Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fluval 206-306

Çitlembik0216

As 5 Üye
Katılım
15 Şub 2016
Mesajlar
631
Merhaba arkadaşlar,

2 gün sonra filtreyi sipariş edeceğim fakat son olarak aklıma takılan bir soru var. Şimdi benim akvaryum 200 litrelik ama 170-175 litre su var içinde mecburi olarak.. Şuanda saatte 500 lt debisi olan ehe experience 150'nin yaptığı akıntı bile hayvanları kimi zaman rahatsız edebiliyor. 

Fluval 306 alsam 1150 debi var bu demek oluyor ki saatte 6 defaya yakım çevirecek ve su yüzeyinde gerçekten fazla bir akıntı olacak birde benim hayvanların daha ufak olduğunu düşününce kolay kolay dayanamıyorlar yüzey akıntısına.
.

Diyorum ki fluval 206 mi alsam ? Saatte 780 debi var 170 litreyi rahatlikla dondurur diye dusunuyorum siz ne dersiniz ?

1150 debi kucumsenicek bir debi degil sonucta ve su yuzeyinde yapacagi akintinin hayvanlari rahatsiz etmesi beni gercekten korkutuyor hele ki geceleri vantuzlara tutunarak uyuduklarini dusunursek bu hayvanlar uyurken surukleniverir..
 
Fluvali şimdi kullanmayacaksın hayvanlar büyüdüğünde kullanacaksın. Bu filtre hayvanları 8 belki 9 cm kabuk boyuna kadar götürür. Yada alma işini ileri tarihe al. Şu an iç filtre dahi kullansan hayvanları yine uçurur.
 
Ben 1200 lük yanında 880 lik iç filtre kullanıyorum. Yinede tam randımanlı sirkülasyon olmuyor.
 
Cvp: RE: Fluval 206-306

cem' Alıntı:
Fluvali şimdi kullanmayacaksın hayvanlar büyüdüğünde kullanacaksın. Bu filtre hayvanları 8 belki 9 cm kabuk boyuna kadar götürür. Yada alma işini ileri tarihe al. Şu an iç filtre dahi kullansan hayvanları yine uçurur.

Ah be abi bende diyorum nasıl dayanıcak bu ufaklıklar onca akıntıya.. 8-9 cm'e ortalama ne kadar sürede ulaşıyorlardı ? 

Abi eheim experience 150 temizliği iyi yapar mı yani ne kadar sürede bir temizlemem gerekicek bu filtreyi tahminen onu merak ediyorum.. Olmadı fluval 206'yı alırım bir süre idare etsin diye yani bu 8-9 cm süresi 5-6 aylık bir surecse


Abi senin akvaryum 400 litreydi sanirsam olmamasi normalde benimki 200 litre olunca is degisiyor birde senin canavarlara akıntı vız gelir yani
 
1 senede o boya gelirler. Hayvanları alırı beslemedin sürece yoğun kir olmaz. Bende şu an 260 litre su var. Kaçıyorlar diye biraz düşürdüm seviyeyi.
 
Cvp: RE: Fluval 206-306

cem' Alıntı:
1 senede o boya gelirler. Hayvanları alırı beslemedin sürece yoğun kir olmaz. Bende şu an 260 litre su var. Kaçıyorlar diye biraz düşürdüm seviyeyi.

Abi çok düzenli besliyorum tam verdiğin oranlarda hatta elden beslemeye alıştırdım nokta kadar bile yem artığı kalmıyor suda...

O zaman bu filtreyle devam ediyim şimdilik.. Yalnız 2 ayda bir temizlik ister insallah filtre yani ayda bir falan istemez değilmi ?

Birde bir uygulama bulmuşlar filtre giriş borusuna buyuk gozenekli ic filtre sungeri veya pipo filtee sungeri takiyorlarmis omru uzuyormus temizlik suresinin mantikli geldi ama sanada bir danisayim dedim ama olur mu sence ? Kaba pislikler sungerde kaliyormus..
 
