Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

contra ıchthyo

baranb

Bronz 3 Üye
Katılım
10 Nis 2013
Mesajlar
77
su değişimlerinde 1-2 damla damlatıyorum ama filtre o sırada açık oluyor hayvanlar üzerinde şuana kadar bir yan etkisini görmedim ama uzun vadede birşeyle karşılaşır mıyım?
 
Akvaryumdaki tüm bakteri düzenini yok eder. Sonuçta kimyasal. Çoğunlukla balıklardaki beyaz benek hastalığında kullanılır. Hastalık, ölüm yada mikrobik bir durum olmadıkça kullanmayın. Bu durumlardada canlı olmadan kullanıp dezenfekte bitince yeni su ile canlıları eklemek daha uygun.
 
Cvp: contra ıchthyo

yeni akvaryum alınca temizlemek için kullanılabilirmi peki bu?
 
Gene gerek yok bence. Kaya tuzu kullan. Ekipmanları dekorları temizle, akvaryuma ekle, suyu doldur ve tuz ekle. Bir gün çalıştırıp ertesi gün suyu boşalt. Tuz olmayan yeni eklenen suyuda bir süre devirdaym yapıp ısıda uygun olunca canlılar eklenir.
 
Cvp: contra ıchthyo

emrenin belirttiği durumlar da dahil dış filtre kullanılıyorsa mavi damla kullanılmaz. bu sadece iç filtrede olabilir. temizlikte tuzlu su kullanılmalı ama ben şu şekilde yaptım akvaryumun camlarını ıslatıp protex antibakteriyal sıvı sabunla ve süngerle iyice ovdum. sonra üstten alta doğru yıkayıp suyu maşrapa ile aldım, kalanı mf bezle emdirip aldım. bu işi 3 defa bu şekilde yaptım. sonra elimde balıklardan kalma mavi metilen vardı. bu ichthyodan kuvvetli. akvaryuma tam su doldurup içine bundan döktüm. o ara bu beklerken kumu yıkayıp ekledim. bitki ve ekipmanları da yıkayıp koydum. hepsi içinde 2 günde öyle bekledi sonra suyu komple boşaltıp filtrelenmiş su döküp biraz bekletip onuda boşalttıktan sonra gene filtrelenmiş suyla doldurdum işi bitirdim. bu süreç iki haftamı aldı. kumu mavi metilenli suya koymamın sebebi içinde kalan bakteri varsa gitmesi ve kumu karıştırıp bulanıklık yapan tozları maşrapayla alarak tam temizlik sağlamaktı.
 
Cvp: contra ıchthyo

Bu üründeki metilen mavisi oranı o kadar yüksek değil, içinden çıkan prospektüsünde zaten ne için kullanıldığı yazıyor, ürünün görevi neyse onun için kullanın.
 
Cem, nasıl bir sterilizasyon yapmışsın. Bırak akvaryumu senin eve bakteri girmez artık :)
 
Cvp: contra ıchthyo

sorma zaten zamanın büyük çoğunluğu filtreden gelen suyu doldurmakla geçti. günde 30 lt gibi su alıyordum. temizlikte de kaya tuzunu annem vermedi ama işin açıkçası eritmeye de üşendim. aslında bebe şampuanı düşünüyordum zararsız diye. sonra gözüm kesti tam anlamıyla temizleyip zarar vermeden kurtarırım dedim yaptım gitti. içim rahat etti. onu bırak kapağını yıkamak için öyle uğraştım ki beraber banyo yaptık resmen.:smile: şimdi kullanmadığım için attım balkona öyle duruyor. onu boşuna yıkamışım.
 
Geri
Üst