Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Contra-Ichthyo'nun sahtesi!?

potash

Bronz 1 Üye
Katılım
26 Mar 2011
Mesajlar
107
Yeni akvaryum malzemelerinin temizliği için mavi damla kullanayım dedim. Ama resimde gördüğünüz ürünün sahte olmasından şüpheliyim. Birkaç ay önce yazlıkta suyu dezenfekte etsin diye kullandığım Contra Ichthyo cam şişedeydi ve kutusunda son kullanım tarihi basılıydı. Kasım 2018. İşi bitince atmıştım. Bunun üzerinde son kullanım tarihi falan yok ve şişesi yumuşak uyduruk bir plastik. Bu kullanılır mı? Zaten ucuz ve uzun süre giden ürünün sahtesini yapmaya uğraşırlar mı? Anlamadım bu durumu.
 

Ekli dosyalar

  • 000_0006.JPG
    000_0006.JPG
    90 KB · Görüntüleme: 59
  • 000_0007.JPG
    000_0007.JPG
    84.7 KB · Görüntüleme: 62
Gerçektir. 80'lerde bundan daha adi plastikten yaparlardı sonra cam şişeye geçtiler. Contra evvelden komple yeşil kutu ve etiketliydi. Şimdi maliyetler söz konusu olunca plastiğe dönmüşlerdir. Taşırlarken kırılma sebebiyle fireyi de düşünürsen plastiğe dönmesi normal. Bir ara 35 tl fiyatlara çıkmıştı.
 
Cvp: Contra-Ichthyo'nun sahtesi!?

bundan önce kullandığımda son kullanım tarihi belirtmiş olmaları ilginç o zaman. bunlarda kullanım için belirli bir süre yok demek ki.
 
İçinde metil alkol var. Uzun süre beklediğinde etkisi geçer. Kalitesi düşer. Çok eskirse sadece akvaryuma konacakları ayrı bir kovada steril etmede kullanırsın. Yalnız ipek yapraklı yapay bitkilerde soğuk su olmak kaydıyla dökersen 3-4 saati geçirme boyar.
 
Cvp: Contra-Ichthyo'nun sahtesi!?

Tamam. Alkol olduğunu göz ardı etmemek lazım. iyi bir noktayı aydınlattınız.
 
Geri
Üst