Ben o boylardayken iç filtreyi bazen bir hafta bazen 10 günde bir temizliyordum. Senin dış filtre birkaç ay açılmadan rahat götürür. Elyafda kullandıysan sorun olmaz.

Uca sünger takma bizde işe yaramaz. Üstüne yapışan pisliği çıkarırken suya tekrar dökersin. Isırıp yemeleri de ayrı konu. Parçalarlar.
 
Cvp: Fluval 206-306

sünger karides küçük balık vs de çözüm, kapluşlarda ya pvc-su şişesinden uyduracaksın yada eheim ön filtre ( başka marka muadilleri olabilir ) gibi bişi lazım ama sonuç olarak cem bey in dediği çıkartırken iç filtre gibi topladığı pislikleri bırakma gibi bir durum söz konusu olabilir ha ben kullanıyor muyum kullanıyorum oda ayrı hatta ikinci elden ucuza alınan filtreleri bile ön filtre olarak kullananlar var ( tek filtre çalışıyor hatta ön filtre gibi değil de tüm katı atıkları orda ayrıştırıp ana çalışan makine de biyolojik filtrasyon yaptıranlar da var ), 100 litre başına 1 litre kaliteli substrat kullanabiliyorsan filtre yeterli gelebilir, daha önce söylediğim gibi kovanın altına salarsan seramik halkaları sepetlerinde yer açılır hemde debiden fazla kaybetmemiş olursun 

debi konusuna gelirsek eğer yüksek debi hayvanın canını sıkabilir ben dip temizlemeyi azaltma için dalga motoru kullanıyorum 2 bin lik, kafa motoru gibi değilller ama geniş açıyla yaydığı için ara ara gelip önünde yüzüyor ama bazı bazı o bölgeden uzak durduğunu da fark ediyorum mama kabını göstermeme rağmen o bölgeye gelmedi

206-306 ya gelirsek eğer  :D 206 780 lt/h veriyor medya sepetleri de 4.6 litre medya alıyorsa 200 litre akvaryum için en ideal filtre olur gözümde ( 100 lt de 1lt kaliteli substrat meselesi )
306 ise 1150 lt/h a 6.6 litre diyor kendi sitesinde ( bana inandırıcı gelmiyor hele ki fx6 ya 5.9 lt medya kapasitesi biçmişken ) 300 litre için ideal deniyor; debisi yüksek ilerde 400 lt düşünüyorum diyorsun onda kullanabilecek olabilsen  elyaflarla yada başka bir yolla debiyi düşürürsün ama yok, orda da kullanamıyacaksın

206 alıp artan parayla kaliteli substrat almanı tavsiye ederim ben ama onun içinde bekle 206 gelsin sepet hacmi gerçek de ne öğrenip ona göre sipariş verirsin
 
Cvp: Fluval 206-306

Daha önce açıklamıştım ben 206'yı önermem, daha sonra boşa alınmış olur, 2. el de sıkıntılı iş. 306 alın akıntı yüzey civarında olacaktır ve sorun su camlara verilerek çözülebilir. Bu boyutta ki hayvanlarla hiç böyle bir filtre denemediğimi de belirteyim olmadı bir süre iç filtre vs. ile gidebilirsiniz. Ben 3 haftada gibi bir sürede değiştirerek 3-4 cm lik hayvanları 1-2 ay 70 L gibi bir suda bakmıştım, sıkıntı olmuyor.


306'yı önerdiğim yazı.
Alisarp' Alıntı:
Butun incelemede ki filtrelere baktim oncelikle eheim in sitesi buyuk bir rezalet alt urunlerle ilgili hic bir bilgiye ulasamadim. Neyse baska sitelerden bulabildim birseyler.

