Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcının ses çıkarması

prensess

Bronz 4 Üye
Katılım
28 Mar 2016
Mesajlar
42
Smart 50w ısıtıcı 4-5 gündür çalışırken ses çıkararak çalışıyor. Ötüyor gibi yani doğru tabiri bulamadım ancak şimdiye kadar yoktu.  Neden oluyor olabilir. Patlayacak birşey olacak diye korkuyorum.
 
Isıtıcı ölmüş hemen çıkar. Muhtemelen üst kısmındaki devrenin lehim noktası olan bir yerinden akım atlıyor.

Hatırladığım kadarıyla smartlarda kalibrasyon yok sabit ısı veriyor. Bu bize uygun değil. Su 28 derece olacak bir tane sera yada jbl cam iç derece alıp ısıyı onunla belirle. Doğru sıcaklığı derece belirler.
 
Cvp: Isıtıcının ses çıkarması

Çıkardım ısıtıcıyı ancak yeni almam gerek tabi. Ya Bulunduğum yerden aynısını alacağım yada internetten başka almam lazım. Kalibrasyon olup olmaması dediğiniz durum nedir
 
20-34 derece aralığında ayarı olan ısıtıcı alacaksın. Başka bir marka yok ise netten alacaksın. Akvaryum kaç litre ?
 
Cvp: Isıtıcının ses çıkarması

Akvaryum 50lt.de bendeki smart.ta da zaten derece ayarı var. Kalibrasyon dediğiniz o mu.
 
Evet. 100 W alabilirsin. Akvaryum ara geçişli bu yüzden çok kaliteli bir ısıtıcı almana gerek yok. Çelik ısıtıcı alabilirsin. Bu ısıtıcılar suya tam batar. Kırılma derdi yoktur. Roxin, rubio ve RS electrical markaların çelik ısıtıcısı var. 100 W al.
 
Smart makbul bir marka değil.
 
Afo marka ısıtıcı var ben kullanıyorum Cem'in dediği gibi 20-34 derece bir ısıtıcı.Üstelik otomatik bir ısıtıcı kendinden derecesi var ama dereceyi göstermiyo su ayarladığın derecenin altına düşerse otomatik olarak suyu ısıtmaya başlıyo


Söylemeyi unutmusum 100 w dır
 
Teşekkür ederim. Vantuz ısıtıcının alt plastik kısmına temas ediyormuş farketmemişim aşağı indiğini. Düzeltince sıkıntı yaşamadım. Akvaryumu büyütmek nasip olursa inşallah daha iyi bir ısıtıcıyı o Zaman alırım diye düşünüyorum.
 
Dun ayni sey 5 sene sonra birden basima geldi.Fisten cektim.Burayi okudum..

Sabah isiticiyi cikardim.Tipa kisminin ordan, hafif su aldigini farkettim. Teller vs hersey saglamdi.Kirip cope attim..

Jbl Protemp 200 wattti hem de
 
Isıtıcıyı suda dik konumlandırıp çalıştıracaktın. Isı içindeki suyu buhar yapıp uçaracak, genleşen hava çıkacak. Sıcakken o delik silikonlanıp kurumaya bırakılacak. Sonradan çalıştırıldığında teller korlaşmıyorsa tekrar kullanılır.
 
Artik korktum Cem. 17 yasinda Tonton'umu dun topraga verdim.Gecesinde de bu olay oldu.Diyelim beceremedim, ben evde yokken su girdi vs.Artik en ufak bir risk alamam. Allah tarafindan duydum sesi, uyumak uzereyken..Yoksa arka arkaya 2 hayvanim hatta ben bile gidebilirdim belki elektrik akimini suya verse.. Uzun sure borulardan sanip, kolumu sokup ugrastim..En son olmayinca, tek tek tum fisleri cekip farkettim.Isitici aklima bile gelmemisti
 
Merhaba, yeni ısıtıcı aldım 50w yatay olarak konumlandırdım. Her çalışmasında tık tık tık diye devamlı ses geliyor. Çalışması bitince seste kesiliyor. Satın aldığım yere sordum teller genleşiyor normal dedi. Bu durum normal mi?
 
Merhaba, yeni ısıtıcı aldım 50w yatay olarak konumlandırdım. Her çalışmasında tık tık tık diye devamlı ses geliyor. Çalışması bitince seste kesiliyor. Satın aldığım yere sordum teller genleşiyor normal dedi. Bu durum normal mi?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_9703.jpeg
    IMG_9703.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Smart alt seviye bir ısıtıcı. Tüp içi nemlenme, tellerde korlaşma oluyor mu? Ses çıkarması normal değil. Çalışırken hava ile temas etmesin camı patlar.
 
Suyun altında, tellerde renk değişimi yok sadece açılma ışığı yanıyor. Sanki süreli gibi ses çıkartıyor süre bitince de kapanıyor. Tık tık tık sabit düzenli bir ses.
 
Bu şekilde suya batırdım ayar kısmının dışarıda kalması gerekiyor mu?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_9708.jpeg
    IMG_9708.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 7
Bu şekilde suya batırdım ayar kısmının dışarıda kalması gerekiyor mu?
Smart marka ısıtıcılar suya yatay konumlandırılmamalı diye biliyorum, dikey konumlandırılması gerekiyor. Ama sizin su seviyeniz az olduğu için dikey konumlandırırsanız ısıtıcı patlayabilir.
 
Geri
Üst