Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hava motoru

zeki52

Elmas 5 Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
438
Merhaba arkadaşlar , sizlere birşey danışmak istiyorum.

Akvaryumuma bu resimdeki gibi suya hava veren aletten alsam kaplumbagalara bir zararı olurmu veya bir yarar saglarmı ? Ve fiyatları aşağı yukarı ne kadardır bu hava kabarcıklarını yapan aletin ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Hava motoru

Merhaba Zeki,
HAva motoru balıklar için hayati önem taşır. Amacı solungaçlı olup sudaki oksijeni ayrıştırarak solunum yapan bu hayvanlar için suya oksijen sağlamaktır. Su kaplumbağaları su yüzeyine çıkıp akciğer solunumu yapar ve bu anlamda hava motoru hayatri olmayıp zorunlu değildir.

Ancak ben akvaryumlarımda diğer dolaylı faydalarından dolayı kullanıyorum. Suya oksijen vererek sudaki bakteri dengesini ve su değerlerini daha uygun tutuyorum. Ayrıca hava su yüzeyine çıkınca sıçrayan su yüzey nemi sağlıyor. Bir avantajıda gene sıçrayan suyun daha çabuk buharlaşmaya sebep olarak taze su ekleme sıklığı ve miktarının artması.

Doğrudan yaşamsal faydası olmasada dolaylı olarak yararlı bir ürün. Zararı hiç yok.

Burada bir çok çeşit var, ancak ben Eheim kullanıyorum. Kaliteli ve ek ayarlı ve vantuzlu taşları çok iyi.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=237
Ancak bu ekipmanda kaliteli olması çok zorunlu değil. Çekvalf alıp güvenliği oluşturabilirsin.
 
Cvp: Hava motoru

veya hortum takılabilen bir iç filtrede bu işi görür.
 
Bende deneme amacli kalitesi düsük bir ürün almistim ve Emre abinin de bahsettigi valfi eksikliginden dolayi ufak capli bir su basma olayi dahi yasadim. Onemli olan hava motosu akvaryumundan yuksek bir yerde olacak veya da yine Emre abinin bahsettigi eihem marka ve tetra markali olanlardan alirsan suyu geri verme durumu yasamassin. Gerci o karkalarin kendi bunyesinde valfi özelligi varmi tam emin degildik ama Emre abi yuksekte kullanmamasina ragmen sorun yasamamis.

Kullanim olarak benim kaplumbagalarin da hosuna gitmisti. Hava tasinin uzerinde cikan baloncuklarin akisina kabugunu ters donerek birakiyorlardi kendilerini, gerci sadece 2 gun birakabildilerki hemen suyu geri verdi.

Bilgi olarak bu valfi denilen parcada hava motorundan hava tasi arasindaki hortumu kesip iki ucdan bu aparata takiliyor ve olurda benimkisi gibi bir suyu geri verme olayi yasarsan hava motoruna suyun gitmesini engelliyordu.

Cem abinin bahsettigi ise eheim markali ic filtrelerde kutu icinden cikiyor ve filtrenin tepesine ucu suyun disinda kalinacak sekilde takildiginda ayni gorevi goruyor. Baska hangi marka filtrelerde oldugu hakkinda ise bir fikrim yok malesef.
 
Cvp: Hava motoru

Bir çok iç filtrede bu oksijen aparatı vardır. Ancak hava motoru ile suya dipten oksijen kazandırıken iç filtreden sadece yukarıdan yapılabilir.
 
Cvp: Hava motoru

yorumlar için tesekkür ederim. petshop a tan bakıcam hangi markalar oldugunu burada yazarım tekrardan tavsiyelerinizi alırım :)
 
Cvp: Hava motoru

Merhaba şu anda benim elimde bir hava motoru var ama nasıl kurulacağını akvaryumun içene konulacağını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?
 
Cvp: Hava motoru

Hava motorunun hava çıkış yerine uygun hortumu bağlayacaksınız. Bu hortumun ucuna da pet shoptan aldığınız hava taşını bağlayıp taşı akvaryumun tabanında istediğiniz ve filtre emiş borusundan uzağa yerleştireceksiniz. Motoru akvaryumdan yukarıda kalacak bir yere koyup fişi takacaksınız.
 
Cvp: Hava motoru

o motor suya değmeyecek aman diyim. altında vantuz yoksa sünger üstüne koyarak titreşim kaynaklı gürültüyü engellersin. hava taşları çeşit çeşittir hangisi sana uyarsa onu seç.
 
Geri
Üst