Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

hudaverdi

Yeni Üye
Katılım
30 Eyl 2015
Mesajlar
10
Merhabalar :)) yaklaşık 1 ay önce annem balkonda kaplumbağa buldu. 11. katta oturuyoruz nereden geldi muamma. yıllarca ben kaplumbağa istedim ama annemler almadı, bu sefer o bize geldi  :smile:  o yüzden de adını hüdaverdi koyduk  :smile: şimdilik plastik kapta bakıyoruz ama 1-2 güne akvaryumu gelecek bekliyoruz  :smile: forumda cok başlık gördüm ama hepsini tek tek okuyunca da kafam karışıyo  :ff: benim kapluşumun da gözleri açılmıyo, sanki baloncuk var üstünde :'(  ne yapabilirim gözüne mi damla damlatayım yoksa suyuna mı? ne önerirsiniz?
 
Hayvanı oraya kuş getirmiştir. Ya yiyemediği ya da gagasında tutamadığı için bırakmıştır.

Hayvan su kaplumbağası değil mi emin ol. Zamanında bir üye kara kaplumbağasını bulup akvaryuma koymuştu. Allahtan suyu az koymuştu da çıkar dedik.

Gelelim gözlere. Eczaneden devit damla alıp her gün sabah akşam her iki gözüne 3'er damla damlat. Sonra 5-10 dakika kadar kuru bir yerde bekletip akvaryuma alırsın. Eğer hayvan su kaplumbağası ise. Suya metilen mavisi alıp iki damla damlat.
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

cem' Alıntı:
Hayvanı oraya kuş getirmiştir. Ya yiyemediği ya da gagasında tutamadığı için bırakmıştır.

Hayvan su kaplumbağası değil mi emin ol. Zamanında bir üye kara kaplumbağasını bulup akvaryuma koymuştu. Allahtan suyu az koymuştu da çıkar dedik.

Gelelim gözlere. Eczaneden devit damla alıp her gün sabah akşam her iki gözüne 3'er damla damlat. Sonra 5-10 dakika kadar kuru bir yerde bekletip akvaryuma alırsın. Eğer hayvan su kaplumbağası ise. Suya metilen mavisi alıp iki damla damlat.

kırmızı yanaklı kara kaplumbağası yoksa eğer kendisi bir su kaplumbağası :)

eczanede çalışıyorum. buco bleu damlatsam olur mu yoksa pet shopta vs ayrıyeten satılan bi metilen mavisi varsa onu mu alıp damlatayım? genta vb bi antibiyotikli damlaya gerek yok mu? devit yeterli mi? çok mu soru sordum  :ff: :smile:
 
Buca bleu nedir bilmiyorum. İçerik metilen mavisi ise kullanabilirsin bu sudaki bakteriyel ve biolojik aktiviteyi öldürüp enfeksiyonun artmasını önler. Ayrıca amonyak zehirlenmesine endikedir. Başka birşey ise petshoptan deep fix dezopur veya contra-ichtyo veya bio-ichtyo alırsın. Ama dezopurdaki oran daha güçlüdür.

Hayvanın gözündeki iltihaplaşma yoğun ise genta damla ile bu iltihap ve göz içindeki pisliklerden kurtulması kolaydır. Teramisin göz pomadını önermiyorum. Bu gözdeki pisliği çıkarmadığı gibi sudaki pisliği de yapıştırır.

Üst göz kapağı alttakinden uzun ve şeffaf gibidir. Bu sayede uyurkende dışardaki hareketleri algılayabilir. Kapak açıldığında da şişkince durur. Gözü açılmadığı sürece yem yeme isteği de olmaz. Hayvan yem yemez ise sebep budur.

Hayvanın kabuk boyu 6 cm'yi geçince deviti haftada bir kez bir yeme bir damla damlatıp veririz. 10 cm'yi geçince 2 damla. Bu uvb ampulün yerine yapay olarak verilir. Uvb ampul aldığında bu güneşi simüle ederek D vitamin sentezini kendisi yapar. Devit 3 aylık süreci aşmamalı. Fazlası karaciğer ve yağ dokuda birikir.

Ayrıca hayvan büyüyüp kabukta yoğun plaka katmanlaşması oluşursa veya kabukta belli noktalarda ğlaka açılması varsa bu açılmayı hızlandırmak içinde kabuğa sürerek kullanırız.

Bu arada sakın kabuk sertleştirici alma bu zararlıdır.

Hayvanın üstten ve önden kafa dışarda birer resmi iyi olur. Kulaklarda şişkinlik var mı ? Kırmızılığın arka alt bölümüne doğru bir yerde

Kabuk boyu kaç cm ?


