Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Evde su kaplumbagasi beslemek

Alisarp

Bordo Bereli
Katılım
24 Eki 2013
Mesajlar
3,705
Iyi aksamlar,
Hepimiz evimizde kaplumbaga besliyoruz sonucta bende biraz internetten bu konuda arastirma yapiyim dedim gorduklarim karsisinda sasirdim diyebilirim mesela cok basittir bizim keratalar legende mutlu falan diyende var asla bakilmaz diyende linkini bulamadim ama uyeyim dedigi sitenin bu site oldugunu sandigim bir bayan arkadas yazmis bunu kor bir kaplumbaga vermisler bir tanidiklari olum fanusunda beslenen bahsettigi siteden ogrenmis bilgileri vs. kurmus akvaryumu hayvan ama yasayamamis yazinin devaminda asla evde beslemeyiniz falanda diyor.
Asil merak ettigim 1 inc yani 2,5 santime 10 galon yani yaklasik 40 litre su diyor ama biz sitede omurluk 100 litre diyoruz baya sasirdim baktim baska kaynaklardan falan boyle bir bilgi dolasiyor dogrulugunu size soriyim dedim
 
Yavru için önerdiğimiz miktar bizimde 50 lt sudur. Erişkin için verdiğimiz o rakam mimimumdur. Ama tek hayvan için genelde akvaryum ölçüleri ile önerirken bu miktarı 140 lt su gibi veriyoruz. Çünkü bayvanın akaryumdaki hareket kabiliyetide önemli. Yani oranlar doğru orantılı gitmiyor. 2,5 cm e 40 lt diyen hayvan 30 cm olunca 500 lt hacimmi öneriyor, sanmam. Yavrunun gelişimi için su hacmi yüksek tutulur. Büyüdükçe aynı orantıda artış devam etmez. Ama minimum 100 lt hayvan başına diyoruz. Demin dediğim gibi akvaryum ölçülerinde de minimum değerler var. Örneğin tek kaplumbağada akvaryumdaki minimum ölçüleride hesaba katınca minimum su hacmini 140 lt veriyorsak iki hayvan için 200-220 lt su hacmi yeterli olur. Üç hayvanda 300 lt su olabilir ve bundan sonra hayvan başına 100 lt den aşağı düşmez.
 
Cvp: Evde su kaplumbagasi beslemek

böyle asparagas bilgiler dolaşıyor. bunlara kesinlikle rağbet etme. duayenimiz turgay bora'da bu konuda çok uğraş verdiğini yazmıştı. bizim edindiğimiz bilgiler gerek bu hayvanlardan anlayan veterinerler gerekse bu konuda bilgi veren ve doğruluğu kesin olan dünyaca kabul görmüş yurtdışı sitelerden edindiğimiz bilgilerdir. tabanı olmayan bilgiler burada yazılmaz veya önerilmez.

hatta turgay abi bir yazıya denk gelmiş. ona çok güldüm birisi kaplumbağaların kıçından nefes aldığını yazmış.
 
Hahahahahahhahahah bende bir keresinde suda nefes aldiklarini iddaa eden bir adam gormustum sudan bi gun cikmasin bi sey olmazmis amfibik hayvan bunlar diyor
 
Neler duyduk sormayın. Pet shopa gidip akvaryumsuz olurmu diyen kişiye ölüm fanusunu gösterip buna bile gerek yok, suyu serinlesinler banyo yapsınlar diye koyuyorlar aslında susuz yaşarlar diye cevap verenler var.
 
Canlar bide bu akvaryumdaki silis kum olmayan taslar var benim akvayumumda onlari kaldirayimmi zarari varmidir ki...
 
Cvp: Evde su kaplumbagasi beslemek

Taşlar yutulma riski taşıyacak boyutta, salınım yapma ihtimali olan boyalı ve filtrasyonu etkileyecek şekilde komple taban kaplı ise uygun değil.
 
Cvp: Evde su kaplumbagasi beslemek

Bu konuyu cok eskiden yazmisim fakat simdi birsey gordum tabi nekadar dogrudur bilinmez
mailto:/forum/viewtopic.php?f=9&t=498
Basitce cevirecek olursak

Tamamen buyumus RES icin akvaryum boyutlari ne olmali ?

Boyutlarda iyi degilim fakat normal balik akvaryumundan farkli olculeri olan 100 gallonluk(tamamen birim cevirme yaparsak 370 litre) bir akvaryum olmali en azindan

Erkek mi Disi mi ? Disi icin bir havuz dusun

Buyuzden en az 100 litre derken bunun en azin en azi oldugunu bilip imkanlarimiz dahilinde olusturabildigimiz en iyi akvaryumu olusturalim ki hayvanlarimiz rahat etsin
 
Geri
Üst