Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri değişimi

ilkyaztpc

Bronz 4 Üye
Katılım
10 Mar 2016
Mesajlar
44
Benim kapluşum 2 yaşında oldu ve sırtında böyle soyulmalar oluyor mantar gibi değil çünkü üstünde ki derinin soyulduğunu görüyorum fotoda soyulmayı çekemedim ama deri değişim yaşı gelmiş midir bu şekilde mi olur deri değişimi ?


Kırmızıyla işaretlediğim yerde gözüküyo biraz derinin soyulduğu
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8647.JPG
    IMG_8647.JPG
    987.5 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG_8650.JPG
    IMG_8650.JPG
    197.3 KB · Görüntüleme: 99
Kabuk tek parça ve yumuşaktır. Softlar plaka atmaz. Hayvan sert bir cisme çarpıp yaralamış. Düzelir sorun değil. Sivri kenarlı bir şeyler varsa onları izole et.

Daha ince bir kum al. Hayvan kendini buna gömmede zorlanır.
 
Evet taşı bikiyorum sürekli de böyle kabuğunda soyulmalar oluyo ama bu sefer bi kaç yerinde olunca kabuk mu değişiyo acaba dedim. Ben silis kum aldım ama yapamadım onu kendini her gömmeye çalıştığında su bulandı burda anlattığınız gibi de yaptım oysa ki ama beceremedim demek sonra bu taşı aldım silis kumdan başka birşey önerebilir misiniz peki onu deniyim
 
Silis başlarda ne kadar yıkansa da tozuma yapar. Her akvaryum temizliğinde kumu karıştırıp bulanık suyu aldıktan sonra kum dengeye gelir. Sonrasında bulanıklık kalmaz. Silisi çıkardığına göre küçük leğende parti parti mıncıklayarak yıkayıp öyle koyarsın.

Kumu bazen 5-6 bazen 9-10 defa yıkayabiliriz. O poşetteki toz oranına bağlıdır. Leğende yıkarken suyun bulanıklığına bakıp yıkama sayısını artırırsın.

Hayvanın kabuğu hassas olduğu için en sağlıklısı bu kumdur. Hatta 1-2 mm'lik çapta kum eşelenmesi açısından kolaylık sağlar. Dere kumu da olabilir ama quartz kum gibi keskin hatlı olmamalı.

Hayvanın kabuğunu kurutup pamukla baticon sür. 5-10 dakika kuru yerde bekletip kabuğu elinle ovalayıp yıka. Kalan kalsın sonra çıkar akvaryuma koyarsın. Kabukta bakteriyel birşey varsa gitsin.
 
Geri
Üst