Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcıda Elektrik Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Katılım
16 Ağu 2013
Mesajlar
527
Merhaba arkadaşlar.. Bende jbl protemp ısıtıcı var. Akvaryumdaki işlerimi hallederken hayvanı bi küvete geçici olarak alıp ısıtıcıyı oraya takmıştım.. Geçici küvette su bittiği halde ısıtıcı fişe takılı kalmış ve su olmadan çalışmış bi kaç gün ; bunu sonradan farkettim..Bakıyorum çatlak filan var mı diye ama anlamıyorum..Yeni bir ısıtıcı mı alayım yada bunda elektrik kaçağı var mı yok mu nasıl anlarım?
 
Isıtıcının koruma sistemi var. İkincisi cam kızgın halde suya tekrar sokulmadıkça birşey olmaz. 3. Cam dayanıklı quartz camdır kolay kolay kırılıp çatlamaz.

Plastik kaplamayı çıkarıp yıka. Isıdan dolayı bir erime olmuş olabilir. Akvaryuma koy çalıştır. İlk başta korumadan dolayı belki devreye girmeye bilir. Işık yanmaz ise ayarı artır ışık yanınca normal ayara dönersin.

Cam içine su girerse yoğun buharlaşma zerreleri olur.
 
Sağolasın Cem. İyi bozulmadıysa sevinirim.. Bir de konuyla alakasız ama senin akvaryum dolabını yaptırdığın mobilyacıyla görüştüm ona yaptırıcam dolabı fakat seni de yaptığı dolabı da hatırlamıyor:) Resmi de gösterdim inşallah aynı sağlamlıkta yapar senin dolaptan yaptırmak istiyordum..Yine de aynı şekil yapar herhalde ;) Seni nasıl hatırlar adını söyledim hangi Cem diyor
 
Arsemodan serhat ile mi görüştün ?
 
Evet aynen. Sen numarasını vermiştin bana


Soyadını sordu bilmeyince akvaryum dolabının resmini yolladım ben hiç akvaryum dolabı yapmadım diyor
 
Ben yarın arayım onu. Unutmuştur 5 küsür sene oldu.
 
Bir de sana şu detayları sorayım; akvaryum dolabının arkasına borular için delikleri nasıl açtırayım bi fotosu varsa atabilir misin senin dolabın? Bir de dolabın yüksekliği konusunda şu olmasın dediğin bi şey var mı?
 
Akvaryumun var mı ?

Ben yan dolap iç yükseltilerini dış filtreye göre ölçtüm. İçlerine ikişer raf yaptırdım. Her iki tarafa da filtreyi koyma ihtimali için. Sağa kuru alanı alınca filtreyi rafları çıkarıp sol dolaba koydum. Dolabın iç orta üst kısmına doğru 7-8 cm’lik punch ile delik açtırdım. Oradan hortumlar ve fişi çıkardım. Filtreden deliğe kadar giden noktada hortumlar katlanmamalı, fazla eğilmemeli. Yani filtrenin hortum giren aparatını kastırmamalı. Dolabın ölçü ve dizaynını ben tasarladım. Orta kısmını çekmece ve boşluklu raf olarak serhat ile ortak karar verdik. Bu dolabı düşünürken ilerde televizyon sehpası niyetine de kullanılabilir şekilde yaptırdım. Suya dayanıklı da olsun diye lake yaptırdım. Filtreden su damlaları illaki akıyor temizlik sonrası.

Dolap yüksekliğinde önceliği filtre boyuna göre ayarladıktan sonra akvaryumun tabanına elim yetişecek şekilde bir yükseklik ayarladım. Bu şekilde arka köşelerine de yetişip temizlik yaptım.
 
Şimdi sana şöyle desem; akvaryum var evet fakat boy ve dolap düzeni konusunda tedirginim. Dış filtre de var ama kutuda hiç açmadım daha.Yani filtre borusu ne kadar uzun bilmiyorum. Kafadan şuraya delik aç dicem yaptıracağım kişiye.. Yanlış yeri delmesin hata olmasın diye soruyorum aslında.. Senin çizimle bi dolap içi deliğinin yerini ve dolap boyunu göstermen mümkün mü? Tetra ex 1200 filtre.
 
Eve geçince resim çekeyim. Benimki de tetraya göre ayarlı. Ölçülerini de yazayım.
 
Akvaryum 100-40-55 bu arada Cem.. Sana zahmet en azından asgari yüksekliği belirleyelim
 
Acelen yok ise pazar günü boşum tam ölçüsünü vererek resimlerini çekeyim. Akşam oruç kafa halim olmuyor. Yarın ustalara iş yaptıracağım tüm gün inşaattayım.
 
Ya tabi sen de haklısın ama evi taşıyorum bi an önce yaptırmam gerek zaten kaç günde yapacaklar onu da bilmiyorum ölçüye göre yarın siparişi veririm diye düşünüyorum..Sen uygun olursan bi bakarsın asgari şu olsun boy diye çünkü filtreyi de paketledim sardım taşınma için
 
Yarın bakayım o zaman.
 
Evet yani sana zahmet çünkü yarın sabah mobilyacıya gidicem ev taşıyorum demiştim şehir dışı olunca mecbur mobilyaya göre ayarlicam
 










Mobilyanın eni bende 52 cm. Dolap iç derinliği 48 cm. Dolayısıyla mobilya eni böyle birşey olsun. Akvaryuma göre 42 yapsan düşecek 38’e bu da filtre ve hortumlar için uygun alan sağlamaz.

Sitelere gitmişken 1. Girişin oradaki laminantçılardan şilte al. 3 mm’lik yeterli. Akvaryum ile mobilya arasına koyacaksın. Tek satmayan olursa başka dükkana geç. Ben yarım ton taşıyacak şekilde yaptırdım. Taşıyıcı iskelet 4 cm eninde.

Akvaryumun olmasaydı benim sistemi komple satardım. Sen rahat ben rahat.
 
Çok sağol Cem yaa..Hakkaten hiç uğraşmazdım direk senden alırdım sistem hazır.. Ben dolap içini belirtmemiştim dediğin iyi oldu öyle yapsın o zaman..Benim akvaryumun derinliği 40 o zaman dolap biraz daha büyükçe mi yapılacak ? Senin resimlerde dolapla akvaryum tam olmuş hiç ek fazlalık yok bu iyi mi kötü mü? Bir de şilte ne amaçla kullanılıyor?


Laminantçıdan kestirirken akvaryum tabanına göre mi kestireyim ? akvaryum ilk geldiğinde köpük verdiler bunu akvaryumun altına koyacaksın dediler o köpük ne işe yarayacak
 
Akvaryumdan ikişer cm ende boyda fazla yaptırdım, 102*52 cm. Sende en azından eni 44 cm yaptır.

Şilte hem mobilyanın çizilmesini önler hemde akvaryum yada mobilyada eğiklik varsa o boşluğu alır tam yüzey yük mobilyaya biner. Yan camlar kasılmaz.

O dediğin köpük beyaz kar gibi dağılan mı strafor mu ?

Şilteyi sen keseceksin. Tabakayı o şekilde alıp mobilyaya göre keseceksin. Akvaryumu koyarken kayar durur onun için iki kişi akvaryumu koyarken bir kişi şilteyi tutacak.
 
Geri
Üst