Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

gentavett acil yardim

euqenie

Gümüş 3 Üye
Katılım
17 Tem 2013
Mesajlar
166
Ben raffy icin gittim veterinere gentavet verdi soyledim ozellikle yeme damlatmak icin ama bujun iyi gelecegini soyledi. Ne yapmaliyim ???
 
Cvp: gentavett acil yardim

gentavet mi; gentavet fort mu; gentavet-D mi; gentavet-G mi ? ilaç bunlardan hangisi ?
 
Gentavet g verdii olmaz ki ki ya


Dediklerinizi de aynen yaptimm tertemizz temizledimm akvaryumu kumu daa kaynar suda bekletiyorumm taslari cikarrttim diger deniz kabuklarini da kaynar suya biraktimm
 
Cvp: gentavett acil yardim

gentavet-G'de 3 mg gentamisin sülfat var aynı ilacın diğer emsallerinde bu oran yüksek. bu göz ve kulak için kullanılıyor dolayısıyla oral yolla almasında sorun yok. bu hafta her gün bir damla yap bir hafta sonra durumu hakkında bilgi ve resim eklersin. tek adam gibi açıklama bu sitede.
https://www.myhealthbox.eu/tr/medicine/veta%C5%9F/gentavetg/1008000
 
Cook saollhn iciki rahatlattinizz yemine damlatip vereyimm mi kulagina mi sureyimm peki sizce?? Elbette eklerimm resimm durumu hakkinda bilgi veririm
 
Cvp: gentavett acil yardim

kulağı kapalı olduğu için içine girmesi zor. hayvanı yan tutup damlatıcaksın hayvan kafayı içeri çekse gidecek. strese girmesi de cabası. yeme damlatıp ver.
 
Cvp: gentavett acil yardim

suya katmayacağına göre 28 derece sabit ısıda dursun yalnız bir iç derece ile bunun net olduğunu ölçmelisin. suyun ısıtıcının gücünden çok veya az olması net ısının doğruluğunu vermez.
 
Cvp: gentavett acil yardim

Geçmiş olsun. İlacın Ne kadar süre kullanılacağını belirtti mi?
Akvaryum dezenfekte işlemi iyi olmuş.
 
Cook tesekkur ederim simdi okudum yook belirtmrdi kulagina damlat dedi ama ben cem beyin dedigi gibi yeme damlatip veriyorum ne kadar sure kullanmaliyimm
 
Cvp: gentavett acil yardim

Eğer telefonu varsa veterineri arayıp sormakta fayda var.
 
Cvp: gentavett acil yardim

göz ve kulak genizde bağlanıyor dolaylı yolla mideye gittiği için direk damla ile uygulamak veya yeme damlatmak aynı sonucu çıkarıyor. kulağada damlat istersen ilaç çok bitmez. içine girerse ne ala. şiş inene kadar devam et.
 
Yem yemesinde sikinti yook harektinde de sadece biraz durgunn bi de uv lambanin altina gidio . Tesirgin oluyorum cokk
 
Cvp: gentavett acil yardim

bir şey olmaz enfeksiyonu erken tesbit ettik. böyle olması olağan. rahat ol.
 
Tamamm cook saoll gercekten yaa bu sayfa ve sizler iyi ki varsinizz
 
Ağızdan daha etkili olur gene. Şiş bölgedeki açıklık daralmış ve ilacın içeri girişi zor olabilir. Genede veterinerin yöntemine karışmak istemem.

Eskiden kendi kaplumbağalarımızdaki göremediğimiz olumsuzlukları şimdi resimlerden görecek duruma geldik Cem. İncelerken şartlı olarak önemli noktalara dikkat ediyoruz.
 
Cvp: gentavett acil yardim

kesinlikle emre, bir resme ilk baktığımda göz parlaklığı başta olmak üzere kulak ve kabuğa bakıyorum. sonra diğer detaylara gerçekten şartlanmışız bu duruma.
 
Dediklerinizi uyguladimm kuru alan yaptimm su seviyesiji baya yukseltim fotograf eklicem:)
 
Geri
Üst