Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dip çekimi nasıl yapılır? (Resimli anlatım)

ecemkoten

Bordo Bereli
Katılım
21 Ağu 2011
Mesajlar
1,587
Dip Çekimi Nedir ?
Kaplumbağa dışkıları balık dışkılarından büyük olduğundan kolay dağılmaz ve filtre tarafından kolay kolay çekilemez. Filtre tarafından çekilemeyen dışkılar akvaryum tabanında kalır. İşte bu tabanda kalan pislikleri dip çekimi hortumu (bakınız: resim 1) yardımı ile çekmeye dip çekimi adı verilir.

Dip çekimi hortumları petshoplarda 10 TL civarında satılır. Petshoptan almayıp evde yapmayı tercih edebilirsiniz. Bir hortumun ucuna kesilmiş pet şişe bağlayarak hemen hemen aynı işlevi gören, fakat temizliği yapmanın biraz daha zor olduğu aparatları kendiniz yaratabilirsiniz.Fakat petshoplarda zaten fiyatı uygun olan bu aparatlar için bu kadar uğraşmaya gerek yok.

Dip Çekimi Nasıl Yapılır ?


(Çizim anca bu kadar oldu :D )

Dip çekimi hortumunun geniş ağızlı kısmını akvaryum tabanına dayarsınız, diğer dar ağızlı kısımını ise boş bir leğen yada kovaya doğru sarkıtırsınız (bakınız: resim 2) . Petshoptan aldığınız hortumların dar ağızlı kısımına doğru bir pompa vardır, bu pompayı bir süre sıktıktan sonra bıraktığınızda suyun leğene kendi kendine dolmaya başladığını göreceksiniz. Sizin yapmanız gereken suyun içindeki hortumu pisliklerin üzerine getirerek diğer leğene geçmesini sağlamak daha sonrada boşalan suyun yerine temiz suyu koymak olacaktır.

Önemli noktalar ;
- Dip çekiminde suyun tamamı boşaltılmamalıdır.
- Yalnızca suyun 3/1'i boşalacak şekilde ayarlanmalıdır.
- Dip çekiminin normalı haftada 1'dir. Zorunda kalınmadıkça haftada 2'den fazla yapılmamalıdır çünkü suyun sürekli ve gereksiz değişimi suyun düzenini bozup yararlı bakterileri yok edecektir.
- Dip çekimi yapmadan önce filtreyi de temizlemek size avantaj sağlar.
- Dip çekimi yaparken suyu boşaltacağınız kova yada leğen akvaryumdan aşağı seviyede olmalıdır yoksa su akmaz.


Alıntı değildir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Dip Çekimi Nedir ? Nasıl yapılır ? (Resimli anlatım)

Elinize Kolunuza Sağlık Güzel Olmuş.
 
Cvp: Dip Çekimi Nedir ? Nasıl yapılır ? (Resimli anlatım)

Güzel anlatmışsın Ecem :) Suyun 1/3 ünü her hafta değiştirme konusu biraz akvaryumun boyutuna ve canlı oranına göre değişen bir konu değil mi?
Bu arada çizim bomba olmuş :)


Bu arada ben kısmi su değişimini haftada birden daha seyrek değişimler anlamında ksdettim.
 
Geri
Üst