Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

annie

Elmas 3 Üye
Katılım
16 Ocak 2015
Mesajlar
475
[video=youtube]https://youtu.be/WTpldq3myV0[/video]
[video=youtube]https://youtu.be/4Hm3KtBmlpY[/video]
Bizimki ancak bakıyor :)
Bu arada su kaplumbağası karınca yermi?
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Bazı karıncalar yuvalarından çıkmadan dipteki suya ulaşımları kolaylaştırmak için yuvalarını mangrov ağaçlarına yapabiliyor.İmkan dahilinde bunların kokusunu alabilen kaplumbağalar ya da başka amfibik canlılar olaya müdahale edebilirler ancak karıncalar için tehdit sırasında kaplumbağaların önceliği olduğunu söyleyebilmek için daha fazla bilgi edinmek gerek.
Örneğin Camponotus anderseni cinsindeki karınca su altında anaerobik(oksijensiz) solunum yapabildikleri için mangrov ağacının yetiştiği habitatlarda çeşitli canlılara yem olabilirler.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

kertenkeleliyi izlemiştim önceden de bu kaplumbağa güzeldi çocuğun parmağını kaptığında kahkaha attım. kurbağa öküz kurbağası iyi ki en büyük halinde değilmiş telefonu olduğu gibi götürürdü. :smile:   paylaşım için teşekkürler.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Teşekkürler Furkan abi.Oksijensiz solunum yapan karıncayı ilk defa duyuyorum :) Resler yemiyor ama galiba.Küçükken aldığım kaplumbağamı birkeresinde yere bırakmıştım etrafından karıncalar geçiyordu ama hiç oralı olmamıştı.


Bende ilk izlediğimde korkmuştum abi.Önce sevimli geldi ama videonun sonunda tüm düşüncelerim sıfırlandı :D Zaten babamı çocukken ısıran kurbağanın yarası beni çok etkilemişti.Bide üstüne bunu görünce ben tamamım :D
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

bazı omurgasızlarda da nefes aldıkları kuyruk bölgesinde hava kabarcığı tutarak suda boğulmadan kendilerini koruyabiliyorlar.

bizimkilerin ısırmasıda azımsanmayacak sertlikte elden beslemede büyüdükçe yemden ziyade parmaklara odaklandıkları için ısırmalar kaçınılmaz oluyor. 12 cm kabuk boyu sonrası yaralamaya kadar gidiyor. 15 cm sonrası ise elden değil hemen önüne tek tek atmak gerekiyor. çoklu hayvan besleniyorsa burada yem tutan parmaklar değil diğer parmaklar tehdit altında oluyor. yem verilene odaklandığımızda diğerleri, diğer parmaklara saldırıyor.

baticonu hayvanlar için bulunduruyoruz ama esas bulundurmamızın sebebi bu tip yaralanmalara karşı kendimizde kullanmak için.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Benide ısırıyor bazen koparacak gibi çekiyor bende el mahkum katlanıyorum bırakana kadar :D Abi bu arada bizim raffy p nin minerallerden 8 tane kalmış.Ama kutunun daha %35'i dolu.Mineralmi alsam yoksa bi kutu daha p mi alsam?Bide şu turuncu olanların farkı nedir? :)
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Hahahaaa cok eglendim yaa milletin hayvanlari neler yapiyor bizim ki bakar durur heralde
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

için rahat olsun özge seninde başına gelecek ısırdığında kilitleniyor parmağını kaldırıyorsun hayvanda beraberinde geliyor. bazıları panikleyip bir anda çekince hayvan havada uçuyor. birkaç saniyelik süpermen oluyor ama iniş yavaş olmuyor. böyle birşey olursa hayvanı parmakla birlikte sudan çıkarıp hafifçe sallamak lazım o zaman bırakıyor. bayanlar için tırnakta oje olmamalı. özellikle kırmızı dikkat çekiyor. yüzülüp hayvan tarafından yenme ihtimalide var.

