Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaç damla gentamisin kullanmalıyım?

jadeite

Bordo Bereli
Katılım
4 Ağu 2011
Mesajlar
2,261
Arkadaslar kaplusum kac günden beri yamuk duruyor ve sonunda ıstahtanda kesildi bugün en sevdigi yiyeceklerden verdim dokunmadı bile önceleri elimden kapardı artık bi sorun oldugundan eminim gentamisin kullanmayı düşünüyorum bogulma tehlikesine karşılık su seviyesini 1lt civarına düşürdüm 1 lt suya kaç damla gentamisin damlatmalıyım? yem yemedigi ıcin yemine emdirerek veremiyorum agızdan 1 damla vermeye çalıstım ama maalesef korkuyor kafasını hemen kaçırıyor.
 
Cvp: kaç damla gentamisin kullanmalıyım?

En son ne zaman yemini yedi? Su sıcaklığını 30 derece yaptınız mı? Ek yem olarak ne veriyorsunuz?
 
en son dün yedi ama egri durmasi bugün daha belirgin gibi ve istahsiz su sıcaklıgı 30 derece

yem olarak sanyu, yagsız kıyma, karides ve sinek veriyorum tek yönlü beslemiyorum
 
Cvp: kaç damla gentamisin kullanmalıyım?

Kaplumbağanın eğri yüzmesi akciğer enfeksiyonunun ileri boyutta olduğunu gösterir. Eğri yüzen bir kaplumbağa suya batamaz ya da dipten çıkamaz, zorlanır, çok nadir suya girer, kuru alanda gözleri kapalı oturur, yemek yemez. Bir veterinere gösterme imkanınız varsa daha uygun olur. Akciğer enfeksiyonu için tetrasiklin grubu antibiyotikleri öneriyorlar.
 
aksine benim kaplumbagam sudan çıkmıyor:) gözlerinde ve kabugunda bisey yok iştahsızlıgı sirkeli sudan mı acaba? ben suyuna birkaç damla elma sirkesi damlatmıstım acaba kokusunu mu sevmedi? psikolojisi bozuldu galiba alışık oldugu bisey olmadigi icin neyse teşekkürler
 
Cvp: kaç damla gentamisin kullanmalıyım?

Dezenfektan olarak mavi damla kullanabilirsiniz. Koku yapmıyor :) İsterseniz suyunu değiştirin. Yarın da yemek yemezse ilaca başlarsınız. Tetradoks antibiyotik kullanabilirsiniz. Kapsülü sabah akşam yarım yarım suyuna dökersiniz. Geçmiş olsun. İnşallah yemeye başlar ve ilaca gerek kalmaz :)
 
Cvp: kaç damla gentamisin kullanmalıyım?

geçmiş olsun :) bir an önce yemlerini yer inşallah :)
 
Cvp: kaç damla gentamisin kullanmalıyım?

Hocam noldu gentamisin verdiniz mi? Düzeldimi?

Tuba hanm benim de yan yüzüyor. İleri boyutta oldugunu göstermez yan yüzme diğer belirtiler varsa. Yan yüzmeden başka belirti yok. Gittik vet'e ilac verdi. Yarın da Vildan hanımı arayıp gentamisine başlayacağız. Sanırım suyu 33 dereceye getirmeye gerek yok..

Bu arada Isıtıcım atman. Bende dereceler 2 şer artıyor. 24-26-28 şeklinde en son 34. Eğer 33 dereceye getirmek zorunda kalırsam napacağım? 34 mü 32 mi yapacağım
 
Geri
Üst