Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İki kaplumbağamın büyüme problemi

Donatello1

Bronz 5 Üye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
32
Öncelikle herkese merhaba iki adet kaplumbağam var allalı 2 aya yakın oldu birisi dişi birisi erkek diye almıştım ki araştırıp ettiğime göre dişi ve erkek olduklarını tahmin ediyorum fotoğraflarını koyucam sorum ise şudur erkek olan gözle görünür şekilde büyürken dişi olanda gözle görünür bir büyüme yok yavruyken almıştım erkeğe ne kadar yem veriyorsam onada aynen veriyorum hatda yeri geliyor dişiye fazladan verdiğim günler bile oluyor sizce sorun nedir yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.


resimleri hatalı gönderdim şu şekilde düzeltip gönderiyorum
Erkek

Dişi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayvanların cinsiyeti bu aşamada netlik kazanmaz. 10 cm kabuk boyu gibi netleşir.

Hayvanların büyümesi ayda ortalama 0.5-1 cm’dir. Bu uzama hayvandan hayvana farklılık gösterir. Bu ölçünün altı veya üstünde uzama da olabilir. Bir kısmı erkenden ve hızlı uzarken bir kısmı sonradan açılır. Milimle başlar, santimle uzamaya devam eder.

Hayvanların ikisinde de fiziksel anlamda bir sıkıntı yok kabuklar güzel, gözler ve kulaklar sağlam.

Küçüğün alt bağasındaki kılcal damarların hareketliliği ile rengi kırmızıya çalmış. Bu büyüme olacağına işaret.

Sağlıklı gelişim için gıda yanında bol yüzeceği su alanı olmalı. Yüzerek dengeli gelişim sağlar. Gece en geç 21:00’de uyumalılar bu süreyi erkene de alabilirsin. İyi uyku alan hayvan hırçın ve asabi olmaz. Bu da büyüme de etkilidir.

Gensel problem çok nadir hayvanda görülür. Buna bağlı büyüme olmaz ama bu kadar kısa sürede bu anlaşılmaz.

Hayvan fazla fazla yem yediğine göre ve yüzmede problem yok, hareketli ise akciğer enfeksiyonu ile alakalı birşeyde yoktur.

Sonuç olarak biraz daha bekle. Kaplumbağalar yaz aylarında kışa nazaran daha hızlı gelişir. Hayvanda büyümeye dair belirti var. Başlarsa durmaz. Belki diğerinden bile hızlı büyür.

Mineral yemin var mı ? Yada raffy P’deki kırmızılar bitti mi ? Bu yem büyüme için gerekli vitamin mineral ve kalsiyumu sağlar. Bunların eksikliği de gelişimi olumsuz etkiler.
 
Mineral yem olarak raffy p var o sayılır bilmiyorum ama sizin hazırladığın yemek programı sayesinde raffy pnin içindeki kırmızıları hafta bir gün sabah akşam veriyorum kaplüşlere yüzme alanları var suyun yüksekliğinide ayaklarını üzerinde durduklarımda kafalarımı dışarı çıkartabilcekleri şekilde ayarladım o zaman gelişimini izlicem çok sağolun sağlıklı oldukları için mutlu oldum yorumumuz içinde teşekkürler ve birde şunu dicektim ben ısıtma lambasını kuru alana vuran lamba 70 w sanırım onu 24 saat yakıyordum sonra dedimki kapatıyım hayvanlar gece uyusun 1 haftadır kapatıyorum ısıtma lambasını kuru alana vuranı nasıl kullanmamız gerekiyor birde lamba yüzünde kuru alan ve taşlar yosun tutuyor yeşil yosun bunun zararı varmı kaplumbağalara ben hafta bir temizliyorum ama ısıtma lambası beni çok yormaya başladı cidden bunun içinde yardımınızı bekliyorum :)
 
Suyu daha da derinleştir ama yüzeye paralel vantuzla bir tünek yapıştır. Yorulduklarında tutunup dinlensin ve uyusunlar.

Lamba 12 saat yanacak. 07:00-19:00 arası. 70 watt çok onu iyi ayarla hayvanlar kızarmasın.

Yosunları temizle. Çoğaldıkça sudaki oksijeni yiyip kalitesini bozar. İğne başı kadar bir parça kalsa yine ürer.

Işığı suya fazla temas etmeyecek biçimde alüminyum folyo ile çerçeveleyip kuru alana odakla. Çanağın çevresine sarıp çanaktan aşağı doğru uzat. Yalnız üst kısmındaki hava deliklerini kapama.

Akvaryum doğrudan güneş görmesin o da yosun yapar.

İlerde dış filtreye geçtiğinde bunları önleyecek malzemeler kullanabilirsin.
 
Geri
Üst