Ilk olarak tetra ex; medya hacmi 12L, SBA 1200L en az 250 litre icin oneriliyor.
Eheim 2217 (600); medya hacmi 6L, SBA 1000L, 350-600 litre araligi icin.
Eheim 4+250; medya hacmi 3.5L, SBA 950L, 180-250 litre araligi icin.
Fluval 206; medya hacmi 4,6L, SBA 780L, 200 litreye kadar akvaryumlar icin.
Fluval 306; medya hacmi 6,6L, SBA 1150L, 300 litreye kadar akvaryumlar icin.

Fluval ile ilgili sitesinde bir sey okudum ancak ne kadar dogru bilemiyorum, iddialari yuvarlak kovali bir filtreden kendi ozel dizayn kare kovalarinin %35-50 ye kadar daha fazla su tuttugu ve filtre malzemesiyle bu nedenle daha fazla temasa izin verdigi.

Simdi degerlendirmeyi mukayese etme sansi buldugum 90*55*55 yani 272 litrelik akvaryumum uzerinden yapacagim. (Akvaryumda kuru alanin ust uste dizilmis hatirlamasam da 75 kg civari tastan olustugunu da soyleleyim.) Bu akvaryumda 2 adet kaplumbaga ile 5-6 ay gibi bir sure giden tetra ex1200 ve yarisi kadar anca giden ayrica o ilk ayinda tetranin verdigi berrakligi saglayamadigim bir eheim 2217 var. Ilk olarak medya hacmi gercekten bence buyuk bir etken nedeni ise akimlari arasinda buyuk bir fark gozlemlemedigim (ve gorunene gore olmayan) bu iki filtrede medya hacmi kirlenme suresiyle neredeyse tamamen orantili, buda dusundugumde bana gercekten mantikli geliyor ayrica bir saptama daha yapacak olursak belirtilen akvaryum hacim veya hacim araliklari bana gore mesnetsiz iddialardan baska bir sey degil (en azindan mantikli bir neden bulamiyorum.)
Simdi bu durumda Kubilay bey 200 litrelik akvaryumunuz icin dusundugunuz eheim 4+ 250 bence eheim 2217 den bile cok daha az sey vadettigi icin zaten dusunmemeniz bile gereken bir secenek yine 2217 ninde verdiginiz parayi haketmeyecigini dusunuyorum. Fluval ve Tetra arasinda bir degerlendirme yapacak olursak Fluvalin bahsettigim ozelliginin de tam randimanli sonuc verdigini varsayaraksak dahi 206 yine bence dusunmemeniz gereken bir secenek ancak 306 gerek akim bakimindan gerek medya hacmi bakimindan denenebilir bir secenek gibi. Pek onem vermedigim onerilen hacim ise yine sizin su hacminizden fazla.

Sonuc; Tetra ex 1200 ve Fluval 306 bence alabileceginiz filtreler, ancak Tetra ex 1200 gercekten sundugu ve bence fiyatina gore cok yukarda performansa ragmen cok cok cok eziyet cektiriyor, cem abi benim beler cektigimi biraz olsun bilir. Bu nedenle fiyat olarak belki iki kati dahi olsa Fluval 306 nin denenebilecegini dusunuyorum. (Pek yorum okuma sansim olmadi ancak Tetra gibi muzmin bir sizdirma sikintisi olmadigini varsayiyorum.) Sahsen benim ayni denemeyi Eheim ile yaptigimi ve suan hosnut olmadigimi da belirteyim de biraz gozunuz korksun. :D


Istanbula gelirseniz bir sekilde ulastirmak isterim, hayir yardimseverlikten degil evde cok yer tutuyor. :D :D

