Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit 3 nasıl Kullanılır

Rafi

Yeni Üye
Katılım
21 Tem 2013
Mesajlar
16
Merhabalar Ben Forum'unuza Yeni katıldım Adım Umut 13 Yaşındayım

2-3 Sene önce yani 10 Yaş Civarındayken 3 Adet Kaplumbağam Vardı 1 Tanesi Adı Rafi İdi Kocaman Bir Kaplumbağaydı yavruyken almıştım :) 2 Tanede Sonradan Gelen Misafirimiz Vardı akvaryumum 50 LT var Yada Yoktu Filtrem Isı Lambam Kuru Alanım vardı Ama Akvaryum Küçüktü Malum Ben Çocuktum Cok Bilmiyordum O zaman Kaplumbağamıı Yazlıktaki Dedemin Küçük Göletine Bıraktım Göletin Etrafını Kaçamayacakları Şekilde İzole etmiştim falan Neyse şimdi 13 Yaşına Geldim ve bir Evcil Hayvan Almaya karar Verdim Evde Beslenecek ve Tecrübem olunca Aklıma İlk Kaplumbağa Geldi Şimdi 15 LT Civarı Bir Akvaryumum Var İlerde Büyüteceğim 2-3 ay içinde yani Kuru Alanı var ama ısıtıcı vb. yok filtremde yok onları zamanla Temin Edeceğim

ama Bakımı hakkında Sanki İlk Kaplumbağam Gibi Acemilleştim YardımEderseniz Çok Memnun Olurum Bu Devit 3 nasıl Kullanılır ? Evimde VarKardeşimindi artık lazım değil

Şimdiden Sağolun :)
 
Cvp: RAFİ

hoş geldin umut. eğer daha almadıysan burada sahiplendirmek isteyen arkadaşların şehrinde yaşıyorsan bu şekilde sahiplenme yap. yanında ekipman veren arkadaşlarda var.

devit uvb ampul olmadığı taktirde kabuğun sert kalmasını sağlamak için kullanılan bir üründür. bunu haftada bir, 1 yeme, 1 damla damlatılarak ağız yoluyla verebilirsin. bu vitamin yağlı oluğu için suya attığında salınım yapacak ve yemden aktığı gibi suyu da kirletecektir.
 
Cvp: RAFİ

Cem Abi Aldım Kaplumbağa'mı Ancak Evde İmkanım Var 100*40*50 Bir akvaryumum Vardı Eğer Sahiplendirmek isteyen olursa Sahiplenebilirim hatta şuan bakayım :)
 
RE: RAFİ

Hoş geldin Umut. 15 lt olana hiç sistem kurma bence. Büyük akvaryum varsa ona kur. Hayvan orada gelişemez. Yavrular için dahi 50-60 lt diyoruz.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Malesef akvaryum. Yok ama 2-3 ay içinde 200 Lt civari bir akvaryum alicam
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Keşke bir adım önce yani hayvan olmadan danışsaydın. Umarım bu süreyi sağ salim atlatır.

Sana önerim ufak akvaryuma ısıtıcı, filtre, kuru alan ve lamba dışında hiç bir dekor vs koymaman. Yer kaplamasın.

Filtre ve ısıtıcıda 2-3 ay sonra kuracağın akvaryuma uymayacak ve bunların yenilerinide alacaksın. Tabiki ağlıklı olan bunların tam olması. Ancak 2 ay için masraf yapmam dersen su ısısına ve temizliğine dikkat et.

Akvaryum güneş alan sıcak bir yerde dursun. Derece ilede su ısısını kontrol et. Yaklaşık 26-28 uygun değerlerdir. 24-30 bana göre sınırdır.

Filtrede aynı şekilde olursa akvaryum suyunun 1/3 miktarını üstten alarak ayır ve geri kalanı dök. Akvaryumuda durularsın. Akvaryumun yanında aynı ısıda beklettiğin dinlenmiş suyu ayırdığın akvaryum suyunu tekrar koyduktan sonra ekle. Böylece hem tamamen yeni su için ataptasyon güçlüğü sürekli çekmez hemde aynı yerde bekleyen su ısısı aynı olacağı için ısı değişiminden etkilenmez. Bunu 3 günde 1 kez yap.

Kuru alanı rahat çıkacağı basit bir düzenek yapabilirsin. Bunu soft bir ampul olan masa lambası hatta akvaryuma takılan mandallı lamba ile sağlarsın. Ampul 40-60 w güçte olursa yaklaşık 31-33 derece ısıyı uygun mesafe ayarlayarak sağlarsın.

