Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözleri kapalı, ağzı açık; fakat hareket edebiliyor

bariscank

Yeni Üye
Katılım
30 Eki 2013
Mesajlar
3
Merhaba Arkadaşar,

Ben daha geçtiğimiz cumartesi heves edip 3 tane su kaplumbağası aldım. Dün küvette yüzdürdüm biraz, su tankı küçük olduğu için. Sonunda küvetten çıkartırken kaplumbağalardan birinin gözleri kapalı, ağzı açık hareket etmiyordu. Ben bunu farkedene kadar 3 kaplumbağa da küvette güzelce yüzüyordu. Hiç hareket etmediği için öldü zannettim. Veterinere götürdüm, öldü dediler. Petshoptaki adam ölmemiştir derken kaplumbağa hareket etti, ayağa kalktı. Fakat bu esnada hala ağzı açıktı ve gözleri kapalıydı. Eve geldiğimde zaman zaman hareket ediyor, ama körlemesine gidiyor gibi sanki. Suya giriyor, sonra 15 dakika sonra kayaya tırmanıyor, bir şekilde yolunu buluyor gibi sanırım, bilmiyorum. Dün akşamdan farklı olarak, şimdi kabuğuna dokununca kafasını çekiyor geri ama gözler ve ağız aynı.

Ne olmuş olabilir? Biraz araştırdım ama çok birşey anlamadığım için eleyemiyorum hangisi doğrudur diye.

Yardımcı olabilirseniz çok sevirim.
 
Cvp: Gözleri kapalı, ağzı açık; fakat hareket edebiliyor

Öncelikle hoş geldin.

Barış küvetteki su çok soğuk veya sıcakmıydı. Bu tür hayvanlarda doğal yolla gelişen hastalıklar genellikle belirtiler şeklinde başlar ve son seviyeye kadar ilerleme durumları görülür. Öncesinde bir belirti yokken aniden böyle olması, alındığı ortamdaki su ile küvet arasında ısı farkı çok ise şok geçirmiş olabilir hayvan. Bunun yanında akciğer enfeksiyon da olabilir. Ama bu sırf küvete koydun diye bir anda olmaz. Akvaryum ve ekipmanlarının eksikliğinden gerçekleşir. Ekipmanların tam mı? Su ısıtıcı,filtre,kuru alan, kuru alan ısıtıcı ampul.
 
Cvp: Gözleri kapalı, ağzı açık; fakat hareket edebiliyor

Gec cevap verdigim icin kusura bakmayin. Sabah kalktigimda, akvaryumdaki tepelerinde (kuru bolgede) duruyordu. Ben de biraz gunes gormelerini bekledim. Sonra gozlerini acti, agzini onceki haline kiyasla gorece kapadi. Yalniz butun gun tepede oturdu, yem yemedi. Diger iki kaplumbaganin istahi bir hayli yerinde, cok iyi yiyorlar.

Akvaryumdaki su sicak degildi. Ben de kuvete ilik su ile doldurdum. Zira kac derece fark vardir bilemiyorum. 5-6 derece sanirim. Su isiticiyi dun aksam aldim, 26 dereceye ayarlamisti petshoptaki arkadas. Su filtresi yok henuz; ama zaten yeni farkettim ki elimdeki su tanki bir hayli dar. Su isiticisi ile birlikte alan iyiden kuculdu.

Akvaryumu yeni aldim ama sanirim daha buyuk bir tank, su filtresi almam gerekiyor. Kuru alan isiticisini da temin edecegim bir sekilde.

Basa donmek gerekirse, bugun okudugum kadariyla istahsizlik ve kuru alanda cok zaman gecirme hastalik belirtisi. Buna dair yapabilecegim birsey var mi?

Tekrar tesekkur ederim.
 
Cvp: Gözleri kapalı, ağzı açık; fakat hareket edebiliyor

Geçmiş olsun.
 
yapabileceginiz ilk sey ısıtıcı ve kuru alan ısıtici lambasi almak
 
Su ve kuru alanı acilen uygun ısı değerlerine getirmeli. Hayvan ısı değişimleri ile abondene olmuş. Yem yememesi hem düşük ısıdan hem hastalıktan hemde uyum sürecinden olabilir. Zaten belli bir ortama adapte olamadan hayvan oradan oraya götürülmüş. Bir şekilde korku da yaşıyor zavallı.
Dediğim gibi ısı değerleri sağlanmadan ve hayvan akvaryumda rahat bırakılmadan durum bu belirtilerle kesin hastalıktır denilemez. Zaten hasta olsada bu ısı değerleri sağlanmadan tedavide edilemez.

Çok acil bir şekilde uygun ortam sağlanmalı ve hayvan burada rahatsız edilmeden gözlemlenmeli. Arada vitamin takviyesi yapınki kaybettiği gücü bir nebze telafi etsin.
 
Cvp: Gözleri kapalı, ağzı açık; fakat hareket edebiliyor

Su isiticisi zaten almistim, kuru alan icin de lamba yerlestirdim 40W lik. Sanirim durumu iyiye gidiyor. Daha az tedirgin oluyorlar beni gorduklerinde. Vitamin takviyesi de yapiyorum. Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.
 
Geri
Üst