Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iki cam arası silikon sökme

emronyus

Elmas 5 Üye
Katılım
8 Eki 2011
Mesajlar
436
Yatay olarak yapıştırılmış iki camı nasıl birbirinden ayırabilirim. Maket bıçağı aralarına sığmadı misina ile deneyince de misina kopuyor. fikirleriniz var mı?
 
Yatay derken yüzey alanınımı yapıştırmışlar Emre?
 
Cvp: iki cam arası silikon sökme

cam yüzeyleri üstüste tost gibi yapıştırılmış gibi anladım. bu silikon ile yapılmışsa. sıcak suda benmari usulü tutulup yumuşatıldıktan sonra denenebilir. ama japon yapıştırıcısı ile yapıştırılmışsa kırsan da ayrılmaz.
 
Cvp: iki cam arası silikon sökme

Evet yüzey alanı kullanılarak yapıştırıldı... Ve aradaki madde bildiğimiz akvaryum silikonu. Sıcak su derken kaynar suyu mu kasettiniz ?
 
Cvp: iki cam arası silikon sökme

Ben olsam uğraşmam. Sanırım ancak eriterek çıkabilir. Daha doğrusu ısıtıp camları ayırmak ve sonra kazımak gerekir. Ama zaten cam büyük ihtimalle çizik içinde kalacak.
 
Cvp: iki cam arası silikon sökme

kaynar değil sıcak su içinde bırakın sonra maket bıçağı ile deneyebilirsiniz. ebat nedir bilmem ama bence değmez sonuç emrenin dediği gibi olabilir. marketlerde silicon sökücü üründe var ama onu alana kadar yeni cam almak daha karlı.
 
Emre sen akvaryuma cam mı yapıştırdın? Bu kadar önemsediğine göre camın biri akvaryumda yada önemli bir yerde sanırım.
 
Cvp: iki cam arası silikon sökme

Dün akşam bir deneme yaptım. Misina ile camları yanlardan gevşettikten sonra ince bir bıçakla birbirinden tamamen ayırdım. Ana camda herhangi bir çizik yok ancak bir miktar silikon kaldı.


Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Geri
Üst