Su 10 litreden az ise bir damla metilen yeterli. Gözleri düzelene kadar 2 günde bir damlat. Sonrasında su değişimlerinde damlatırsın sadece. Dış filtre olan sistemlerde metilen kullanmıyoruz. Akvaryuma koyacağın ürünleri yıkadıktan sonra temiz ve kimyasal değmemiş bir kovaya koyup metilen damlatıp bir gün beklet ertesi gün durulayıp akvaryuma alırsın. Metilen yerine tuzlu suda da bekletebilirsin. Ama sonra iyi durulamalısın üzerinde tuz kalmamalı. Tuzu akvaryum sterilizasyonunda da kullanabilirsin. Bir gün tuzlu suda bekletip suyu alıp bir iki durulama ile tuzdan arındırırsın. Bu sabun şampuanla yıkamaktan iyidir.
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

buco bleu şu: http://www.ilacprospektusu.com/ilac/92/buco-bleu-15-ml-kollutuvar-damlalikli-sise içerik metilen mavisi ama rezorsin de var içinde o yüzden onu mu alsam diğerlerini mi kararsız kaldım. 

az önce genta damla damlattım gözlerine. ama yem yiyo onda bi sıkıntı yok :) ilk bi kaç gün sanırım korkudan hiç bişey yemedi ama şimdi yiyo :) akvaryum geldiğinde devit vermeme gerek yok sanırım.  ?

kabuk boyunu ölçemedim çünkü evde cetvel bulamadım :) aşağıdaki resimlerden bi tahmin yapılabilir sanırım :)
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

resimlerden birini kılavuz olacak şekilde çekerseniz eğer tahmini boyu daha rahat verilebilinir sanıyorum ( para, sigara paketi gibi boyut karşılaştırması bakımından)

akvaryum geldiğinde devit vermeye devam edeceksiniz cem bey üstte detaylı olarak açıklama yapmış

geçmiş olsun
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

ölçtüm tam 6cm kendisi :) yani kabuğu :)
 
Rezorsin nedir bilmiyorum. Ama yutulmaması gerektiği yazıyor. Hayvan bu suyu içecek dolayısıyla petshoptan dediklerimden birini alman iyi olur. Su açık mavi olacak. Oran fazla olursa biraz sudan alıp temiz su ile ayrıştırırsın. Metilen mavisi balıklara yönelik ürün ve alkol bazlı bu sebeple biz düşük oranda kullanıyoruz.

Hayvan boyuna göre yaşlı. Bu da evvelki yaşamında iyi bir ortamda yaşamadığını gösteriyor.

Akvaryumu ömürlük alırsan 80*50*50h ve cam kalınlığı 8 mm yaptır. Ara geçişli düşünürsen 50*25*35h veya daha üstü bir hazır akvaryum al. Boyca uzunluk yüzerek gelişimine derinlik akciğer gelişimine su içinde kalma süresini uzatmaya faydalıdır.

JBL agili mutlaka al. Kemik ve kas gelişimini sağlayan lisin amino asit içerir. Sera carnivorda ortadaki kırmızı mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir.

Deviti kabuğa uygula. Plaka açılmaları var. Deviti de haftada bir, bir damla yemine damlatıp ver. Devit kalsiyuma bağlanıp vücuttan atılmasını önler. Ayrıca plaka değişiminde de kalsiyum kaybı yaşanır.

Hayvanın göz kapağı içinde enfeksiyon var. Damlayı damlattığında gözlerini açmıyorsa parmağınla gözünü aralayıp dökmeye çalış. Yapamazsan sırayla her gözü havaya bakacak şekilde hayvanı yan tutup 10 saniye arayla birer damla damlat. 4 kez olsun. Göz kapağı arasından giren girsin. Bir 20 saniye böyle beklet sonra ters çevirip diğer gözede aynısını yap. Sonra kuru yerde 5-10 dakika beklet. Bu işlemi sabah akşam yap. 3 gün sonra durumunu anlatırsın. Bu arada suya her gün bir damla metilen damlat.

Yeni akvaryuma geçersen su oranını yazarsın ona göre damlayı artırırız.


Isıtma lambası ve kuru alanı unutma.


Bilgisayara geçtiğimde linkleri atarım.
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

elimde şu an tetra raptomin, marin fish turtle stick food, karides ve adını bilmediğim bi yem var :) ilk bikaç gün hic bisey yemeyince pet shopa sorduğumda "ben karides sevmeyen kaplumbaga görmedim


deyip karides vermişti. ama en çok tetra raptomin seviyo :)

nereye bastım anlamadım bi anda yazarken gitti yorum :) yarım yamalak kaldı :)

devam edeyim :) bu akşam gözüne ilk damlayı damlattıgımda direk kafayı içeri çekti :) sonra hemen cıkardı, diğer 2 seferi rahat damlattık :) yine de yarın sizin dediğinizi deniycem :)

deviti kabuguna açılmaların oldugu yere direk damlatayım mı yoksa bi pamuk vs yardımıyla yedireyim mi tüm kabuguna?

akvaryum işiyle babam ilgileniyo :) geldiğinde görücem ben de :)
 
İki damla devit damlayıp parmağınla yay. Pamuk emer.

