Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

tarcinveduman

Gümüş 5 Üye
Katılım
24 May 2015
Mesajlar
125
Herkese merhabalar. Filtremin bozulmasından dolayı Jbl Cristal profi e901 modeli filtre siparişi verdim. Bu filtreyi kullanan var mı yaptığım seçim iyi mi? Bir de bu modelde en alt sepete mi yoksa üst sepete mi seramik + sünger koyuluyor?
mailto:/evcil-hayvan/en-iyi-fiyat-jbl-cristal-profi-e901-greenline-dis-filtre-900l-h-294379686
 
Çok güzel bir filtre seçmişsin. Bu tetrada dahil çoğu filtreden üstündür. Bunlarda komple temizlik yapmadan sadece üstteki sünger parçasını yıkaman yetiyor. Bu ara temizlikler sayesinde tam filtre temizliğini geç yapıyorsun. Döngü yapan bakterilere zarar gelmiyor.

Bu küçük filtreden geçen su aşağı inip oradan sepetler vasıtasıyla yukarı çıkıyor ama seramiği sanırım en alt sepete koyuyorduk tam hatırmıyorum. Kitapçığında yazıyordur. İnceleyeli bayağı zaman oldu.
 
Cvp: Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

abi ürün bugün elime geçti ve inceledim. seramik en altta oluyormuş. zaten içinde seramiği var. onun üstündeki 2 sepette yuvarlak bir malzeme var galiba buna bioball diyorlar. en üstteki sepette de süngerleri var. benim elimde malzeme olarak karbon, percell resine ve substrat mevcut. sıralamayı nasıl yapmalıyım? bir de substrat'ı ti-sert'e mi koymalıyım yoksa direkt mi sepete doldurayım?

Ben maddiyata göre seçim yapmıştım abi. Filtrenin geçerli bir ürün olduğuna sevindim. :)
diğeri zaten miladını doldurmuştu uzatmaları oynuyordu. Filtre sesinden odanın kapısını kapatmak zorunda kalıyorduk ki yine de ses geliyordu.


bir de abi bunda sünger sepeti farklı. en üst sepete uygun bir sünger şekli yapmışlar. orta sünger kare iki tanede kenarlardaki çıkıntılarda üçgen şeklinde sünger var.
 
Benim tetra su kaçırmaya başladığında yeni filtre arayışına girmiştim. Hepsini inceledim en güzeli jbl idi. Bana uygun olan 800 liralık olandı. E1901 di sanırım ama sistem aynı sistem. Sonra kafa contasını yenileyince sorun çözüldü. Almaya gerek kalmadı.

Bu sendeki 3 sepetli sanırım. O üstte ortadaki ufaktan kirli su giriyor. Yandaki üçgenlerden temiz su çıkıyor. Debi düşünce kapağı açıp sadece ortadakini temizliyorsun. Bunun dez avantajı çok aşırı kir olursa çabuk tıkanması.

En alta seramiği ve süngeri koy. Bioball plastik ızgara gibi toplardır bunları çıkar. Seramik üstündekine percell'i; bunun üstündekine carbon ve substratı koy. İster üstüste ister yanyana hangi şekilde iki malzeme sepetten taşmayacak gibi olursa. Bu iki sepette elyaf kullan altlı üstlü. O üçgen olanlar ayrı sepet ise birine substrat birine carbonu koy.

Substratı torbaya koy. Hem yıkarken hem çıkarırken kolaylık olur. Seramik ve türevleri hariç diğerlerini hep torbada kullanırız.
 
Cvp: Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

Abi filtre dört sepetli. İçinden çıkanlar o zaman bioball değil. Seramiğe benzer bir ürün. Resim yüklüyorum.
 
Bu jbl micromec, zeolite ile aynı görevi görür. Amonyak ve türevlerini elimine eder. Bayağı varmış nerdeyse iki kutu. Bunları çıkarıp seramik sepeti hariç diğer üst sepetlerde oradaki malzemelerden boş kalan kenarlara birkaç tane serpiştir. Kalanı bir kenarda sakla. Bu yıkanarak birkaç defa kullanılabilir. Filtreye koyacaklarını ilk temizlikte hemen çöpe atma.