 
Cvp: Fluval 206-306

fluval 106 ( 2sepetli ) ya sahip bir arkadaşımdan sepetlerin hacmini ölçmesini istedim toplam 1,4 litre çıktı ön filtreyle birlikte sitesinde yazan 3.2 litre kova hacmi burdan 206-306 sepet hacimlerinin düşük olduğunu belirtebiliriz heralde

medya hacmi kısmına aynen katılıyorum alisarp ne kadar çok o kadar iyi, debi kısmından çok daha önemli, tetra sızıntıları olmasa almayı düşündüğüm bir filtreydi ama evde saatli bir bomba iyi bir fikir değil

firmaların verdiği akvaryum litreleri ya içinde minimum canlı yükü varken ki akvaryum litreleri yada seninde bahsettiğin gibi asparagas ben filtre bakarken firma iddası/2 den yola çıkmıştım bu konuda açıkcası

firmaların sitelerinde ben jbl den şikayetçiyim açıkcası türkçe koymaları güzel bir olay lakin google translate ile çevirmeyeylermiş iyi olurmuş
 
Filtrenin debi verileri içindeki normal malzemeye göre tesbit edilmiş. Ekstra malzeme ve elyaflar ile debi düşmesi kaçınılmaz. Bunun yanında filtre malzemelerinin etkinliğinin randımanlı olabilmesi içinde debinin çok şiddetli olması iyi değil. Bazı malzemelerin üstünde 200-300 lt/h de iyi performans sağlar diye ibare var.
 
Cvp: Fluval 206-306

Ben şimdi napıyım ? Eheim experience 150 beni idare edecekse fluval 206'yı hiç almayayım mı ? Ama filtre temizliğini ne kadar sürede isteyecek tek korkum o yani en az 2 aysa iyi..
 
Fluvale gerek yok şimdilik su sararmaya başladığı noktada filtreyi temizlersin. Öncesinde gerek yok.
 
Cvp: Fluval 206-306

2 ay götürmeyeceğini düşünüyorum, en önemlisi haftada 1/4 gibi bir oranda suyu çekip yenisini eklemen diye düşünüyorum. Başka türlü amonyak patlaması vs. önüne geçilmez. Özellikle üzererinde biyolojik yaşam oluşmasını beklediğimiz malzemelerin üzerinden su çok hızlı geçmemeli.
 
Cvp: Fluval 206-306

Alisarp' Alıntı:
2 ay götürmeyeceğini düşünüyorum, en önemlisi haftada 1/4 gibi bir oranda suyu çekip yenisini eklemen diye düşünüyorum. Başka türlü amonyak patlaması vs. önüne geçilmez. Özellikle üzererinde biyolojik yaşam oluşmasını beklediğimiz malzemelerin üzerinden su çok hızlı geçmemeli.

Her hafta dip çekimi ve %30 su değişimi yapıyorum zaten o açıdan problem yokta ben yinede bu filtreye güvenemedim nedense fluval iyide olsa eheim professionel 4 serisi çok dikkatimi çekmişti sanırım o filtreyi alacagim en garantisi.. 600 TL fiyatı var, Fluval'in mil kirilma sorunu falan oluyormus oyuncak gibi deniyor. Eheim experience'de bile durusu belli ediyor kendisini pazartesi gunu eheim pro'yu alırım en garantisi.
 
Alisarp hayvanlar daha yavru.
 
Cvp: Fluval 206-306

şu seramikleri kovaya at sepetlerde daha çok yer açılsın, 160 litreye 2 litre substrat kullanıyorum gayet berrak bir su var haftada yada 10 günde bir %20 değişimle 14-14.5 cm lik hayvanda sıkıntı yaşamadım 2 aydır, substrat a jbl in filtre boost undan ekledim hızlı biyolojik kültür için


yeni filtre için bekle bence cuma günü bir aksilik olmazsa jbl in 900 lüğü geliyor bakalım onuda test edicem  :D
 
Abi ben 60 L idi sanirim 2 tane 3-4 cm lik hayvana filtre 3 hafta falan zor gidiyordu, daha sonra 7-8 cm lik 2 hayvan 270 litrelik akvaryumda jebeca ic filtreyi denedim ve birkac defa amonyak patlamasi yasadim yine 4 hafta en fazl sari bir su ile 5-6 hafta gidiyordu.
 
Geri
Üst