Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dünyanın en mutlu hayvanı

beyoğlu

Gümüş 3 Üye
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
172
GUOKKALAR

Quokka Avustralya kıyılarında yaşayan kanguru gibi keseli bir hayvandır.2.5 ile 5 kg ağırlığına kadar ve 40 ile 90 cm uzunluğuna ulaşabilir.Küçük ve sevimli yapısıyla insanların ilgilerini çekmeyi başarmıştır. Dünyanın en mutlu hayvanı olarakta bilinir ancak bazı cani insanlar onları bir top olarak kullanmıştır.İşte o olayla iigili haber

Hayvanı top niyetine kullanıp öldürüyorlar




Avustralya'da ‘‘quokka’’ isimli hayvanının 1990'lı yıllarda eğlence olsun diye ‘‘Quokka futbolu’’ adlı oyunda top yapılarak öldürüldüğü saptandı. Rottnest adasında yaşayan quokkaları adaya günü birlik ziyarate gelenlerin öldürdüğü sanılıyor.

Güvenlik güçlerinin yaptıkları araştırmalarda bölgede 8 quokkanın tekmelenerek öldürülmüş leşi bulundu. Kapsamlı bir soruşturma başlatan polis, nesli tükenmekte olan quokkaları koruma altına almak için harekete geçti. Çevre sakinleri tek tek sorguya çekilmeye başlandı. Polis memuru Michael Wear, 1990'lı yıllarda çok iyi bilinen ‘‘quokka futbolu’’nun çok yaygın olduğunu hatırlatarak ‘‘Bu çok yüz kızartıcı bir olay. İnsanlar sırf bu sadist zevklerini tatmin etmek için kilometrelerce yol yürüyorlar ve zavallı hayvanları tekmeleye tekmeleye öldürüyorlar’’ dedi.

Avustralya hükümeti 90'lı yıllarda quokka kıyımını engellemek için bir yasa çıkartmıştı. Bu yasaya göre quokkalara bir tekme vuran kişi 4000 ingiliz sterlini (yaklaşık 12 milyar TL) para cezasına çarptırılıyor.

Arkadaşlar bizde bu yapılanlara göz yummamalı Avustralya hükümeti gibi hayvan haklarını korumak amaçlı bir takım adımlar atmalıyız

hurrriyet.com.tr
www.bilimatlası.com
 
Cvp: Dünyanın en mutlu hayvanı

Bende resmini koyayım merak ettim baktım gerçekten çok şirin bir hayvan :)

Nasıl bir zalimliktir bu hayvanla top oynamak tekmelemek :(

mailto:/33aykux.jpg
 
Ayy gercekten cok tatli :) paylasim icin tesekkurler bu nasil bir zalimlik ya :(
 
Arkadaşlar evet hayvan çok şeker çok tatli gerçekten ama haberi okumadiniz sanirim bu hayvanlari top niyetine kullanip tekmeleyerek OYUN(!) oynuyorlarmiş!
 
Cvp: Dünyanın en mutlu hayvanı

Yazık gerçekten. İnsanlıktan çıkmışlar.
 
Cvp: Dünyanın en mutlu hayvanı

Beslenirki bu ehe ehe :D
 
Geri
Üst