Umarım akvaryum yaz sonunu geçmez.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

3 Adet Kayadan Basit Bir Kuru Alan Yaptım masa Lambası Aldım 100 W Ampul aldım ama ne kadar açık kalmalı bilmiyorum ? Bu Gün 1 Saat Kadar Azıcık Su Dolu Bir Leğende Tabi İçine Kayalarla Kuru Alan Yaparak Bıraktım Gölgede'idi Yarısı Hiç Güneşlenmeyi Yada Kuru Alanda Durmayı Sevmiyor Sürekli Yüzüyor Yem Yiyor Uyuyuşu çok tatlı :) Ben Petshop'ta Çalıştığım için Masraf Olmaz , Şimdilik 50 W Bir Isıtıcı 1 Adet Filtre Alıcam İlerdede 100 Lt Falan Bir Akvaryum Alıcam Ona Kuru Alan Yapıcam bir Tane Dış Filtre UV ampul Alıcam Bu Kadar Bunları Rahatlıkla Alabilirim Ama Şuan Extra Yapmam Gereken Bişey Varmı Yem Olarak Sanyu ve Karides Veriyorum Karidesleri Kendi Ellerimle Paketliyorum Çalıştığım Yerde :) Tavsiyelerinizi Bekliyorum :) Zaten Şuan beslediğim akvaryum Kaplumbağa Akvaryumu Kare Şeklinde Ama Küçük Malesef :)
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

sanyu kalitesiz bir yem yerine sera raffy p, tetra reptomin ve sera mineral al. karidesi kendin paketliyor; temiz ve taze olduğuna inanıyorsan verebilirsin. ama emin değilsen onda da sera raffy I uygundur.


100 w ampul çok gelir yerine 40-60 w alabilirsin zaten kullanacağın lamba kaldırır mı o da ayrı bir risk. ecolite marka halosoft 52 w bu iş için biçilmiş kaftan, camı da buzlu.


güneş işinde de hayvan isterse çıkar bunu zamana bırak. ortama alışınca kendiliğinden çıkacaktır.
 
Isıtıcı ve filtre olursa tabi çok iyi. Almışken cam derecede alıp ölçümleri yapmakta fayda var.

Hatta yanlarında fazla hareket ve insan olmazsa kuru alana daha çabuk alışırlar. Cem gerisini yazmış.


Bu arada uygun ısıtma ampulü gündüz sabahtan akşama normal gün döngüsü ile 10-12 saat açık kalmalı.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Benim Odamda Saat Başı Kontrol Ediyorum başka Rahatsızlık Verecek Bişey Yok şimdi Yarın Babam 20 TL verecek Sizce Filtre alayımmı Yoksa Paramı Biriktirip Daha Büyük Bir Akvaryum alayımmı ? 2 hafta Falan Böyle Dayanabilirmi 3 günde 1 %30 Su Değişimi İle ? Sağolun
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

ben akvaryum taraftarıyım. ilerde değişeceğine göre filtreyi boşuna almış olacaksın. güzel bir akvaryum alıp ona göre gerekenleri alman daha iyi. kışa girmeden hazırlıklarını da tamamlamış olursun bu şekilde.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Cem bey zaten şu anda akvaryumda
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

yeni akvaryum alacağım dedin ya onu yazdım. eğer iki hafta içinde tedarik edebileceksen büyüğe geçmen daha iyi. hayvanlar iki hafta idare eder. ekipman konusunda elzem olanlar su ve kuru alan için ısıtıcı ve kuru alan. filtre bunlardan sonra gelir.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Boyutuna Göre Yüzeceği Geniş Bir Alan Var Kuru Alanı Var Kuru Alan Istıması Var su sıcaklığı 26 Derce Ekstra Bişey Lazım Değilse 2-3 haftaya daha büyük bir akvaryuma geçebilirim
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

hatta mavi metileni her su değişiminde damlatırsan kir ve koku oluşumunu geciktirir. hani 3 günde değil de 5 günde bir değişebilirsin. alacağım dediğin akvaryum içinde evladiyelik düşünüyorsan al. tek hamlede hesaplıya getirmiş de olursun. değişim yapacağın ekipmanlar ısıtıcı ve filtre gerisi aynı. kullandığın akvaryum dediğin gibi büyük ve kışı çıkarırsa o zaman filtreye bak.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Aynen Öyle Evladiyelik :) 100 LT Falan Olacak Sanırım 1 Kaplumbağaya 90-80 Litre Yeter ?

Şimdi Kuzenimde 30 LT'lik Bir Akvaryum Var Onu Alsammı Acaba Ödünç ?
 
Hiç yoktan iyidir. Kaplumbağa başına ömürlük su hacmi minimum 100 lt olmalı. Yani kaçış boşlukları vs derken 140-150 lt bir akvaryum ömürlük olur.
 
Cvp: Devit 3 nasıl Kullanılır

Acaba Tanıdğınız Varmı Satan 2. El vb ?
 
Malesef tanıdığım yok. İnternet ilanlarına bakmak gerekir ama alırken test yapmalı.
 
Geri
Üst