Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

woswos

Bordo Bereli
Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
1,256
Çooook uzun bir süreden sonra bütün herkese merhaba! :133:
Yaz tatilinde Amerikaya gitmemiz gerekiyor, fakat benim su kaplumbağam var. Onu da yanıma almayı düşünüyorum. Büyüklüğü normal bir insan avucu kadar. Türk Hava Yolları ile gitmeyi düşünüyoruz. Uçuş çok uzun sürdüğü için kargoya vermek istemiyorum. Bu yüzden kabinde götürmeyi planlıyorum. THY'nin evcil hayvanlar kısmında kaplumbağalar ile ilgili hiç bir şey yok. Bunun dışında evcil hayvanlarınızın aşı kartı, sağlık belgesi vb. yanınızda olmalı diyor. Bahsettiğimiz hayvan kaplumbağa olunca bu tür belgeler olmuyor. Ayrıca gümrükde problem yaşar mıyım? Daha da önemlisi, hayvana uçarken bişi olur mu? Daha önce benzeri durum yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

Bende aynı dertten muzdarip biriyim Barkın bey.
İşim gereği çok fazla yurt dışı seyahatim oluyor ve kaplumbağalarımı genelde eş-dost-akrabaya bırakmak durumunda kalıyorum.
Mevzuat hakkında tam bilgiye sahip olmamakla beraber bildiğim şu ambar bölümüne evcil hayvan kimlik ve sağlık kartları ile hayvan teslim ediliyor ve onayı kaptan pilot veriyor.
Yani kaptan pilotun su kaplumbağaları hakkındaki bilgi birikimi karar vermesine etken olabilir.
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgi/sikca-sorulan-sorular/seyahat-bilgileri/evcil-hayvanlarla-seyahat
http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgi/bagaj/evcil-hayvan

Gerekli şartlar burada yazıyor
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

O sayfalara ben de baktım fakat, kaplumbağalar ile ilgili bir şey yok.
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

0212 444 08 49 bu numaradan arayıp sorabilirsin
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda ABD bu konuda nasıl bir uygulama içerisinde. O ülkeden kaplumbağa çıkışı ticari yollar dışında pek mümkün değil diye hatırlıyorum. Yani girişte bunu baştan belgelemek gerekebilir. Çıkışta ispatlayamama durumu olmaması açısından. Tabi ülkeye sokacağınız kaplumbağayı nasıl kabul ediyor konusunuda araştırmak gerekir. Baştan ülkeye sokamayabilirsiniz.
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

benim yazacağım konuyu emre yazmış seyahat kısmı işin kolay kısmı. önemli olan ülkelerin içeri sokup sokmayacağı. götürürsün almazlarsa imhaya gider. her ihtimali değerlendirmek lazım. ülkeler arası girerken de dert çıkarken de burada bakacak birini bulmanda fayda var.
 
Cvp: Dış Hatlar, Uçakta Kaplumbağa Taşımak

bu arada barkın hesaplı uçak bileti almak istersen bu site uygun.
http://www.edreams.com/
 
Biraz daha araştırma yaptım ve galiba en iyisi tanıdığa bırakmak. Gümrük problem olucak gibi. Bu arada Cem site önerisi için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst