Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaç gün aç kalabilir?

busearman

Yeni Üye
Katılım
15 Eyl 2012
Mesajlar
6
Yeni kaplumbağa aldım ve yemini yemiyor yeni olduğu ve daha alışma aşamasında olduğu için yemiyordur muhakkak fakat ne kadar süre bu böyle devam eder ve aç kalabilir ? :ff:
 
Cvp: Kaç gün aç kalabilir ?

sen onları korkutmadan suyun içine at yemlerı sonra sessızce odadan çık . strese gırmezler en azından
 
Cvp: Kaç gün aç kalabilir ?

Kaplumbağanız sağlıklı ise büyük ihtimalle 1 hafta içinde yem yemeye başlar. Çok daha uzun süreler yem yemeden durabilirler ancak vücut dirençleri de aynı oranda düşer.
 
Cvp: Kaç gün aç kalabilir ?

Ayrıca bir haftayı geçtiğinde yemlerine vitamin damlatarak verin. Gene yemazlerse ağızlarına biraz vitamin damlatınki besinsizlik dirençlerini fazla düşürmesin. Onlar için sıkıcı ama bir süre yapılması gereken bir durum.
 
Yavru hayvanlar yeni ortama girdiklerin bir süre iştahsızlık gösterebilir. Sağlıklı değil ama 15 güne kadar yemese de durabilir. Yalnız bunun nedenini bulmak gerekir. Adapte süreci kaynaklı mı yoksa hastalık kaynaklı mı? Adaptasyon süreci fazla sürmez. Genelde 3-4 günü aşmaz.
 
Kullandığınız yemler ne marka?

Hayvan akvaryumda ise ekipman olarak neler var? Su ısıtıcı, ısıtma lambası ve kuru alan gibi.

Halsizlik hırıltılı nefes alıp verme var mı?
 
Geri
Üst