Akvaryumda dediğim ölçüler altı olmasın. İyi bir bakımla çabuk boy atıyorlar. Sürekli akvaryum değişimi ekipmanın bir kısmını da yenilemeye sebep olur. Sakın petshopların önerilerini dinlemeyin. Uygunsuz ürün önerip maliyeti yükseltirler.
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

tera reptomin yosun içerikli protein yemdir. yediğine göre arada marul veya kıvırcığın göbek kısmındaki körpe yapraklardan verirsin. 2-3 günde bir kabuk boyu oranında. daha fazla verme bıkmasın. gammarus ve kurutulmuş balık severler. sera raffy royal ve jbl energil karides balık karışımıdır yalnız 1000 ml'lik kutuda satıldığı için tek hayvan besleyenler son kullanma tarihinden önce bitiremez.

akvaryum ölçüsünü anlatmıştım. yükseklik kuru alan açısından önemli kaçmaması için boşluk bırakılacak ve tabana silis kum serileceği için su oranı azalacaktır bu göz önünde bulundurmalısın.

kuru alan lambası olarak bunu kullanıyoruz. uzun deveboynu lamban varsa o da olur.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

ısıtıcı ampulde armut ampul kullanacaksın. tercihimiz soft yani beyaz camlı ampuldür göz almaz, ama bulamazsan şefafta kullanabilirsin. bu ampulü bulamazsan emsal ampulde alabilirsin wiselite markada olur GE de.
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

zamanlayıcı kullanırsan açma kapama derdin olmaz zamanında kendi açılır kapanır yazın gündüz 12 saat yakarız. kışın 10 saat.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

kullanacağın kum bu. aldığında sterilizasyonunu anlatırım.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104

yemleri de genelde buradan alıyoruz piyasaya göre ucuz ve tarih açısından tazedir.
mailto:/Kategori/kaplumbaga-yemleri?Sy=100

akvaryumla ilgili ekipmanlarda balık bölümüne bakarsın.

uv ampul olarak bunu alacaksın uva+uvb her ikisini de içerir yalnız uvb içerenler ısı vermez. yanında ısıtıcı lamba kullanırız.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-repti-glo-25w-5-0-uvb-lamba-187607011
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

Dün akvaryum geldi :) bu akşam koyduk içine :)) gözlerinin gördüğünü zannetmiyorum bodoslama yüzüyo gibi geliyo... Önünü görmeden :( ama demin damla damlattıktan sonra beklerken bir sey fark ettim. Gözlerindeki baloncuk sanırım kayboluyo ama bembeyaz iltihap gibi bişey gözüküyo. Bu gecmeye başladığını mı gösteriyo? Telefondan yazıyorum resim atmayı deniycem.


Bi de bu foto var.
 
Genta gözüne işledikçe o pisliği atacak. O beyazlık gözünü kapamış. Şişlik inmeye başladıysa bu etki ettiğine işaret. Göz kapağını aralayabilirsen ilacı damlattığında hem ilaç iyi nüfuz eder hem de çıkması kolaylaşır. Hayvan resimdeki gibi mi duruyor kafasını çekince daha içeri girmiyor mu kafası.

Kulak pamuğu ile gözüne bastırmadan göz kapağı üzerinden masaj yap. İltihap yerinden oynasın biraz. Damlaya aynı oranda devam et.


Isıtıcıyı 28 dereceye ayarla. Daha doğrusu su 28 derece olsun. Bu iltihabı yumuşak tutar.
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

yok kafası tamamen giriyo içeri :) dokunmatik resmen :) en ufak bi temasta o kafa içerde :) bugün göz kapagını aralamayı denedim ama imkansız :/ izin vermiyo sıpa.
 
Kulak pamuğunu arkadan öne doğru yavaşça oynat. Bu gözlerindeki kaşıntıyı da rahatlatır.

Uygulama sonrası akvaryuma bıraktığında su içinde mi geziyor yoksa genelde kuru alanda mı ?
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

güzel haberlerim var :) az önce damla damlatırken dün resmini gönderdiğim gözünün açıldığını fark ettim :) siyah siyah gözbebegini gördük ilk kez :) diğer gözü de 1-2 güne açılır diye umuyorum :)
 
Güzel pislik çıkmış demekki. Yinede uygulamaya devam et. Zararı olmaz. Ya bitene kadar veya son kullanma tarihine kadar kullanabilirsin. Gözü açık olduğu esnada damlayı 10-15 cm mesafeden damlat. Yakından yaparsan gözünü kapar. Ön ayakları boşta kalsın. Damlayı damlattıktan sonra ayağını gözüne atmaya çalışır. Bu tepkiyi yapsın.
 
Cvp: hüdaverdi'nin gözleri açılmıyor :(

dünden beri iki gözümüz de açık :) sadece akşamları damlatıyorum artık damlayı. eskiden saatlerce aynı pozisyonda duruyodu; akvaryuma geçip gözleri açıldığından beri fıldır fıldır dolanıyo :) izlemek çok eğlenceli :)
 
Tamam günde bir kez ve ikişer damla olarak devam et.

Elden yedirme denemelerine de başla yalnız sonrasında ellerini bol sabunla yıkamayı unutma. Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst