Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ısırır mı ?

izzet Güler

Yeni Üye
Katılım
31 Eki 2011
Mesajlar
2
Merhaba ben yeni geldim kaplumbağa beslemek istiyorum bütün ekipmanlarım tamam akvaryumum ısıtıcım filtrem tek eksik kaplumbağa :) Isırır mı ısırmaz mı bilmiyorum çok kişiye sordum herkez farklı bir şey söyledi. yorumlarınızı bekliyorum ( Kırmızı yanaklı kaplumbağa )
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Her hayvan gibi kaplumbağalar da parmaklarınızı yem sanıp ısırabiliyor. Özellikle meraklı hayvanlar olduğu için ağızlarıyla herşeyi kontrol etme eğilimindeler. Ancak yavru kaplumbağalar genelde yem kavgası yüzünden ısırırlar. Eğer güzel bir akvaryumda geniş yüzme alanı ve kuru alan sağlarsanız; yemlerini kavga ettirmeden ayrı ayrı verirseniz ısırma sorunuyla karşılaşmazsınız.

Benimkiler arada benim parmağımı ısırıyorlar; ancak sivrisinek ısırığı gibi ufak bir kızarıklık bile oluşmuyor. Ama büyüdükten sonra yaralanmalara sebebiyet verebilir dikkatli olmak gerekir :)
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

teşekkürler ben 1 tane almayı düşünüyorum şimdilik büyüyünce yaralanmalara neden olabilir demişsiniz düşündürdü açıkçası :(
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Biraz da şans meselesi. Bazen yıllarca sorunsuz yaşayan iki hayvan; ergenlik dönemini geçip yetişkin olunca kavga etmeye başlıyorlar.

Ancak buradaki bir çok arkadaşın da katılacağı üzere tek kaplumbağa almayı düşünmekle en güzelini yapıyorsunuz. Hem ona yeterli ilgi göstermiş olursunuz hem de bu tür sorunlarla karşılaşmazsınız. Unutmayın ki kaplumbağalar sosyal hayvanlar değillerdir, yalnızlık çekmezler.

Ekiomanlarınızı ve akvaryumu tamamlamanız çok iyi olmuş, bilinçli bir kaplumbağa sever olduğunuz için tebrik ediyorum. Kaplumbağanızı alınca burada fotoğraflarını da bekleriz, şimdiden hayırlı olsun :)
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Uygun boyurtta bir akvaryumda kaplumbağalar birbirlerine aldırmıyorlar bile merak etmeyin :) Zaten size önerim tek beslemeniz. Çünkü tek beslerseniz fazla büyük akvaryumlara ihtiyaç duymazsınız. Benimkiler yetişkinler ama bir kere bile birbirlerini ısırdıklarını görmedim. Yem kavgası bile yapmıyorlar hatta bazen yemi paylaştıklarını bile görüyorum :) Çok sinirlendirirseniz elinizi ısırmaktan hiç çekinmezler ama genelde sizden korkuyorlar ve başları sıkışmadıkça ısırmıyorlar. Ancak yetişkin kaplumbağa da ısırdı mı hatrı sayılacak şekilde acıtıyor doğrusu(tecrübe konuşuyor :D). Ekipmanınızı, akvaryumunuzu önceden hazır etmeniz tebrik edilecek bir davranış açıkçası :) Bence kendinizi bu sorumluluğa hazır hissediyorsanız alın. Çünkü alacağınız kaplumbağanın emin ellerde olacağı belli :)
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

acıtmaları yavru kaplumbağaların tıpkı bir mandal kadar:D
korkacak birşey yok yani:D
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

izzet işyerinde okadar anlatım ısırmaz diye :D merak etme yaparız bi akvaryum sana on numara olur :)))
 
ısırmaz n'olcak? ben kaplusumu elime alıp dakikalarca sohbet ediyorum ya.

