Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İzmir Kemeraltı

BEC

Gümüş 5 Üye
Katılım
11 Ocak 2014
Mesajlar
130
Merhaba arkadaşlar İzmir'e ailemin yanına geldim şöyle bir akvaryumculara göz gezdirmeye Kemeraltı'na gittim. Bilenler anlayacaktır orada kümelenmiş 4-5 akvaryumcu var. İçinde ise malesef doğadan toplandığı çok açık olan çizgililer vardı. Tabii ki yine durumları içler acısıydı. Tam bir pet shop klasiği. Kovanın içinde 20-25 tanesi üst üste -içinde SU bile olmayan bir kovadan bahsediyorum- öylece duruyorlardı.

Laf anlatmak malesef mümkün değil. Elimiz bağlı oturmak da çok kötü orada bir dram yaşanırken. 30 tane köpek yavrusunu bir kovada düşünün sırf bizimkilerin sesi çıkmıyor diye bu kadar zulum edilmesi alçakça.

Hepsini almayı düşündüm. Hepsini alsam adam diyecek "oh ne güzel 30 tane sattım bir 30 daha gelsin" . Bunu da istemiyorum. Bizim kırmızı yanaklara olması gerektiği gibi CITES zorunluluğu gelince bu sefer yerli hayvanlarımıza yöneldiler. Nasıl bir yol izlenir neler yapmalıyız artık bu insanlık dışı durumu engellemek için bunları en güzel çözüme ulaştıracak topluluk biziz. Hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz hastaları kurtarıyoruz şikayet ediyoruz yetmiyor. Sizlerle paylaşmak istedim. Doldum biraz açıkçası... Bu forumun değerini de bir kez daha anladım.
 
Cvp: İzmir Kemeraltı

Aynı durum Edirne'de vardı konusunu açmıştım tek farkı res satıyordu.Bana il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünden geri dönüş maili geldi.Dükkanı teftiş etmişler satış yapılmadığı belirlenmiş.Ne kadar doğrudur bilinmez ama sende bunu yaparsan bir ihtimal geri dönüş alabilirsin.Hem İzmir bu konularda daha hassastır.Satılan yer hakkında açık adres ve detaylı bilgi vermen önemli.Bide fotoğraf gibi kanıt niteliği taşıyabilecek dosyalar eklersen başvuruna geri dönüşü daha yapıcı olabilir.
İzmir il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü mail:
[email protected]
 
Çok teşekkürler fotoğraf çekemedim ama adresiyle beraber mail atacağım.
 
Cvp: İzmir Kemeraltı

kadir çizgili kaplumbaga satmakda yasak değilmi?benim bildiğim tüm su kaplumbagalarına bu yasak ?
 
RES ler artik gumrukten gecemiyor ancak cizgililerin dogadan toplanmasi kesinkes yasaktir sadece sertifikali yani ciftlik uretimi olanlar satilabilir. Ya emre abi zamaninda yada Furkan hangi yasanin hangi maddelerince yasak oldugunu bir konuda yazmislardi, sitede pc den giremiyorum hatirlayanlar link atacaktir.
 
Cvp: İzmir Kemeraltı

Odontochelys' Alıntı:
Çevre Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun bazı maddeleri değiştirildi.

Konu ile ilgili 10. madde

mailto:/dWOG57.png

Buna ek olarak Red Eared Slider konusunda Tübitak tarafından hazırlanan rapor ile bu türün ithalatı sakıncalı bulunduğu için yapılan başvurular reddediliyor.Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazı ile gümrük noktalarında bu türün ülkeye girişinin engellenmesi gerektiğini belirtti.
 
Bahsettigim bu degil cizgililerin dogadan toplanamayacagina yonelik birsey vardi.
 
Cvp: İzmir Kemeraltı

ben bir kaç sene evvel görmüştüm dediğin petshopları bir leğende su içinde silme ağzına kadar ufak resler vardı. atmışlardı ortaya. şimdi yerlerine bunları almışlar demekki. izmir çevresi çizgililerin yaşam alanı birileri toplayıp bunlara satmış.

o sene bir de orada bir cami arkasında bir petshop vardı. özsütün dükkanının olduğu yerdeki caminin arkasındaydı sanırım. orada görmüştüm iki tane 10 cm kabuk boylarında birisi bırakmış hayvanları hayvanlar akvaryum içindeydi ama suyu pisti. beni görünce cama yapışmışlardı ama alacak yerim yoktu alamadım. zaten başka hayvanda yoktu ellerinde sadece yem ve malzeme satıyorlardı sonra hayvanlar ne oldu bilmem.

millette bu ne para kazanma hırsıdır bilmem. can bu ya !
 
Cvp: İzmir Kemeraltı

Alisarp' Alıntı:
Bahsettigim bu degil cizgililerin dogadan toplanamayacagina yonelik birsey vardi.

Doğadan canlı almak izne tabidir.Bu izin sadece besleme amaçlıdır.Alınan canlılar orman ve su işleri müdürlüklerince kayıt edilir ve takibi yapılır.Böylesi durumlarda ilgili ilin zabıta birimi ve orman ve su işleri müdürlüğü bilgilendirildiği taktirde gereği yapılır.
Satıcı kişi canlıların üretimden olduğunu kanıtlamakla yükümlü.Bertan'ın dediği gibi Red Eared Slider ithalatına getirilen yasaktan sonra artan yerli tür satışında alıcılar satıcıya alışveriş öncesi belge sormalıdır.
 
Geri
Üst