Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Düzeni oturmuş akvaryuma kum

banyoterligi

Bordo Bereli
Katılım
12 Ağu 2012
Mesajlar
1,004
Bugun bir cılgınlık yapıp 1 senedir kumsuz kulland&ıgım tankıma kum aldım. Yalnız kumu yıkadıktan sonra nasıl koyucam akvaryuma? Bulanıklılık olmaması için vs.


Sonucta sistemi oturmus ve icinde kaplumbagalar olan bi akvarym. Kaplumbagaları cıkartmama gerek varmı
 
Mert hayvanları genede çıkar. Kumu tüm yıkama işlemi bitince pet şişeye koyup akvaryumun dibinden dök. Böylece bulanma azalır. Ama genede bulanıklık olursa hayvanlar birkaç saat diğer kapta kalsın.
 
Cvp: Düzeni oturmuş akvaryuma kum

Leğene alayım diyorum bende bide emre abi akvaryum suyunu yarıya kadar boşaltayım. kumu vs dökeyim daha sonra temiz su ekleyip eski seviyeye getirip 1 saat falan bulanıklığın gitmesnii bekliyim diyorum.

Bu arada kumu nasıl yıkayacağım? 25 kilo aldım ama 50*50*50 oldugundan akvaryum 15-20 kg yeter 3-5 cm kalınlık için.. Şöyle yapmayı düşünüyodum doğrumu, 3-5 kg şeklinde kovaya koyup suya tutup tülbent koyup süze süze yıkamayı planlıyodum?
 
Cvp: Düzeni oturmuş akvaryuma kum

kova veya leğene 3-5 kg koyacaksın. yani elinle tamamını karıştırabileceğin kadar. bunu elini yakmayacak kadar sıcak su koyup yıka durula kir ve bulanıklığın gittiğine emin olduğunda varsa bir tur da mavi damla ile çalkala ve (son durulama sonrası pet şişe işi sağlam ama içine kumu koyması zor.) plastik kürek varsa onunla veya elinle yavaşça dibe ser. ya da su yenileme yapacağına göre tepeleme boşalt içindeki tozlarda suya çıksın. yeterince koyduktan sonra elinle kumu bir daha çevirip suyu bulandır ve maşrapa ile suyu çektikten sonra yavaşça kumu kaldırmadan yeni suyu koy. ben maşrapayı su dolu olarak akvaryumun içine oturttuktan sonra damacanadaki suyu maşrapa içine gelecek şekilde yavaşça dökmüştüm o zaman kumu kaldırmadan su doluyor. su yükseldikçe maşrapa yerinden kalkıp yan döner. sen o şekilde olsa dahi gene maşrapaya suyu çarptırarak dökmeye devam et. su içinde az bir miktar bulanıklık olur onu da filtre bir iki saatte halleder. sonra hayvanları içine koyarsın. su ısısına dikkat et hayvanlar üşütmesin. tülbente gerek yok. hadi kolay gelsin.
 
Cem çok iyi yöntem söyledi. Suyu değişeceksen bu uygulama bulanıklık konusunda süreyi çok kısaltır. 20 kg koyup gerisini yedek tut bence.
 
Cvp: Düzeni oturmuş akvaryuma kum

Yorumlar için sağol cem abi. Ben konuyu açtıktan 15 dakka sonra kum işlemine başlayıp bitirmiştim. Nette şu videoyu bulup yaptım. 15 dakka bulanıklık oldu.

http://www.youtube.com/watch?v=d-XB0bwtZh8&feature=player_embedded

Dediğin yöntemde bu zaten :smile:
 
Cvp: Düzeni oturmuş akvaryuma kum

ıslak kumu pet şişeye koyması eziyet ben kaldırıp atmıştım. bu videoyu bende önceden siteye koymuştum. ama deneyince gına getirdi. hiç kullanışlı bir şey değil ama bulanıklığa karşı başarılı bir yöntem.
 
Cvp: Düzeni oturmuş akvaryuma kum

Kumu önce bir kovaya koyup banyoda güzelce yıkadım. Daha sonra pet şişeye kurumasını beklemeden koydum. Dolayısıyla duş yerinin orası birazcık kum oldu, yani elinize yüzünüze kum bulaşıyo. Ama ben okuduğum bölüm gereği iç içe olduğumdan sıkıntı olmadı -jeoloji müh- :D
 
Geri
Üst