(Lütfen mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat ediniz./eminemre)
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Kapluşlar can yakacak kadar büyüdüklerinde ortalama 15 cm felan olmaları lazım bunun içinde en az 2 yıl lazım 2 yılda eğitilir. :D
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Yavru kaplumbağalar ısırmaz ama biraz büyüdüklerinde ısırabilirler fakat ısırmaları o kadar can yakıcı değildir merak etmeyin :)
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Büyük kaplumbağaların ısırıkları yaralayıcı olabiliyor.
Pakize ne zaman elimi kapsa kanatmadan bırakmıyor ve cidden can yakıcı olabiliyor.
Birazda kaplumbağanın davranışlarıyla ilgili bir olay.
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Bilemiyorum benim arkadaşımın kaplumbağasında öyle bir sorun yok galiba biraz kapluşun karakteriyle ilgili..
 
evet benim fredim 1yasını doldurcak yakında ama daha hic kavga etmedik :)
 
Cvp: RE: Kaplumbağa ısırır mı ?

oGuzhaN' Alıntı:
ısırmaz n'olcak? ben kaplusumu elime alıp dakikalarca sohbet ediyorum ya.

(Lütfen mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat ediniz./eminemre)

ben asla elime alamıyorum ya aramızda duygusal bağ oluşsun diye yumuşak Bi lens cımbızım var slikon onla vereyim dedim yemi cımbızı kaptı ya hayatta elimi süremem ben ona ama uzaktan seviyorum ben illa yakından mı sevmek gerek ^^
 
İsiriyolar valla bizim kapluslatin ikisi de cok hasin..
Buyuk olan bebekken bile parmak isirirdi..
Kucuk olan da ayni yoldan devam:)
Cizgili kaplusum ise cook masum sadece kendini cekiyor yada elimi basiyla ittiriyor:D
 
Çizgililerin çene gücü ile reslerinki farklı. Resler hem çene olarak güçlü, hem gagaları daha yıpratıcı yapıda hemde savunma amaçlı ısırma eğilimleri daha yüksek.
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

bu hayvanlar sevilmeye müsait değil. mümkün olduğunca az dokunmak hayvan içinde iyidir, sizin içinde. benim büyük reste artık savunma eğilimine geçti kontrol için elime aldığımda ısırmaya çalışıyor artık. bir de yeni bir şey peydah oldu yem verdiğim zaman fare yavrusu gibi tiz bir ses çıkarıyor. ama bunu ağzından mı suyu üfleyerek hava kabarcığı çıkararak mı yapıyor çözemedim. acitasyon yapıyor şerefsiz. önce bana ver der gibi. birde öyle bir havaya kaldırıyor ki kendini kabuğunun yarısına kadar su üstüne çıkıyor. su sıçratma fevkalade düzeyde her yem sonrası yüzümü yıkıyorum.


geçen gün su kokuyor mu diye bakıyordum. az daha burnumu ısırıyordu. bazen yüzeye yakın duruyorum nefeslerini yüzümde hissediyorum. bayağı kuvvetli nefesleri var. bir üflüyorlar nazar bir şey kalmıyor.:smile:
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

Anlatımın gene süper oldu Cem :) Okunmuş adamsın, sana naza değmez artık :)

Suyun içerisinde o kadar kendilerine güvenlilerki. Geçen gün büyük akvaryumda hava taşı vantuzundan kurtulmuştu. Dibe doğru cama sabitliyordumki biri koluma tutundu. İlginçtirki su içerisinde ısırmıyorlar. Senin şu parmaklardan yem çıkıyor sanmaları tezin doğru bence. Su yüzeyinde kaçırmıyorlarda içeri girince sorun yok.
 
Tabiki isirir :) Ama sinek isirigi kadar acitirr :) O isirirken parmagini felan ani hareket yapma sakinn :) Cani acir.Hem onun isirigindan ne olcakk kiii ;) Sunek isirigi atiyooo :D
 
Cvp: Kaplumbağa ısırır mı ?

incilay anlatımından hayvanlarının ufak olduğu belli bu hayvanlar büyüdükçe öyle ısırırlar ki bunun şiddetiyle elde kanamalara varan yaralar açılır. burada yapılması gereken ısırdığı anda elini panikle bir anda çekmemek. yoksa hayvan havada uçup sert bir yere çarpabilir. olduğu yerde sağa sola biraz sallayıp acıyı sineye çekmek gerekiyor.
 
Geri
Üst