Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Temizliği

aragorn

Bordo Bereli
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
2,176
kabuk temizliği için sertleştirici, vazelin, sirke, limon vb hiçbir şey kullanılmamalıdır. haftada bir kez ılık su altında kabuğu bir diş fırçası ile temizlemek yeterli gelcektir
 
eskiden 3 günde 1 falan temizlerdim kabuğunu. şimdi elimi uzatmamla parmagımı yakalayıp ısırmasının akabinde canımı yakması yüzünden eskisi kadar sık fırcalayamıyorum. kardeşim de korkusundan eline alamadıgından bazen 10 günü buluyor.
 
Ilık Suyun Altında Diş Fırcası İle Hafifce Fırcalamak Yeterli Olucaktır.
 
ben elimle ovalıyorum..
diş fırçasınla o kadar yumuşak yaptığım halde çıldırdı sinirden :)
bende parmaklarımla ovdum..
yeterince arındırır mı emin değilim ama
 
10 gün mü?Ben ayda bir falan temizliyorum.:)Çünkü hiç kirlenmiyor.

Bu yosun ve benzeri oluşumlar genelde yeterince kurulanmayan kaplumbağalarda oluyor.
 
benimki de hiç yosunlanmıyor aslında , haklısınız, anladım ki sadece temizlemek için temizliyormusum : ) 3 günde 1 temizlerken de suanda da durum aynı. şimdi devit3 ü kabukta kullanınca hiç fırcalamaya gerek kalmadı. ılık su altında elimle yıkıyorum.zaten kabuk değiştirirken mümkün oldugu kadar fırca kullanmak istemiyorum. bi kısmı kalkmıs bi kısmı kalkmamıs oluyor kabukların, takılıyor, canı acır diye korkuyorum.
 
Evet biz aslında bu Devit3'ü kullanırken onları epey kurulamış oluyoruz.1 taşla 3 kuş vuruyoruz; hem kabuğa faydası var , hem mantar oluşumunu engelliyor (mantarları kurutuyor) hem de yosunlanmasını önlüyoruz.

Bu arada kabuk değiştirirken fırça kullanabilirsiniz.Böylelikle değişeceğinden dolayı kaşınan kabukları gerektiğinde nazikçe almış olursunuz ve onu da kaşımış olursunuz.;)
 
diş fırçası sert geldi diye düşündüm o kadar huysuzlanmaya..ki çok da hafif yaptım oysa..
diş fırçasının alternatifi varmı peki
devit3ü bulamadım burda..
ama koca memlekette vardır heralde:)
 
Eczanelerde bulunuyor aslında...Diş fırçası yerine daha çok kuru alanda kalmasını sağlarsanız yine aynı işlevi görür.Hatta daha da iyi olur.
 
eski ya da yumuşak bir diş fırçası kullanırsanız sorun oluşturmycaktır.. havada yani elde tutulmaktan stres oldukları için biraz huysuz davranıyorlar.. yoksa sağlıklı bir kabuk diş fırçası ile temizlemeyle rahatsızlık vermeycek kadar sert ve dayanıklı yapıdadır..
 
O zaman allaha şükür kabuğu çok sert :) Nedense yer etmiş bir tek hasta olduğunu kabuğundan anlayacağım:D Elim sürekli kabuğunda hayvanın :D
fırçalanmaya alışacak gibi değil :)
en mantıklısı kuru alanı daha da cazip hale getirmek galiba ki daha çok kalsın :)

Edit zencefil: Türkçemize özen gösterelim.
 
benimkilerde kirlenme olmuyor ama ben onları ayda bir fırcalıyorum gene de ama fırçalanmaktan hoşlanmıyorlar neden acaba ?

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
 
Benimki de hoşlanmıyor onlar havada yüzmeyi sevmez. elimde diş fırçasını gördüğü an kaçmaya çalışıyor. Ben fırçalarken kolları bacakları diretiyor benim parmaklarımı flaan itttiriyor bir de çok güçlü. Düşmesin diye daha dikkatli oluyorum. Güneşlenme cazip olur merak etmeyin Merve hanım. Benimki de güneşe çıkardım mı karaya çıkmazdı ama sonra kendi hoşlandı indiremiyorum oradan akvaryumda bile. Normalde suda ışığı aççtım mı karada. Böyle 2 3 gün spot lambasını açmadım mı gider cds kabının üzerinde bekler. Beni görünce de bakış yönünü değiştirir. Lambaya doğru masujm masum bakar hadi yak onu dercesine. Yaktım mı döne döne kurur. Yumuşak çocuk diş fırçaları var ya ben onlardan almıştım, onunla fırçalıyorum o kabuğa diğer fırçalar gibi zarar vermiyor.
 
ama güneşi her zaman yakalayamıyorum:)
ancak ben oralardaysam karaya çıkıyo.. ben konuşuyorum o beni dinliyo :)
ışığı çok sevmiyo heralde ya.. bi güneşteyken çok mutlu görünüyo.. akvaryumun içindeyken ışığını açtığımda pek oralı olmuyo..anca kabukları iktirip kaktırıyo..ya da kablolardan sallanıyo :)
 
kablolardan sallanıyooo :D :D :D Bittim bu lafa. Benimki de heryere sıkıştırıyor kendini, ısıtıcının arasına da giriyor. Geçen filtre taktım ilk kez akımdan sesten korktu ya cd kabından tırmanmaya çalıştı ya da çıktı filtrenin üsstüne akım yok diye orada bekledi. :D filtrenin kablosunda da sallanıyor. Elimi koyunca suya parmağımda bbile sallanıyor iki elini koyup veya tek aliyle ayağıyla falan. Ağaçta görüyorum bazen tek ayağı ağaçta bale yapar gibi bir pozisyonda elinin biri ileride biri normal, bacağının biri ağaçta biri geride. balerin gibi oluyorlar.
 
evet sağ el bendeyse sol ayak uzun dışarda ya da tam tersi :)
zaten resmi görünce inciye çok benzetmiştim..evet incide genelde filtre kablosundan sallanıyo:D
sanırım akrabalık olabilir :D
 
normalde yemine damlatarak kullanıyorduk fakat Tarçın arkadasımızın katkıları ve bunu bizim de uygulamamız ile kabuga sürmenin de faydası oldugunu gördük. nasıl arzu ederseniz o şekilde kullanabilirsiniz :) yalnız kabuga sürecekseniz kuru alanda ısınmasını ve kabugunun kurumasını sağlamalısınız.
 
Geri
Üst