Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eskimiş Deniz Kabukları

TheNRK

Platin 3 Üye
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
367
Benim bir yıla aşkın bir süre önce denizden alınmış ve cam kavanozda saklanmış deniz kabuklarım var acaba bunları akvaryuma yerleştirebilirmiyim? ve yerleştirebiliyorsam nasıl yıkamalıyım? Kavanozu açıp kokladığım zaman çok pis kokuyorlar.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Öncelikle şahsi düşüncem, hiç koymanıza gerek yok. Ama zevkler tartışılmaz. Koymadan önce bir tencerenin içinde 5 dakika kadar bol tuzlu su ile kaynatın. Sonrasında tatlı sıcak su ile durulayın ve yine tencerenin içinde 5 dakika kadar tatlı su ile kaynatın. En son olarak da tatlı su ile uzun uzun durulayın. Bu şekilde kullanmanızda sakınca olmaz. Ama minare ya da sa gibi kabuklar varsa biraz daha özen göstermeniz gerekebilir. Ve bu tarz kabuklar varsa içlerinin boş olduğundan emin olun.


"Sa" diye yazdığım salyangoz olacaktır :)
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Soner abi` genelde deniz kabuğu denince akla küçük olanları gelir bende biraz büyük olanlardan var. onları koymayı düşünüyorum ve Malesef minare şeklindeler, denizden toplarken özellikle yosunların ve yengeçlerin olduğu kısımlardan topladım ve suyun dışarısında beklettiğimde içinde yengeç olanlar hemen çıkdı ama bunların içinde yok sanırım.
mailto:/svmntt.jpg
mailto:/2u5g9rr.jpg
İstiridyeleride içinde dil gibi birşey olmayıp, ölü olanlarından aldım.
mailto:/2chjpg.jpg senin şahsen çok gereksiz dediğin bu resimdeki küçük deniz kabukları sanırım, eğer bunlardan bahsediyorsan sadece görüntü kirliliği yapıyorlar. Ben görsel olarak büyük ve şekli farklı deniz kabuklarını seviyorum.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Anladığım kadarıyla bu kabuklar canlıydı Alican. O yüzden temizliğine ayrıca bir özen göstermen gerekiyor. Yine de koymanda risk var. Ben denizden gözlük ve şnorkel ile çok ölü yengeç ve deniz kabuklusu topladım. Ama dediğim gibi canlı olanlarını değil. Yine de içlerinde bazı parçalar kalıyor ve koku yapıyorlardı. Çözümüm ise topladığım ve içinde canlı olmadığına emin olduğum kabukları eve döndüğümde bahçede, karınca yuvasının yanına yerleştirmek oluyordu. Karıncalar bu kabukların içindeki kalıntıları en ufak ayrıntısına kadar 1 - 2 hafta içinde temizliyor.

Ama sendeki kabuklar uzun süre beklemiş. Karıncalar bu kurumuş kalıntıları temizleyemeyebilir. Paludaryuma koyunca da salınım yapmaya başlar ve suyu bozar. Hatta kaplumbağanın ölümüne neden olabilir. Bu sebeple kullanmamanı tavsiye ederim. İsterseniz bu yaz tekrar topla ama içlerinin boş olduğuna emin ol. Şahsi görüşüm, içlerinde canlı varsa dokunma; yaşamalarına izin ver :)
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Kokunun nedeni içinde bakteri veya mantar üremesidir. Deniz kabuklarını iyice kuruttuktan sonra kavanoza koysaydın koku yapmazdı. Kabukları mikrodalga fırında 2 dakika tutarakta üstüdeki ve içindeki tüm organizmaları öldürebilirsin.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Sanırım yanlış anladın :) tam aksine cansızdı yani içinden yengeç çıkmadı. Kaplumbağamın sağlığına risk oluşturacaksa hiç koymamam daha iyi. Ayrıca merak etme içlerinde canlı olanlara dokunmam ben okadar zalimmiyim? :)
Bi kabuğun içinde çok küçük ve yapışmış gibi bir istiridye vardı. Sanırım o canlıydı :(

Fırınımız mikrodalgalı olanlardan değil annem kanser yaptıklarını vb. söyledi.
Gelecek yaza artık :)
Yosunların, kabuklu ve kabuksuz yengeçlerin, istiridyelerin ve insanların olmadığı yerlerde yüzmek çok zevkli oluyor etrafta birsürü balık olduğu için insan kendini çok rahat hissediyor. Tam bir görsel şölen :D
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

ben de önceden koyuyordum bendekiler yumruk kadar büyükler. fakat iç ve dışında pislik ve yosun, alg oluşumları meydana gelip suyun kalitesini bozduğu için çıkardım. ve parlak olan kabuklar akvaryumda matlaşıp kalitesi bozuluyor. bu açıdan onları bir cam vazo veya fanusta susuz olarak süs niyetine kullanmak daha iyi.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Ben kullanıyorum, görüntüyü güzelleştiriyor. Kaynattıktan sonra koymanda sakınca olduğunu düşünmüyorum. Sadece büyüklerin yerini ara sıra kaplumbağalar değiştirmiyorsa sen değiştir ki altlarında çok fazla pislik birikmesin.

Bu arada karides akvaryumlarında içi boş kabuklara karidesler hasta oluyor, tavsiye ederim bu tür kabukları koymanızı.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

karidesler bu tip karanlık göz önünden uzak yerleri yuva bellemeye bayılıyorlar. ben bir sene deniz kenarına yakın sığ suda lastik ayakkabından koca karides çıkarmıştım. king'e yakın boydaydı.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

ilk önce hepsini kaynamış suda 4-5 kez iyi ce yıkayın(her yıkama sonrası kurulayın) eyer koku geçmemişse hafif kaya tuzu ile kaynamış suyu karıştırıp yıkayın
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

cemalettin benim mesajın altına karides pişirme tarifi gibi olmuş.:haha:
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

Bugün boş arazideki büyük karınca yuvalarının hepsine uzun olan deniz kabuklarımı koydum ama malesef hiçbirisi içine girmedi sadece dışını araştırdılar ve gittiler.

Bu sırada kanatlı karıncalardanda gördüm, kanatlı karıncalar sadece kraliçe karıncalarla çiftleşmek için üretiliyormuş gerçekden ilginç. Ayrıca karıncaların yapraklı yuvaya taşıma sebepleri yiyecek olsun diye değil mantar üretmek içinmiş.
Şu anda karıncaları araştırıyorum. forumda karıncalara ait ilginç özelliklerde paylaşabilirim.
 
Bu kabuklar bencede su düzeni için olumsuz. Özellikle minare olanlar içinde daha çok dışkı ve yem artığı barındırabilir. Ben bir ara deniz kenarından kurumuş yengeç toplamıştım. Ne yaptıysam kokusu gitmemişti.

Edindiğin bilgileri paylaşmanı bekliyoruz Alican. Karıncalar gerçekten apayrı bir dünya.
 
Cvp: Eskimiş Deniz Kabukları

emre yengeci kaynattıktan sonra içindeki et küçülüyor onu çıkarıyorsun. sonra bir müddet açık havada beklemesi lazım. kokusu dediğin gibi kolay geçmiyor ben bir ara ölmüş büyük bir yengeç bulmuştum kıskacını almıştım. o dönemler kolye yapma modası vardı. tabi hiç yapmadım kokuda bir kaç ayda gitmişti. öyle durur bir kenarda hatıra niyetine.
 
Geri
Üst