Bu filtrenin üst sepeti farklı. Kirli su temiz su girişleri farklı olabilir. Kitapçığından buna bak. Diğer sepetlerde sünger yoksa seramik için sünger bakacaksın. Koltuk döşemecilerde bulabilirsin. Sepetler ufak gibi duruyor. Percelli yada diğerlerini koyduğunda boşluk kalmaz ise elyafı percell de altına carbon substratta üstüne ser
 
Cvp: Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

abi kitapçıkta türkçe açıklama maalesef yok.


ÇALIŞMA PRENSİPLERİ
JBL CristalProfi Greenline filtreler kapalı devre şeklinde akvaryum suyunu temizler. Bakım gerektirmeyen pompa kafası suyun her daim
pompalandığını garanti altına alır. Filtre aksamına tepeden giren kirli su, sepetlerde bulunan filtre materyallerinden geçerek en alttan temiz su olarak
çıkar ve akvaryuma geri pompalanır. Cihaz kendi kendine başlamaz, içindeki hava mutlaka çalıştırma öncesinde manüel olarak çıkartılmalıdır. Bu, hızlı
başlatma özelliği ile sağlanabilir.
 
Bunda tam tersiymiş seramiği üste alarak ters kuracaksın o zaman. Carbon substrat alta konacak. Bu durumda en alttaki sepetin ızagarası üstüne elyafı mutlaka ser. Elyafı ıslatıp yerleştireceksin bu kabarıklığını alır.

Filtreyi kurup yerine yerleştir. Su emiş borusunu akvaryuma tuttur. Filtrede musluk varsa onları aç. Su çıkış borusundan havayı emerek suyun filtreye dolmasını bekle dolma sesi kesilene kadar bekle. Bir tane büyük kova al. Su çıkışı ucunu kovaya tut. Dolduğunda fişi tak çalıştır. İlk başta özellikle carbonun siyahlığı ve bir miktar pislik çıkacak. Hortumdan gelen su rengi şeffaf olana kadar kovaya suyu doldur. Temiz olunca fişi çekip akvaryuma yerleştir ve çalıştır.
 
Cvp: Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

abi en üst sepet süngerli olarak tasarlanmış. bunun bir altındakine mi seramiği yerleştireceğim?

Üstten 1. Sepet: Sünger
2. Sepet: Seramik Üstü Sünger
3. Sepet: Elyaf Üstü Karbon Üstü Elyaf
4. Sepet: Elyaf Üstü Percell Üstü Elyaf

Sıralama bu şekilde mi olacak?


pardon. 3. Sepet: Elyaf Üstü Karbon Üstü Substrat Üstü elyaf olacaktı.
 
Evet yalnız perceli ortaya carbon substrat en alta konacak.
 
Cvp: Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

901 ben kullanmıştım kötü değil ama çabuk tıkandı benimki, su bundan üst yanlardan giriyor alta inip ortadan tekrar akvaryuma basılıyor yani, o en üstte olan süngerli sepetteki yan süngerler ön filtre, ortadaki sünger ise su çıkışında (polishing) son tutucu diyebiliriz  böyle hatırlıyorum çalışma prensibini ayrıca bunların eski tip olanların t conta denilen bişi var çabuk yıpranıyor ( en üst sepette kirli-temiz suyun karışmasını engelliyor ) cem bey sizinki bu tipten ise yeni tip beyin altı alarak bundan kurtulabilirsiniz zira o contanın ömrü 1 sene diye okumuştum yeni tipte bu sorunu çözmüşler


bahsettiğim conta; mailto:/evcil-hayvan/jbl-e700-e701-e900-e901-conta-303363190

benim alıpta contadan kurtulduğum beyin altı; mailto:/evcil-hayvan/jbl-e700-e701-e900-e901-beyin-alti-295862810?rcp_action=rcsProductClicked  

yeni ürünlerde böle bir conta yok direk bu beyinaltı ile geliyor
 
Merhabalar. Üründe debi sorunu yaşıyorum. Su yeterli basınçta gelmiyor. Bunun bir çözümü var mıdır?
 
