Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halsizlik

ilkyaztpc

Bronz 4 Üye
Katılım
10 Mar 2016
Mesajlar
44
Merhaba benim kaplumbağam 1.5 yaşında sabah yem verdiğimde çok isteksiz biçimde yedi normalde odaya girdiğim gibi akvaryumundan dışarı çıkmaya çalışırdı yemlerin hepsini bi anda yerdi bu sefer zorla yedi kendini gömmüyo kuru alanda da durmuyo ama eskisi gibi hareketli değil bi kere akciğer enfeksiyonu geçirmişti o tarz belirtiler yok ama dediğim gibi normalde aşırı hareketlidir ve 10 tane yem versemde yer sabah yemini zorla yedi akşam yeminiyse yemedi ne olabilir acaba yeminimi beğenmiyo ya da farklı bi ağrısı bişeyi olabilir mi yem olarak sera raffy p ve ı kullanıyorum normalde tetra reptominde veriyodum haftada bir son bir aydır veremedim burdaki petshopçularda yoktu acaba onun eksikliği mi vardır anlayamadım neden böyle olduğunu yardımcı olursanız çok seviniri
 
Hayvanın kabuk boyu kaç cm ?

Akvaryumdaki ekipmanlar neler ? Su ısıtıcı, kuru alan için lamba vs.

İştahsızlık harici bir belirti var mı ? Yüzmede sıkıntı, kuru alanda başını yere yatırma, nefes alırken ses çıkarma vs.

Su ve kuru alan ısıları uygun mu ? Su 28 kuru alan 32 derece

Akvaryum pencereyi görüyor mu özellikle kuru alan ?

Hayvan dişi mi erkek mi ?
 
kabuk boyu 9cm civarı. Su ısıtıcısı filtre gömmek için dere taşı var. Kuru alanda 2 haftadır yoktu şimdi bugün olunca cd kabıyla yaptım tekrardan cd kabı tutmuyo bi türlü ama kuru alanı varkende çıkmıyodu hiç bu sabah geçici bi kuru alan yaptım yine çıkmıyo oraya kendini gömüp ağzını açıp kapamak gibi bişeyi de yok bir iki kere ses çıkardı ama. Kuru alan lambası da var sıcaklıklarda uygun sabah bi de uvb de yaktım ama yinede kuru alana çıkmadı. Görüyo pencereyi. Dişi
 
Hayvan çizgili dere mi softshell mi ?
 
Soft sheller fazla kuru alana çıkmaz. Yüzen yemden ziyade dibe batanlar tercih sebebidir. Acı su severler bu sebeple her su değişimi sonrası 50 litre için bir şişe maden suyu dök suya.

Uv ampulü boş yere yakma ziyan olmasın yada çıkma ihtimali olan saatte 1 saat kadar yakabilirsin. Isıtıcı 12 saat yansın.

Su ısısı 26 derece civarı uygun. Hayvan pencereyi görüyor ise kış mevsimi hava kapalı olduğu ve güneş gözükmediği için iştahsızlık durumu görülüyor. Bu hayvanda psikolojik olarak kış uykusu etkisi yapıyor. Yem de seçici davranma, normalden az oranda yeme bu belirtiler içinde.

Yumurtlamada da bu belirtiler görülebilir. Kaplumbağalar boş yumurta atar ama daha yaşı bunun için ufak.

Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Bundan haftada iki öğün ver. Günde tek öğüne geçeceksin. 8 cm üstü kabuk boyu tek öğün verilir. Jbl tortil al bu yem dibe batar hap şeklindedir. Yedikçe ver bir süre sonra dağilmaya başlar.

Bir de yumurtayı haşlayıp beyazından ufak bir parça at. Yerse verirsin yine.
 
Yine de takip et. Başka bir durumda olabilir. Dışkılamasına dikkat et kabızlıkta iştahsızlık yapar. Bir tane körpe yaprak marul veya kıvırcıkta at suya. Bitkisel bir ihtiyaç duyuyor mu denersin. Gerçi bunlar proteincidir.
 
Sera reptilin de kullanıyorum vitamin olarak haftadi bi gün için kullanmaya devam ediyim mi yoksa sadece kırmızılarından mı veriyim raffy pnin ? Dediğiniz gibidir kış uykusudur büyük ihtimal çünkü dediğiniz gibi oda çok ışık almıyo. Tamam o zaman yemini değiştiriyim bi de bi tane daha var başka bi akvaryumda softshell o da onunda yemini değiştiriyim mi onun kabuk boyu 5 cm civarı daha küçük yaşıda o eskisi gibi hareketli yine yemiyle alakalı bi sorunu yok. Peki haşlanmış tavuk göğsü verebilir miyim ?


Kabızlığı nasıl anlayabilirim peki ? Dışkısını görüyorum akvaryumda ama ne kadar dışkıladığını anlayamıyorum.


Kabızlığı nasıl anlayabilirim peki ? Dışkısını görüyorum akvaryumda ama ne kadar dışkıladığını anlayamıyorum.
 
Sera reptilin varsa minerali haftada bir yap. Reptilini iştahı yerine gelene kadar haftada iki damla sonra tek damlaya düşersin. Önerdiklerimi alıp ayrı öğün olarak ver. Normal verdiklerine de devam et. Yem değiştirme.

Tavuk verme zaten ne olduğu belli değil insan için bile sakıncalı. Yumurtada bile organik veya köy yumurtası veriyorum.

Dışkı yapıyorsa kabızlık yoktur. Sorun ne kadar yaptığı değil. Kabızlıkta hayvan dışkılamada zorlanır.
 
Anladım tamam teşekkür ederim ???? Birde benim yem programım
Pzt raffy p
Salı raffy ı
Çarşamba reptomin
Perşembe raffy p
Cuma reptilinli raffy p
Cmrt raffy ı
Pazar raffy p idi
Jbl tortil alınca nasıl kullanıyım ?
Bii tane de daha küçük kaplumbağam var her ikisi içinde aynı programımı uygulıyım ?
 
Perşembe ve pazarı tortil yaparsın. İkisine de uygulayabilirsin. Ama küçüğe günde iki öğün olacak. Yemleri mümkün olduğunca arka arkaya çakıştırma. Repto bitince yerine eheim professional food al. İçerik aynı şekli kuskus makarna gibidir. Küçük rahat yer.
 
Tamam çok teşekkür ederim tekrardan alacağım bugün dediğiniz yemleri
 
Cem bey ben dediğiniz eheim professional foodu burdaki petshopçulara sordum yoktu internettede bulamadım bildiğiniz önerebileceğiniz bir site var mı acaba ordan sipariş versem
 
Teleskop akvaryuma bak. 50 tl üstü alımlarda kargo ücretsiz. Ama tortil daha gelmemiş bende onu bekliyorum. Ellerindeki yemler tükendi.
 
Cem bey ben dediğiniz yemleri burdaki petshopçularda bulamadım internetten sipariş verdim ancak 3 4 güne gelir o zamana kadar bişey yemese sıkıntı olur mu yumurta verdim marul verdim diğer yemlerinden verdim yemiyor. Bir de bu sabah akvaryumun üstü yağlı gibiydi elimle dokununca elimde yağlı bi tabaka kaldı acaba su dengesimi bozukdu ondan mı böyle ama hiç bi değişim yapmadım akvaryumda dip çekiminide daha 4 5 gün önce yapmıştım farklı bişey olabilir mi ki ?
 
Vitamin damla ve devit kullanıyorsan bunlar yağ tabakası bırakır. Suyu en azından yarı oranda yenilemen iyi olur. Yüzeydeki tabakayı maşrapa ile al. Dış filtresiz sistemlerde ayda bir genel temizlik yapılmalıdır. Kirlilik konusunda softlar reslere göre daha hassastır.

Uzun süre genel temizlik yapmadıysan alg birikimine bağlı yağlanma da olabilir. Akvaryuma ait olmak üzere bulaşık süngeri ile yeşil kısmıyla tüm camların ve silikon bağlantıların üzerinden geç. Kuru alan suya değiyorsa o kısımlarını da temizle. Suyu da 28 dereceye çıkar. Hayvanın metabolizması canlansın.

Son çare yağsız kıymayı kaynar suya atıp bir dakika kadar sonra çıkar soğutup ver.
 
Yumurta attığım içinde olabilir mi acaba suyu yarı oranda değiştirdim filtre ve ısıtıcıyıda temizledim. Suyunda derecesini artırmıştım zaten üşüttüyse iyi gelir diye. Yemi veriyorum gidiyo yeme doğru bi koklanıyo gibi yapıyo sonra bırakıyo bir iki kere de ağzına alıp ağzından dışarı attı başka bi sorun mu var acaba ya anlayamadım yem diye deli oluyodu ???? Tamam kıymayıda deniyeceğim kürdan gibi bişeye takıp ağzına doğru uzatsam olur mu acaba elimle veremiyorum bayağı büyük çünkü
 
Sakın kürdan kullanma kıymayı önüne doğru suya bırak dibe düşer. Bu tip şeyler hayvana zarar verir. Belli boyu geçtikten sonra elden beslemeyi bırakıyoruz. Isırırsalar parmakları yaralayabilirler. Sadece suyu kirletmemesi ve yemin tadının suya geçmemesi için tek tek yedikçe veriyoruz.

Yumurtayı yağda pişirip mi attın. Haşlayıp verdiğinde birşey olmaz. Yağlı, tuzlu, baharatlı, kokulu, tatlı ve işlenmiş etlerden vermiyoruz.

Hayvanın ağzında bir yara olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa gidip koklamaz ve bırakmaz.

Mevsimsel değişikliğe bağlı bazen bazı yemleri yemek istemezler.
 
Yok haşlayıp verdim görüp yemeyince aldım zaten sudan yumurtayı marulu da aynı şekilde. Yağsız kıyma aldım onu denicem şimdi. Elimle veremiyorum zaten küçükken çok ısırdı ama artık fazla büyüdü ısırması dediğiniz gibi yaralayabilir. Birde kuru alanı cd kabından yaptım gidiyo onun altında duruyo sürekli orası akvaryumda ki en karanlık yer olduğu için sanırım
 
Orası el değmeyecek güvenli yer olduğu için duruyor. Akvaryum içinde mağara tarzı birşey yapabilirsen orada saklanıp durur.
 
Geri
Üst