Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ilaç konusunda bilgi: hipradoxi-s

sulo43

Altın 1 Üye
Katılım
6 Mar 2013
Mesajlar
316
önceki kaplumbağamın hasta oldugunu sanmıştım. babam veteriner ancak mezun olalı çok uzun zaman oldu ve kaplumbağalar hakkında pek bilgisi yok. verebileceğim bir uygun bir antibiyotik olup olmadıgını sordugumda hipradoxi-s diye suda çozelti olarak verilen bir ilaç vermişti. sizce bu uygun bir ilaç mıydı ??
 
Cvp: hipradoxi-s

Hipradoksi-s ilacının etken maddesinin doksisiklin hiklat olduğu yazıyor. Kaplumbağalarda görülen akciğer enfeksiyonun tedavisinde kullanılan ve başarılı sonuçlar veren monodox ve doksin ilaçlarının etken maddesi de doksisiklin hiklat ama
hayvanın hasta olup olmadığını tam olarak bilmeden, sadece hasta olduğunu sanarak tedavi uygulamaya kalkmak başlı başına bir hata. Her antibiyotiğin etki spektrumu aynı değildir. Kesin teşhis koyulmadan hiçbir antibiyotik kullanılmamalı.
 
Cvp: hipradoxi-s

zaten benim kaplumbağamda yanlış ilaç kullanımından ölmüş galiba :S zaten o zamanlar ölüm fanusunda beslıyordum
 
Cvp: hipradoxi-s

Ne gibi anormal davranışlar gösteriyor hangi hareketlerinden şüphelendin?
 
Cvp: hipradoxi-s

o sıralarda deri değiştiriyormuş. ben onları salya sandım. ama çok hareketsizdi. su an besledıgım kaplumbağalar ile onun bir alakası bile yoktu. hiç yem yemezdi. bi aralar suda taş gibi dibe çökme gözlemledim birkaç sefer.
 
Cvp: hipradoxi-s

Su dibinde durması ve yem yememesi başlı başına enfeksiyon belirtisi değildir. Bazen stresten kaynaklı da bu tür davranışlar gösteriyolar hatta kendilerini kuma gömdükleri, bitkilerin altına saklandıkları bile oluyor
 
Cvp: hipradoxi-s

kendilerini kuma gömmeleri bir stres belirtisiyse su an benim kaplumbağalarımdada bu durum var galiba. daha yeni aldım 24 martta getirdim eve. 1-2 kere denk geldım kabugunun uzerınde kumlar olduguna. gommekden kastınız iyice gomulmek mi ?
 
Cvp: hipradoxi-s

Kendilerini gizleme amaçlı veya alt kabuktaki eski plakaları atmak için de kumun altına girebiliyolar. Tamamen kumun altına girdiklerini bende hiç görmedim ama belli bi derinliğe kadar gömülüyolar
 
Cvp: hipradoxi-s

çok fazla gomulduklerını gormedim. sadece kabuklarınn ufacık bir kısmı kumla kaplı oluyor mesela. birde akvaryum içine bitki koymak kendilerini güvence hissetmesini sağlar diye bir şey görmüştüm. acaba koydugumuz bitkinin yapay olması falan birşey değiştirir mi
 
Cvp: hipradoxi-s

insanlara ve bulunduğu ortama alışmamış kaplumbağalar kendini güvende hissetmeyebilir. Özellikle karanlıktayken ve uyuyacağı zaman saklanma eğilimine girerler. O yüzden akvaryuma saklanabileceği alanlar yapmak onlara huzur verir. Yapay bitki kullanacaksan ipek yapraklı olanlardan öneririm.
 
Cvp: hipradoxi-s

elimde bi yapay bitki var ama ipek yapraklı mı bilmiyorum ki :S değildir muhtemelen. akvaryumun yannda promosyon olarak geldi
 
Cvp: hipradoxi-s

yaprakları kumaşımsı olanlara ipek bitki diyoruz bu konuda en sağlam marka litolity idi ismi sanırım odur. yapraklar plastikse işe yaramaz. suya salınım yapar koku verir. ki hediye verdiklerine göre sanırım bu tip bitki.

law gayet güzel açıklamada bulunmuş. hatta bazı hayvanlar emreninkilerdi (AEK) sanırım iki haftaya yakın iştahsızlık göstermişti. eğer böyle bir durum varsa mümkün olduğunca yanında durmamak gerek. alışma sürecini atlatınca kendine gelir. bu açamada gene law'ın dediği gibi kuytu ve biraz karanlık bir ortama ihtiyaç duyarlar.
 
Cvp: hipradoxi-s

plastik bitkiyi akşam hemen çıkartacagım cem bey. zaten yüzme alanları biraz kısıtlı bizimkilerin iyice kısıtlamış oldum. su içersinde bi mağaraları var. oraya girebiliyorlar rahatça. iştahsızlıkları yok birisi elimden yem yemeyede alıştı diğeri hala çekingen ama :(
 
Cvp: hipradoxi-s

merak etme diğeri de alışacaktır. hatta seni bıktıracak kadar. bu yüzden akvaryuma yaklaşamayacaksın seni gördüğünde o heyecanla suyu yüzüne çarptıracak, elini ısırmaya çalışacak.
 
Cvp: hipradoxi-s

elimi ısırırsa kötü şeyler yapabilirim :D
 
Cvp: hipradoxi-s

Evet, Cem benim son ufaklıklar iki haftaya yakın yem yemediler. Şimdi yemlerini gayet güzel yemekteler. Hala biri ne kadar hızlı hareket etmesemde ben akvaryum yanından geçerken ürküp arada kendini kuma gömüyor. Artık daha da uzağından geçiyorum. Hapsi aynı cesarette değil. Ürkekliğin geçmesi çok uzun zaman alabiliyor.

Bu akvaryuma bitki koymaya gerek yok bence. Zaten su az, kayalarda arkada gizlenme yerine sahip.
 
Cvp: ilaç konusunda bilgi: hipradoxi-s

bencede öyle. içinden 1 2 taş çıkarttım dün. boşda duruyorlarmıs yeni farkettim. tasın altındaki mağarada geniişledi :) sabahda ısıtıcı lambamı açdım oldukca sevdiler 32 dereceye ulastım kuru alanda. sadece suyun daha saglıklı ve temız oalcagını dusundugum ıcın bıtkı koymak ıstemstm :)
 
Cvp: ilaç konusunda bilgi: hipradoxi-s

Gelişmeler çok iyi. Kuru alan ısısı uygun değerde.
Bitkinin suya olumlu bir etkisi yok ancak saklanmak ve tutunmak için ideal bir aksesuar. Senin akvaryumda su alanın az olduğu ve kayalık bölümünde bu işi görecek bölümler olduğu için bitkiye gerek yok.
 
Cvp: ilaç konusunda bilgi: hipradoxi-s

bende çıkarttım zaten :) kayalıklardaki mağaraları kullandılar
 
Geri
Üst