Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı bozuldu :(

m.arslan

Bronz 5 Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
27
iyi günler kapluşlarımın ısıtıcıları bozuldu küçük bir belde de yaşadığım için internetten sipariş verdim yenisini ama gelmesi zaman alacak hafta sonundan önce alamam 2 gündür havalar da çok soğuk hateket etmez oldular anladığım kadarıyla uv lambam da yetersin onun da 50w lığını sipariş ettim ama onlar gelene kadar nasıl bakacağım kapluşlarıma hasta olmalarından korkuyorumdünden beri hareket etmediler endişelerim arttı lütfen fikir verin napabilirim :(:(:(:(
 
Şu an ne yapılabilir bilemiyorum, ısıtıcı da yoksa... Ama biraz dayanıklılığını arttırmak içi alternatifler önerebilirim... Özellikle ısıtıcısız olduğu şu günlerde vitamini sakın ha aksatmayın. Odanın soğuk olmamasına dikkat edin. Arkvaryumun kapağı kapalı dursun ki üşütmesinler. Yemleri çeşitli olsun(protein de olsun karides gibi birkaç çeşit de yem olsun ve ara ara da evden bir şeyler verin. Evden verebilecekleriniz konusunda beslenme bölümünden bilgi edinebilirsiniz.) Kuru alanını daima sıcak tutun, su zaten soğuk, kuru alana çıkarsa orada da üşümesin... Bir masa lambasıyla kuru alanını ısıtabilirsiniz.
 
Su miktarını azaltıp su soğudukça yeniden değişmeniz gerekebilir ancak bu da sürekli kaplumbağaları rahatsız eder 2-3 gün devam ettiğinde. Elinizden geldiğince odayı ısıtmaya çalışın ya da akvaryumu dışardan ısıtacak bir elektrikli ve ya infared ısıtıcı vb kullanın varsa ve kuru alanı hep sıcak tutun. Umarım sorun olmaz yenisi gelinceye kadar. Su soğuduğundan hareketsizleşmeleri normal inşallah üşütme durumu falan olmaz.
 
infararet ısıtıcım yok az önce akvaryumdan çıkardım sobayı yakıp küçük bir kapta sobanın yakınına koydum dişi olanı biraz hareketlendi ama erkek olanı hala hareketsiz. kaba suyu çok az koysam ya da hiç susuz olsa nasıl olur karar veremedim
 
Susuz yaşayabilirler bir kaç gün ama süre uzarsa kötü olur. Su miktarını azaltıp hep sobanın yanında tutun bence. Geceleri suyu boşaltıp kaçamayacakları bir kapta soğuk olmayan bir ortama koyabilirsiniz, kabın üstünün çoğunluğunu kapatmanız hava akımına maruz kalmamaları açısından iyi olabilir. İnşallah üşütme durumu olmaz bu süre içinde.
 
arkadaşlar çok teşekkürler. neden bilmiyorum ama kapluşlarımı aldığım günden beri aksilikler peşimizi bırakmıyor. pıtır zaten geldiğinde hastaydı akvaryum yoktu tam herşey yoluna girdi derken ısıtıcı bozuldu yeni ısıtcı hala kargoya verilmemiş filtre aldığım siteden aldım filtre 1 haftada ulaştı elime umarım ısıtıco ve lamba da öyle olmaz.havalar da bi türlü açmadı ben bile üşüyorum ki onlar napsınlar inş. hasta olmazlar. sobanın bekçiliğini yapıyorum iyi yanıyor mu diye odanın kapısını da kapalı tutuyorum. umarım atlatırız söylediklerini uygulamak için elimden geleni yapacağım. çok tşk. ederim.
 
Biz teşekkür ederiz umarız sorun olmaz siz yine elinizden geleni yapmaya devam edin siparişleriniz de çabuk gelir inşallah. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst