Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Lamba Farkı

toprak2817

Bronz 3 Üye
Katılım
2 Eyl 2019
Mesajlar
66
Merhaba,yaklaşık 3 aydır kullandığım exo terra marka ısıtıcı lamba (intense spot) bugün patladı.hem bu markayı hem de uygun watt ürünü ülkemizde bulup temin etmek biraz zor ayrıca fiyatlarda çok yüksek ama hayvanın da rahatını bozmak istemiyorm açıkcası. kullandığm üründe UVA ışınları vardı sanırım gün içinde daha iştahlı ve hareketli olmasını sağladığını okumuştum satın alırken.Yerine kullanabileceğim uygun bir ürün var mı? Bildiğim kadarıyla halojen lambalar hem fiyat hem de ısıtma için uygun.Bütün ısıtıcı lambalar UVA ışını verir mi ya da aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorm ,hayvan bu ışık değişimini fark eder mi?
 
Cvp: Isıtıcı Lamba Farkı

Merhaba,

Eski tip flamanlı halojen lambalar işinizi görür. Ben fujitek diye bir marka kullanıyorum. 42w-60w olarak geçiyor. Değerleri 2800k, 1500 saat de kullanım ömrü var. Tabi bu değerler ne kadar gerçekçi bilemiyorum.

 Ama ısıtıcı lamba olarak bu tip halojen lambalar kullanılabilir.
 
Eski tip flamenli armut ampuller ve o tip halojen ampuller ısıtma ihtiyacını görür ve ucuzdur. Uva içermez ama ısı vererek metabolizmanın uva gibi canlı kalmasını sağlar. Uva'nın farkı radyasyon verdiği için ısının içine de işlemesini sağlamasıdır. Hayvan sonuçta deri altı kılcal damarlar ile vücut içine ısıyı taşıdığı için etki de bir fark yoktur.

Uv içermeyen hayvanlara özgü ısıtma ampulleri (sun glo) ile aynıdır. Üstelik yüksek fiyata satarlar. Gereksiz yere masraf yapmaya gerek yoktur. Birkaç yedekli normal ampul alırsın. Patlarsa değişirsin. Osram, ecolite, GE, wiselite markaların ampulleri var. Tercihen soft al. Camı beyaz buzlu olanlardan.

40-60 W veya tasarruflu halojen 42-52 W olanlar uygun. Tabi lamba max ne kadar kaldırıyorsa. Max 40 W olanlar 40-42 W; max 60 W olanlar hepsini.
 
Cvp: Isıtıcı Lamba Farkı

Dün dayanamayıp internetten aynı markanın ürününü sipariş ettim yine ama dediğiniz gibi yedekleme yapıcam en iyisi o olacak.Bu arada internette daha önce kullandığım 50w ürün olmadığı için 75w sipariş ettim.Biraz araştırdım mesafesini ayarlayabilirsem fark eden bir şey yok gibi 25-29 cmden kullanıcam.kullandığım klasik tip kıskaçlı masa lambasının kablosunu daha önce ki yıllarda elektirikçi de ısıya dayanıklı kabloyla değiştirmiştim o konuda da sıkıntı olmaz sanırım.
 

Ekli dosyalar

  • 1FB364A5-4610-4B47-86DA-1407209AAC2D.jpeg
    1FB364A5-4610-4B47-86DA-1407209AAC2D.jpeg
    266 KB · Görüntüleme: 70
Cvp: Isıtıcı Lamba Farkı

toprak2817' Alıntı:
Dün dayanamayıp internetten aynı markanın ürününü sipariş ettim yine ama dediğiniz gibi yedekleme yapıcam en iyisi o olacak.Bu arada internette daha önce kullandığım 50w ürün olmadığı için 75w sipariş ettim.Biraz araştırdım mesafesini ayarlayabilirsem fark eden bir şey yok gibi 25-29 cmden kullanıcam.kullandığım klasik tip kıskaçlı masa lambasının kablosunu daha önce ki yıllarda elektirikçi de ısıya dayanıklı kabloyla değiştirmiştim o konuda da sıkıntı olmaz sanırım.

Nereden sipariş verdiniz?
 
Cvp: Isıtıcı Lamba Farkı

n11’den sipariş verdim.Amazon Pet Center sanırm mağazanın adı.
 
Kalın kablo takıldıysa sıkıntı olmaz. Sipariş iptali oluyorsa iptal edebilirsin. Ama dün siparişi verdiysen kargoya verilmiştir.

Ampul kırılabilir ürün olduğu için kargo elemanı orada iken lambayı hazır tutup ampulü takıp bak bozuksa tutanak tutturup iade edersin.

Üzerindeki veriye bakarsak 30-32 cm mesafeden uygun. Yinede hayvanı ikame kuru alana birşey koyup üzerine cam dereceyi (evde kullanılanda olur) yatırıp yarım saat bekle ve bak mesafeyi ona göre ayarlarsın. Daha sağlam olur.

Eğer içinde uva var ise sadece kış ayları bunu kullanıp bahardan itibaren önerdiğimiz ampullere dönersin. Kışın daha faydalı olur ömrü de uzamış olur.
 
Merhaba, akvaryumumun e27 duya sahip. Hangi lambadan almalıyım? UVB mi UVA mı? Fiyat olarak uygun bir öneriniz var mı? Link verebilir misiniz?
 
Isıtma ampulü mü; uv ampulü mü istiyorsun?

Isıtma ampulü uva nın işini görüyor. Sadece uvb alabilirsin yada exo terra kompakt uva+uvb 100 alabilirsin. Bu hep en uygun fiyatlısıydı. Sylvania genelde çubuk florasan satıyor. Jbl aşırı pahalıydı.

En uygunu Namiba 23 W 6.0 uvb Replux. 15000 saat gibi uzun bir ömrü var. Kullandığımız süreyi baz aldığında yaklaşık 10 sene gidiyor. Ama uzun süredir Türkiyede satılmıyor. Firma batmadıysa yurtdışı tanıdığı olan getirttirebilir. Diğer markaların yarılanma ömrü kullanıma göre 1-1,5 sene ondan sonra etkisi azalıyor.
 
Sadece uva olanlar pahalı ve pek dayanıklı değil. O fiyata 4-5 ısıtma ampulü alıyorsun. Patlasa hemen yedeği tak. Ampuller hep biçimsiz zamanda patlıyor.

Uvb için hayvanlar küçük daha yemlerdeki D vitamini yeterli gelir. Ben 7-8 cm gibi alınmasını daha uygun buluyorum. Hani ufakkende kullanılmaz mı kullanılır ama kabuk ve deri yapısı ince olduğu için radyasyondan fazla etkileniyorlar. Birde kabuğun küçükken esnek yapıda olması lazım. Bu darbeyi absorbe eder ve iç organların basınç altında kalmasını önleyip sağlıklı bir kabuk yapısında büyümesini sağlar.

Yine de şimdiden araştırmaya başla hesaplı bulursan alırsın. Bazen indirim yapıyorlar. Bazı sitelerde indirim olursa haber ver butonu var bunlara da tıkla. Bakıyorlar ilgileniyorsun, satsınlar diye hemen indirim yapıyorlar.
 
Geri
Üst