Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar...

Pasif

Bronz 2 Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
97
Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar...

Öncelikle yaygın bir yanlışı düzeltmekle başlamak lazım. Hamster kendi başına bir kemirgen türüdür, tavşan, sincap, fare gibi ayrı türlerin kırması asla değildir.


Hamsterların yanaklarında yiyecek saklama keseleri vardır. Bu keselere sevdikleri yiyecekleri hızlı hızlı doldururlar ve daha sonra istedikleri bir anda yiyebilir veya kafeslerinde depo olarak belirledikleri köşeye götürüp saklayabilirler. Yanakları dolu bir hamster oldukça sevimlidir. Tabaklarına yem koyduğumuzda tabağın hemen boşaldığını görmek hepimizin sık rastladığı bir durumdur. mailto:/images/smilies/redface.gif Farelerin keseleri asla yoktur. Bu hamsterların fare olmadıklarını anlamak ve anlatmak için en önemli kanıttır.

Hamsterların farelerdeki gibi uzun bir kuyrukları yoktur. Hamsterların kuyruk sokumunda tavşanınkine benzer minik bir çıkıntı vardır ve neredeyse görünmemektedir. Hamsterları sevimli yapan özelliklerden biri de budur, bu nedenle fareyi andırmaz.

Görüldüğü gibi iki kemirgen türü arasındaki çok temel iki fark, hamsterların kendilerine özgü bir tür olduğunu kanıtlıyor. Ne tavşanlarda, ne farelerde yanak kesesi bulunmamaktadır.

Bu bilgiyle artık, "Aa fare mi besliyorsun" diyenlere rahatlıkla cevap verebilirsiniz.

Alıntıdır.
 
Önemli Değil Bi Ara Hamsterde Beslemisdim Cok Sevimli Hayvanlar Sizede Tavsiye ederim
 
Benimde sokturmuyodu.Çok ısrar ettim en sonunda aldılar ama dersler yüzünden geri vermek zorunda kaldım :(
 
annem hem onu hemde beni atar evden :D diye cesaret bile edemedim almaya:D
 
Gizlice al eve sok annene göster eyer nerden aldıgını bilmiyorsa geride veremez bakmak zorunda kalırsınız ;) Böyle çok arkadaşım aldı :)
 
zaten sorun da orda ya :D annem pek hoşlanmıyor hayvanlardan.direk kapının önüne koyar:D :(
 
:)bnm annem hayvanları cok sever babam fareden korkuyordu :S :)
O yüzden hamsterlardanda biraz korkuyodu :)
 
Yeniden beslemek istiyorum ama İzin yok :( 1 kere besledik bakamadın diyorlar ama ne güzel bakıyordum sadece sınavlar vardı ya
 
Cvp: Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar...

Emeğinize sağlık teşekkürler.
 
Cvp: Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar...

Hahahaha benim var bebiş adı :) Çok tatlılar..
 
Cvp: Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar...

Bi ara beslemiştim çok akıllı hayvanlar ya :) asla düşcekleri bi yerden atlamazlar bakar bakar geri döner :D onun alışkanlığından ilk geldiğinde bir kaplumbağamı düşürmüştüm aramız zor düzeldi atlayıverince elimden şok olmuştum :DD
 
Cvp: Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar...

Yapılan araştırmalara göre fareler hamsterlardan daha akıllı ve daha uygun bir evcil hayvanmış. Adamın biri fareyi deterjanlı suya atmış, tabi fareler yüzmekten çekinmezlerm o yüzden fare temizlenmiş ve adam beslemeye başlamış. Adamın yaptığı gözlemlere göre fare daha canayakın ve daha uysalmış. Bir belgeselde gördüm.
 
Geri
Üst