Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halojen Lambalar Hakkında Yardım

irem_s

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Şub 2014
Mesajlar
26
Merhabalar,
Kaplumbağalarım için jbl reptilday 35 W halojen lamba kullanıyordum. Bir hafta içinde patladı ve çalışmamaya başladı. Aldığım yere geri götürdüm, kullanım hatası olduğunu söylediler, yine de yenisini verecekler. Söylediğine göre halojen lambalar kapatıldıktan sonra en az 2 saat soğuması beklenmeliymiş, ama internette araştırdığımda böyle bi bilgi bulamadım, onun yerine lambaya çıplak elle dokununca vucüt sıvısı nedeniyle bir süre sonra patladığını okudum.
Acaba bu bilgiler doğru mudur? Halojen ampulu nasıl kullanmalıyım ki patlamasın ve ömrü daha uzun olsun?
İkinci bir sorum da şu; kullandığım mandallı lamba 60 W ampule uygun, onunla birlikte 60 W halojen ampul aldım uva gelene kadar onu kullanıyorum. Buna 35 W uva ampulu takarsam sıkıntı çıkar mı?
Bu halojenler çılgınlar gibi ısı yaydığı için biraz korkuyorum patlayıp evde yangın çıkarmasından o yüzden baya rahatsız oldum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler :smile:


Bir de konuyla biraz alakasız ama uvb lambam yok, onun yerine bir süre devit 3 kullanıldığını okumuştum, bende reptivit diye bir vitamin var d3 vitamini de var içinde yani marka önemli mi bu konuda yoksa o vitamin de olur mu?
 
60 w lambaya 35 w takmak hicbir sikinti olusturmaz
Dogru iki saat beklenmeli o elle dokunmayin seyini anlayamadim ne demek istediginizi


Olmaz devit3 alinmali
 
Cvp: Halojen Lambalar Hakkında Yardım

Elimizde az da olsa vücut sıvısı oluyor telefonun üstünde parmak izi bırakan şey de o zaten, dokunduğumuzda ampulde kalan sıvı bir süre sonra patlamasına sebep oluyormuş ancak ben de anlamadım neden öyle olduğunu
 
Zannetmem olsa bile sogumasini beklemek alinabilicek ve utopik olmayan bir onlem zaten lambaya taktiktan sonra neden dokunalim ki ?


Zannetmem olsa bile sogumasini beklemek alinabilicek ve utopik olmayan bir onlem zaten lambaya taktiktan sonra neden dokunalim ki ?
 
Cvp: Halojen Lambalar Hakkında Yardım

Ya o önemli değil peçeteyle silinir zaten :D başka dikkat etmem gereken bir şey var mı diye sormuştum babam triplere girdi patlıcak evde yangın çıkacak senin yüzünden diye :D yoktur heralde başka bir şey teşekkür ederim :)
 
Cvp: Halojen Lambalar Hakkında Yardım

ufak arkası iki iğneli tip ampullerde böyle bir durum var. bu sadece ampul için değil deriyide fevkalade yakar. soğuyana kadar beklenmeli. ama sendeki ampul içinde ampul. bir de şu açıdan kopar. eğer tel kor haline gelmişse yani yanıyorken en zayıf halindedir ufak temas çarpma sökme işlemlerinde her ampul patlar.

ampul wattı lambanınkinden büyük olmadığı sürece sorun olmaz. yüksek wattlı ampul daha fazla elektrik çeker bu da kablonun ısınıp erimesi sebebiyle kısa devre yaparak hem ampulü patlatır hem de lambayı ziyan eder. yeni kablo çekmek icap eder.

vitamindeki D vitamini eser miktardadır devit almak gerekli.
 
Cvp: Halojen Lambalar Hakkında Yardım

Tamamdır teşekkürler :)
 
Cvp: Halojen Lambalar Hakkında Yardım

Parmaklardaki vücut yağları çıplak eller vasıtasıyla ampulün camına bulanır.Camın bir bölümü yağlı bir bölümü temiz kaldığında çalışma sırasında ortaya çıkan yüksek ısı homojen olmayan ısı yayılımı yapar ve ampulün ömründen yer.Temas halinde alkol ile silinir ya da muayene eldiveni diye satılan eldivenlerle tutulmalıdır.Bu şekilde ampulün ömrünü çok daha uzatabilirsiniz.
 
Geri
Üst