Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta piramitleşme

vicdan

Bronz 2 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
92
piramitleşme kötü birşey mi? alt kabukta pembelik gibi hastalık belirtisi mi? beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. forumda bu konu hakkında mesaj gönderildiyse de ben bulamadım. ;)
 
Tam olarak hastalık belirtsisi sayılmaz. Aşırı protein alımından kabuk şeklinin bozulmasıdır... Aynı kabuk yumuşamasından bir yerde çukurlaşma olması fakat sonra iyileşmesiyle oranın hep öyle kalması gibi. İnsanlarda obezite, yara, vücutta şekil bozuklukları nasılsa öyle bir şey olarak düşünün. Akciğer enfeksiyonunu da astım, bronşit gibi düşünün.
 
Cvp: kabukta piramitleşme

Benim kaplumbağamda fazlasıyla üçgenlik var artık normali geçti tamamen piramit şeklinde kabuğu filtresi, büyük bir akvaryumu, kuru alanı, iki adet yemi ve bir vitamini var. Ne yapabileceğimi bilmiyorum. Kabuk yukarı doğru uzuyor ve artık alttan çekmeye başlıyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?????:ff:
 
Kabuk boyu ne kadar. Eğer 6 cm ve üstü ise kurutulmuş yemi kesip bir ay verme. Jbl agil ile tetra reptomin al. Bunlarla birlikte bol bol yüzmesi kabuk yapısını şekle sokar
 
100 cm akvaryum olmalı en azki hayvan uzun yüzüş yapsın. Aksi halde düzelme zor. Beslenmede Cem in önerisine katılıyorum.
 
Geri
Üst