Dış filtrede debi sıkıntısı ya filtre kirlendiği yada hortumları kir ve alg kapladığındandır. Jbl’nin temizleme fırçası var iki ucunda farklı boylarda fırça var. Bundan alıp hortumların içinden iki kez geçir. Su tutup pisliği at. Bu algler başa beladır. Bunun için ya jbl silicate ex (bu alg yosun ve silikatı önler halihazırda olan algi izole edip üremesini engeller) yada seachem phosguard kullanacaksın. Bunu bir çorba kaşığı kadar kullanıyoruz. Fazlası zararlı. Az kullandığımız için bir kutu daha uzun süre gider ve üstten ikinci sepetteki malzemenin ortasına koyarsın. Bunu poşete koyup yıka su değince mısır patlaması gibi ses çıkarır. Silicate ex’i ise yıkarken tozunu al kahverengi renk akar sadece bir miktar yoğunluk gitsin. Fazla yıkanmayacak. O kahverengilik faydalı olan şey. Algi izole eden bu. Bu da ikinci yada üçüncü sepete yani orta sepetlerden birine konacak. O kahverengilik suya yansımıyor. Sadece her filtre temizliği sonrası ilk çalıştırmada ilk suyu kovaya boşalt. Bu ve carbonun siyahı gidip su şeffaflaşınca akvaryuma takarsın su çıkış borusunu.

Elyaf kullandıysan elyaf kir kaplandığında su geçişi yavaşlar. Bunlar atılıp yenisi konacak.

Musluklu ise muslukların açık olduğuna bak. O kısımlarda kir bağlar.

Dış filtre temiz velakin su gelmiyorsa ve ses var ise içinde hava vardır. Kovayı hafifçe olduğu yerde 10 derece açıyla sağa sola salla hava gidince debi yükselir.
 
Abi filtre çalışıyor. Musluklar açık, filtreyi daha yeni temizledim iç malzemeler ve elyaflar yeni. Ama debi düşük. Hortumları bir temizleyip tekrar deneyeceğim. Bu modelin debisi ile ilgili çok şikayetler var internette. Galiba modeliyle alakalı bir durum.
 
Seramik sepetine elyaf koymadın değil mi oraya sadece sünger koyuyoruz.

Yukarıya ek yazı yazdım şimdi.

Debi yüksekliği akvaryum sirkülasyonu açısından iyi ama filtrasyon açısından malzemelerin randımanlı görevini yapması için çok şiddetli olması da iyi değil. Artısı eksisi de bu.
 
Yok abi seramikte sadece sünger var. Teşekkür ederim cem abi söylediklerini uygulayacağım.


Yok abi seramikte sadece sünger var. Teşekkür ederim cem abi söylediklerini uygulayacağım.
 
Cvp: Jbl Cristal Profi E901 Dış Filtre

cem abi merhabalar. filtreyi ne kadar temizlersem temizleyeyim, filtre malzemelerini ne kadar düzgün yerleştirirsem yerleştireyim, birkaç ay sonra çabuk tıkanıyor ve debisi düşüyor. bu sebeple de akvaryum çok aşırı kirleniyor. silicatex piyasada pek bulunmuyor. ben de phosguard alıyorum. bunu yıkadıktan sonra torbasız mı koyayım yoksa ti-sert torbaya koyup mu sepete yerleştireyim? bir de yaklaşık bir sene önce percell resin almıştım. bunun miladı dolmuş mudur yenileyeyim mi? yoksa daha epey gider mi?
 
Suyun ilk girdiği noktanın yani seramik olan sepete sadece sünger koyacaksın elyaf koyarsan çabuk tıkanır. Buna rağmen tıkanıyor ise temizleme süreci o kadardır o vakit gelince temizlersin. İlk debi düşmesi ile temizleme zamanı geldiği anlaşılır. Su sararma noktasında kesinlikle temizleyeceksin. Yalnız debi çok dibe inmeden temizlik yapman iyi olur motor zorlanmaya başlar.

Hayvan büyüklüğü ve sayısı bu süreci etkiliyor. O kadar bir süre kullanıyorsan yine iyi. Ben son dönem ayda bire kadar inmiştim.

Phosguard güçlüdür onu torbada ve çorba kaşığı kadar koyuyoruz. Fazlası zararlı olur. Islatınca patlayan şeker gibi ses çıkarır onu çıkış tarafı 2. Sepetin alt ortasına koyacaksın. Akvaryumda kaç litre su var?

Perceli orta karar ılığa yakın su ile yıka ama çok sıcakta olmasın özünde reçine var yapısı bozulur, pislik gittikten sonra normal ısıdaki su olan kimyasal değmemiş bir kaba yada tencereye koyup yarım avuç kaya tuzu atıp arada elinle karıştırarak 1 gün beklet. Tuz ile reaksiyona girip yenilenir. Sonra durulayıp filtreye koyarsın.
 
Geri
Üst