Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz kapanması tecrübem...

spidergirl

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2012
Mesajlar
8
Yaklaşık 1 ay önce aldık tosbişimizi.Oğlumun doğum günü hediyesiydi.Hepimiz onu çok sevdik.Doğrusu almadan önce bakımını araştırmak hiç aklıma gelmedi.Sonradan araştırınca öğrendik hemen techizatı toplamaya başladık.Tabi aradan 3-5 gün geçti akvaryum gelene kadar,bu arada bebeciği hasta ettik,gözleri kapandı.Ben ailenin annesi olarak harıl harıl sitemizi hatmettim,oradan veterinere danışmış arkadaşların yazdıklarından öğrendiğim şekilde göz enfeksiyonu tedavisine başladım.Genta damla,İnflased damla ve Teramicin pomad kullandım,hem de iki hafta kadar,sonuç alamadım. 2 haftanın sonunda hasta bebecik evine zar zor alışıp yem yemeye başladı fakat gözleri aynıydı.Baktım durum değişmiyor ilaçlara devam edeyim dedim oldu 3 hafta.Akvaryumun suyunu tamamen değiştirdim,herşeyi dezenfekte ettim,tospiki bile uygun oranda mavi damlalı suya bastım o da temizlensin yeni suya girmeden diye.Yine sitedeki veterinere danışıp da öğrenmiş bir arkadaşın yazdıklarından öğrendiğim şekilde Kaya tuzu banyosunu uyguladım akciğer enfeksiyonu da varsa diye,ne yaptıysam olmadı.En sonunda veterinere danışma imkanım oldu,A vitamini kullanmamı söyledi,multivitamin kullandığımı söyledim, direkt A vitamini kullan dedi ama sanırım ayrıntı o da bilmiyordu,ayaküstü uğradığım için daha fazla bilgi alamadım.Yine siteden öğrendiğim şekilde Avicap kapsül kullandım.3.günün akşamı tospişimizin durumu kötü görünüyordu,yem de yemedi pek,eve geldiği de 1 ayı geçmişti.Daha fazla dayanamayacağını düşünüyordum ki 4. gün yani bu sabah bir çift yeşil boncuk gözle karşılaşana kadar.Tospikimiz iyileşmiş çipil çipil bakıyordu.Nasıl mutlu olduğumu anlatamam.YANİ UZUN LAFIN KISASI KAPLUMBAĞASINDA GÖZ KAPANMASI SORUNU OLAN ARKADAŞLAR BENİM GİBİ HAYVANCAĞIZI GÜNLERCE ANTİBİYOTİĞE BOĞMADAN ÖNCE BİR VETERİNERE DANIŞIN,BU İMKANINIZ YOKSA A VİTAMİNİNİ Bİ DENEYİN UYGUN ORANDA,ÇÜNKÜ NEDEN ENFEKSİYON DEĞİL,A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ OLABİLİYORMUŞ KAPLUMBAĞALARDA.ŞUNU DA UNUTMAYIN A VİTAMİNİNİN FAZLASI ZARARLIDIR,UYGUN DOZU ARAŞTIRMALISINIZ...
 
Cvp: Göz kapanması tecrübem...

Tecrubenizi paylaştığınız için teşekkürler.
Bence her türlü şüphede önce veterinere danışılmalı. Burada hepimiz şu an sizin yaptığınız gibi tecrube ve önerileri paylaşıyoruz. Tabiki en doğru yöntem bilgili bir uzmanın muayene etmesinden geçer.
Hatta yeni gelen kaplumbağayı dahi ilk önce kontrol ettirmekte fayda var. Ben bu yöntemi izliyorum.
 
Cvp: Göz kapanması tecrübem...

Paylaşımınız için teşekkürler. Biraz klişe bir laf olacak ama maalesef durum bu. Sürüngenler konusunda tecrübesi ve bilgisi olmayan veterinerlerin söylediği çoğu şey yanlış şeyler. Böyle veterinerlerin sözüne kulak asmaktansa forumda paylaşılan bilgileri uygulamak en doğrusu. Ancak veterinerinize güvenciniz tam ise sürüngen konusunda, elbette dediklerini ciddiye almak lazım. Bazı veterinerler gerçekten çok yanlış bilgi veriyor.
 
Cvp: Göz kapanması tecrübem...

Umut Bey bu konuda haklı. Bir çok arkadaş kaplumbağa konusunda uzman olan veteriner bulamıyor. Forum bu konuda gerçekten çok faydalı.
Benim götürdüğüm veteriner senelerdir kaplumbağa besliyor ve bilgili. Bu konuda şanslıyım.
 
O iki tedaviyi de ben yazdım foruma. Dikkatli okusaydınız Avicup( A vitamini) 'de görebilirdiniz :)

Zaten hastalık hemen bitmez. 2-3 haftada iyileşir en geç :) Geçmiş olsun.


Bana da Vildan Hanım söylemişti. Gördüğüm en iyi ve en bilgili veteriner.
 
Cvp: RE: Göz kapanması tecrübem...

AlperDeniz' Alıntı:
Bana da Vildan Hanım söylemişti. Gördüğüm en iyi ve en bilgili veteriner.

Bende ona gidiyorum. İstanbul' da oturanlar için rahatlıkla tavsiye ettiğim biri.
 
Geri
Üst