Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözlerinde beyaz tabaka var

ase

Yeni Üye
Katılım
8 Şub 2012
Mesajlar
5
Bir hafta önce arkadaşım bana bakamadığı için kaplumbağa verdi. Kendisi 13 yaşında su kaplumbağası. Arkadaşım bir kaç hafta önce paludaryumun suyunu değiştiriyormuş, suyu ılıtırken küçük kardeşi kaplumbağası paludaryumun içine atmış ve bu sırada su sıcakmış. Suya atar atmaz hemen yüzmeye başlamış. Bundan dolayı gözlerinin zarar gördüğünü düşünüyorum. Gözleri çok kötü durumda bana kör oldu gibi geliyor. Bana bir şeyler önerir misiniz? Çok üzülüyorum haline göremediği için yemekte yiyemiyor çok ürkek çok korkuyor ne zaman dokunsam kabuğuna giriyor hiç yüzmüyor ve hep uyuyor. Mağlum kış mevsiminde olduğumuz için güneşe de çıkamıyor. Isıtıcıda yok; ama bir kaç güne almayı düşünüyorum. Aşağıya fotoğraflarını koyacağım bana bir şey önerin lütfen. Zavallı, çok üzülüyorum haline.

2jyd6.jpg
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Acilen bir ısıtıcı alın ve sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürün kaplumbağayı.

Gözlerin kapanmasının bir çok nedeni olabilir. Mikrobik de olabilir. Akciğer enfeksiyonu da olur. Gerekli başlıklar forumda mevcut. Akciğer enfeksiyonun belirtilerine bir an önce bakın derim.

Her şeyden önemlisi muhakkak bir ısıtıcı alın. Bir kaç gün beklemez !!!
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Bakım durumunuz nedir ilk olarak akvaryum alıp filtre ve ısıtıcı alın ve kaliteli yemler kullanın zaten bu şartları sağlamadığınızda maalesef gözü geçmeyecek geçse bile soğuk sudan hastalanıp ölecektir tedavi için terramycin adlı merhem kullanabilirsiniz pamuğa sürerek göz çevresine pansuman yapmak iyi gelcektir.. ya da gentagut isimli göz damlasını da deneyebilirsiniz göz kapanması akciğer enfeksiyonu belirtiside olabilir akciğer enfeksiyonu hastalığını siteden araştırın belirtileri varmı yem yememe kuru alanda durma ağız açıp kapama hapşurma vs gibi belirtiler varmı varsa onuda tedavi etmeniz gerekecektir ama önce dediğim ekipmanları alın almazsanız maalesef daha fazla yaşayamayacak dışarıda kar yağıyor çok soğuk suyu ısıtmazsanız suda buz gibi olacaktır.Veterinere götürme şansınız varsa tabiki götürün ama anlayan veteriner olsun götüremiyorsanız dediklerimi yapın.
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Benim kaplumbağamında gözleri aynen böyle şu an oda gentagut sayesinde kullanmamızın 5.günündeyiz.
Birde kabuğu çok yumuşadı özellikle kuyruk kısmına yakın olan yeri napmalıyım:( ?
Gerekli ekipmanları sağlıyamadım 2 haftada anca hepsini tamamlıyabilicem...
fotoğraflarını koycam ama olmuyor dosya boyutu büyükmüş
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Genelde bebek kaplumbağaların kuyruk kısmı bastırınca eğilir bunda bir sakınca yok ama başka yerli yumuşaksa kabuk yumuşaması vardır bunu gerçimek için ise kaliteli yemler güneşlendirmek ama bu havada güneş olmadığı için eczaneden devit 3 alıp haftada bir gün yemine 2 damla damlatıp vermelisiniz böylece d3 vitaminini alıp kabuğu gelişecektir.
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

acilen bir akvaryum ve ısıtıcı almalısınız.ayrıca birde veterinere gidin.kolay gelsin
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Acilen düzgün bir şekilde yaşayabilmesi için gerekli ortamı sağlamalısın. Ama çok acele suyunu 28 derece sıcaklıkta tut, gözleri için teramcyn merhem sür ince bir tabaka halinde sürdükten sonra biraz kuru yerde beklesin hemen suya bırakma.
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

hepinize yorumlar için çok teşekkür ederim. söylenen merhem ve damlayı nöbetçi eczane bulup aldım az önce. damlayı kullandım, merhemi de birazdan kullanıcam. suyu evet soğuktu fakat elektrikli sobanın önüne koydum suyu ısınıyor. teraryumda bakıyorum.
Belirtilere gelince
yem yemiyor, sanırım gözleri görmediği için yem bulamıyor
hareket etmiyor, yüzmüyor.
yaptığı tek şey uyumak. onu da ben kış uykusu diye düşünmüştüm. pekala acilen gidip ısıtıcı alıcam.
şu aralar yok ama ilk geldiği gün vıck benzeri sesler çıkarmıştı suda. ama 3-4 gündür çıkarmıyor o sesi. bide nedendir bilmiyorum ama suda baloncuk çıkarıyor arada. nefes mi alıyor başka bişey mi bilmiyorum garip hırıltı çıkardığına duymuştum
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Asena Hanım,

Söyledikleriniz akciğer enfeksiyonu belirtisi.
 
Cvp: Gözlerinde beyaz tabaka var

Acilen ısıtıcı lazım + göz şişliği için terammycin lazım yada genta damla terammycin 4 saat aralıklı genta sabah gece 1 damla genta çok ağır bir damladır fazlası körlüğe sebep olabilir. Isıtıcı almanız şart veterinere götürün birde sürüngenlerden anlayan geçmiş olsun.. :(
 
Geri
Üst