ben o dönemler tırnak kenarlarındaki nasırları özellikle kesmiyordum. genelde tırnak ile birleşme noktasına daldıkları için ısırsalarda can acımıyor.

kadir, mineral değilde carnivor al. mineral yemle aynı oranı sağlamak için iki gün vereceksin. (iki carnivor bir minerale denk.) bu da minerale göre daha çabuk bitmesi demek. mineral yem alsan hayvan tek, 8 ayda bitmez.

raffy P'deki bejler protein içerikli bu aynı zamanda carnivorun dış simidindeki yem. sarımtrak olanı tahıl içerikli yem. kırmızı da mineral.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Carnivor sert gelmez dimi abi? Sanki bi ara sormuştum da kıkırdakları geliştiği zaman veriliyor demiştin.
Özge abla ısırılma tecrüben yok galiba, zira ısırdımı tüm atalarına hissettiriyor :D
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Yok benim ki hic isirmadi henuz kabugunu temizlerken tesebbus etti ama olmadi...
Parmagimi isirirsa yazik ona hem oje hemde 5 cm tirnak girecek agzina akilli olsun kendi bilir :)
Elimle yemde veriyorum hic yapmadi simdiye kadar sanirim cocugun elinde oyuncak oldugu icin normal geliyor
Isirmasinin o kadar sert olmasina saskinim ama yasamak istemem :)
ele odaklanma sebebi yem sanirim ,parmaklardan cikiyor saniyor o yemi galiba
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

aynen öyle. yemin kokusunu alıyor ama gözler yanlara doğru olduğu için parmaklara odaklanıyorlar. burun yemi göz parmakları. özge seninki daha ufak parmağın ağzına sığmaz.

kadir hayvan agil yiyorsa veya 6 cm kabuk boyunu geçmişse rahat yer. sert yemler çene ve ağzını güçlendirir. çok sert gelirse bir damla su damlat veya doğrudan suya at. yumuşar.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Abi bunun en az 250 ml var galiba buda fazla değil mi? Gerçi mineralde en az 250 galiba :) Yada ben bulamadım.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

bildiğim serada 100 ml'lik yok. 250 ml ile başlıyor. son kullanma tarihi bir sene üstü alırsan yeter. hayvan büyüdükçe verilen yem oranıda artacaktır. ya da raffy P al ama ondakide bitecektir. içindeki diğer yemleri önceki kutu bitmeden vermeyeceğine göre yine carnivor ile aynı hesaba gelecektir.

elinde vitamin damla varsa raffy P bitene kadar o yemlerden birine bir damla damlatıp haftada bir verebilirsin. ama damla vitamin yoksa carnivoru tercih et. ekstra mineral ve kalsiyum içerir. damla sadece vitamindir.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Anladım abi damla vitamin almadım hiç lazım olmadı yani.En iyisi carnivor bu durumda bakalım sevecek mi yeni mamayı :) Abi bide reptomin hazımsızlıkmı veriyor acaba sanki repto verdiğim günler biraz sıkıntılı davranıyor.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

carnivor protein içerikli olduğu için seviyorlar. reptomin yosun içerikli proteinli yemdir. liflidir, lifli gıdalar yavaş sindirilir. fazla veriyor olabilir misin. raffy P'ye göre daha dolu bir yemdir. bir eksik ver.


raffy P ile aynı sayıda olmasın
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

Hm bunu bilmiyordum 2-2 veriyordum ama 1.5 veririm o zaman kafa hacmine göre gittiğimiz için bende ortalama öyle veriyordum :) Bilgiler için sağol Cem abi iyi geceler.
 
Cvp: İguana ve Kurbağa (Ant Smasher)

sera yemlerin yumuşak olmasının sebebi içinde hava boşluğu olması. reptoda biraz daha sıkı agil ve calcilde en sıkı formdadır. kafa hacminde temel aldığımız raffy P'dir. buna göre saydığım yemlerde eksiltme yaparız. gammarusta ise tersine oran yükselir. kurutulduğu için içi bir miktar boştur. ona göre ayar yaparız. sana da iyi geceler.
 
Geri
Üst