Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

eminemre

Bordo Bereli
Katılım
21 Eki 2011
Mesajlar
2,402
Arkadaşlar bugün Kanaltürk'ün akşam haberlerinde İ.Ü Veterinerlik Fakültesinden görüntüler vardı ve oldukça hoşuma gitti. Yurt dışından gelen bir turistin başvurusu üzerine dekanlığın yaptığı bir çalışma ile 1.5 senedir hayvanlara rehabilitasyon hizmeti veriliyor.

Kemik kırığı, ortopedik hastalıklar sonucu tedavi olan hayvanlara su havuzları, elektriksel masaj ve fizik tedavi ile tedavi uygulanıyor. Örneğin bel fıtığı olup, arka ayaklarına basamayan bir köpeği tedavi etmişler.

Zaten İ.Ü Veterinerlik Fakültesi Türkiye'deki sayılı hayvan hastanelerinden biri. Sadece kedi, köpek, kuş değil egzotik hayvanlar ve sürüngenler üzerine ihtisas yapmış çok iyi hocalar var. Kaplumbağalarımızı da veterinerlik fakültelerine emanet edebiliriz.

Ayrıca bu hastane dünya üzerinde kedilere böbrek nakli yapabilen 4 merkezden biri. Şu ana kadar 400 kadar kedi sağlığına kavuşturulmuş. Kedilerde böbrek yetmezliği en çok rastlanan hastalıkmış.

Siz de etrafınızda böyle merkezler varsa paylaşın ki burdaki hayvan sever dostlarımız da ihtiyaçları olduğunda yararlanabilsinler.


Bazı duyurular:

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi 7 Gün 24 Saat Hizmetinizde.

Bir yıldır üniversitemizin Avcılar Yerleşkesi’nde faaliyetini sürdüren İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesiyle birlikte alt yapısını tamamlayarak 7 gün 24 saat hizmet verir hale geldi. Doğumdan teşhise, tedaviden cerrahi müdahalelere kadar her birimde uzman kadrosuyla haftanın her günü 24 saat hayvan severlere hizmet veren Hayvan Hastanesi tam teşekküllü yapısıyla yoğun ilgi görüyor.

Ortopedik, dahili vakalar, yumuşak doku zedelenmesi, estetik operasyon, teşhis, tedavi, laboratuar incelemeleri vb. dışarıda bulunmayan her türlü operatif müdahaleleri gerçekleştirebilecek donanıma sahip olan Hayvan Hastanesi’nde büyükbaş, küçükbaş ve evcil hayvanlar dahil olmak üzere hemen her türlü hayvanın teşhis ve tedavisini yapmak mümkün.

ADRES: İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi
Veteriner Fakültesi Avcılar Yerleşkesi
TEL: (0212) 473 70 70

Acil: 17271
Hasta Kabul: 17044
Dahiliye Polikliniği: 17285
Cerrahi Polikliniği: 17308
Doğum ve Jinekoloji Polikliniği: 17325


Kaplumbağalarınız için DAHİLİYE polikinliğine başvurabilirsiniz.

Diyaliz ve Böbrek Nakli

Kedi ve Köpeklerde sık olarak görülen böbrek yetersizlikleri, özellikle erken dönemde bulunan hastalara yerleştirilen bir katater yardımı ile yapılan periton diyalizi uygulamalarıyla başarıyla tedavi edilebilmektedir. Bu yöntemle kısa sürede hastanın genel durumunun düzelmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması sağlanabilmektedir.

Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Periton diyalizi uygulamaları Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ başkanlığında Prof. Dr. Kürşat ÖZER, Dr. Sinem ÜLGEN, Araş. Gör. Murat KARABAĞLI, Veteriner Hekim Onur İSKEFLİ, Veteriner Hekim Alper BAYKAL ve Veteriner Hekim Taner BAHÇECİ’den oluşan uzman bir ekip tarafından yapılmaktadır.

mailto:/plugins/content/sige/plugin_sige/showthumb.php?img=/images/Periton_Diyaliz/Peritoneal_Diyaliz_3.JPG&width=200&height=200&quality=80&ratio=1&crop=0&crop_factor=50&thumbdetail=0

mailto:/plugins/content/sige/plugin_sige/showthumb.php?img=/images/Periton_Diyaliz/Peritoneal_Diyaliz_4.JPG&width=200&height=200&quality=80&ratio=1&crop=0&crop_factor=50&thumbdetail=0
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

Bilgi ve paylaşım için teşekkür ederim Emre.
İlk kediminde böbreklerinde sorun vardı veterineri sorunu idrar yolu tıkanıklığı olarak tanımladı(yanlış teşhis).
Kediyi kurtaramadık.
Profosyonel mekanları ve isimleri duymak beni mutlu ediyor.
Tekrar teşekkürler...
 
bilgi icin tesekkürler böbrek nakli yapıldıgını bilmiyordum
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

istabul üni. Veterinerlik fakültesi ve ankara üni. Veterinerlik fak. Arasında karardız kaldım sizce hangisi daha iyi, neden ?
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

Hangisini soruyorsunuz, hayvan hastanesi veya klinik olarak mı yoksa lisans eğitimi olarak mı :)
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

çok güzelmiş ya
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

umut bey lisans için sormuştum :)
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

O zaman durum değişir, ben ikisininde iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak akademik kadro, verilen dersler v.b gibi durumları incelemek gerekir. Ama dediğim gibi ikisi de köklü üniversite. Çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. :)

Yeni ismini bilmiyorum, eski adıyla ÖSS' ye mi gireceksin bu sene :)
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

bu sene değil seneye ygs-lys'ye gireceğim :)
 
Cvp: İstanbul Üniversitesi Veterinerli Fakültesi Rehabilitasyon Ünitesi

Anladım :) Şimdiden kolay gelsin, sana tavsiyem; eğer dershaneye gideceksen dershanede ki rehberler öğretmenlerin dediğini araştırmadan yapma veya direkt yapma. Onun yerine internetten araştır. Çoğu zaman insanı yanlış yönlendiriyor rehber öğretmenler. :)
 
Geri
Üst