Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa kusması

Mişel

Bronz 5 Üye
Katılım
23 Ara 2015
Mesajlar
21
merhabalar yanlış bi yere mi yazıyorum bilemiyorum fakat acil yorum istiyorum benim kapllumbağam daha 2 aylık civarında ve bugun yediğini az önce kustu ben ona yemini 2 saat önce vermiştim fakat şimdi irkilerek ağzını açıp kustu ve süekli irkiliyo ve agzını açıyo şuan tanıdık veteriner aradık normalde doğasında kış uykusuna yatması gerektiği için ama sıcak ortamda olduğu için doğası bozulmuştur yapıcak bişi yok normale döner fakat soğuk ortamda bulunsun dedi ben şahsen tatmin olmadım bu yorumdan sizlerden fikir almak istiyorum çok korkuyorum
 
Cvp: kaplumbağa kusması

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim  :'(
 
Cvp: kaplumbağa kusması

  • Kaplumbağaya nerede bakılıyor ? (Akvaryum,plastik kap,ölüm kabı)
  • Akvaryumda bakılıyorsa;akvaryum ısıtıcısı,filtre,kuru alan ve kuru alanı ısıtmak için ekipman kullanılıyor mu,akvaryum kurulmadan önde yeteri kadar dezenfekte edildi mi ?
  • Filtre varsa ve iç filtre ise;su değişikliği ne aralıkta yapılmaktadır ? Kısmi ya da tam su değişimi sırasında kaplumbağa nerede tutulmaktadır ?
  • Kaplumbağanın iştahında ya da dışkılamasında herhangi bir problem var mı ?
  • Kaplumbağanın hareketlerinde bir değişiklik var mı ? (İstifra hariç)


Vücut sıcaklığını regüle edebilme kabiliyeti olmayan canlılar ile kışın yeterli besin bulamayacak olan canlılar kış uykusuna yatma gibi bir adaptasyon gösterirler.Evcil hayvan olarak bakılan sürüngenlerin kış uykusuna yatırılması risklidir.Ortam şartları stabil olduğu yani canlının aktif olduğu dönemlerdeki ortam değerleri sağlandığı taktirde herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşılma olasılığı oldukça düşüktür.Gözüktüğü üzere bunun aksi yönünde bilgi veren veterinerin egzotik canlılar konusundaki bilgi birikimi tartışmaya oldukça elverişli olduğunu düşünüyorum.
 
Evde beslenen su kaplumbağalarını kış uykusuna yatırmıyoruz. Ki hayvan daha çok ufak doğada bu zamanlar doğum olmaz. Sendeki hayvan aralık yavrusu.

Hayvana akvaryumda bakacaksın. Su ısısı 28 derece kuru alan ısısı 32 derece olacak.

Hayvana sabah ve akşam olmak üzere günlük kafa hacmi kadar yem vereceksin. Bu yemler 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy p ve raffy I olacak.

Hayvanın üşütme ihtimalini göz ardı edersek durum verdiğin yemlerle alakalı olabilir. Ya fazla yem yediği için; ya yem bayat olduğu için; yada hazmedemeyeceği bir yem kullandığın için kusmuş olabilir. Sebep bu ise sorun değil. Ama üşüttüyse bu akciğer enfeksiyonuna çevirebilir. Bundan kurtuluşu yoktur.

Yavru hayvanlar hassastır. Özellikle kış aylarında üşümeye karşı daha titiz bakılmaları gereklidir. Dediğim ısılarda olmalı.

Bulunduğu yer ile ilgili bir resim gönderirsen olması gerekenleri yazarız.

Bir daha o hekime gitme. Bu konuda bilgisi yok. Dediğini yaparsan hayvanı öldürürsün.
 
Cvp: kaplumbağa kusması

ölüm fanusu dediğiniz kapta şuan arkadaşım hediye almıştı ve kendisi 8 yıl bu kapta beslemiş diğer aktivitelerin gerekli olmadığını söyledi.ben yurtta kalıyorum ve ona şuan akvaryum almam biraz imkansız çünkü koyacağım hiçbir yer yok son senem olduğu için sene bitiminde alırım die düşündüm. şuan davranışları gayet normal .yem olarakta raptomin veriyordum ama yarın dedğiniz yemlerden alıcam .  fanusta olmasına rağmen ben suyunun sıcaklığına sürekli dikkat ediyorum aslında. bu verdiğiniz bilgileri daha önceden de okumuştum . yemle ilgili sıkıntısı vardır umarım.
 
Arkadaşın hayvanı 8 yaşına kadar bakmışsa daha doğrusu uygun şartlarda baksaydı kabuk boyu en az 21 cm olmalıydı. Onun ne kadar büyüdüğünü öğrenip buna göre kapta bakılan hayvanın nasıl bir gelişim süreci yaşamış olduğunu anlarsın.

Akvaryumun boyca uzunluğu kas ve kemik gelişimi için; derin su ise akciğer ve nefes tutma kapasitesinin gelişimi için gerekli.

Eğer imkanın yok ise hayvan ufak. Şubat tatilinde eve götürüp orada düzenin kurup. Yarım dönem ailenin bakması daha iyi olacaktır. Okul bitince de bakımı sen üstlenirsin.

Şimdilik kabı kalorifere yakın bir yere koy. Kalorifer ile teması olmasın.


Esintiye de maruz kalmamalı.
 
Cvp: kaplumbağa kusması

bildiğim kadarıyla elinde tutamıyacak kadar büyümüş hatta kaba sığmadığı için bi avm nin gölü varmış orada diğer kapluşların yanına bırakmış. teşekkür ederim fakat ben onsuz pek yapamam :( hazirana kadar dayanmaz mı acaba ?  :ff:
 
O kapta zor. En azından 30 litrelik ufak bir akvaryum veya küçük bulaşık leğeni daha iyi olur. Ortamda yapacağın her yenilikte hayvanın ne kadar mutlu olduğunu göreceksin.


Pencere önüne de koyma sakın. Oda her ne kadar sıcak olsada camdan soğuk gelecektir.
 
Cvp: kaplumbağa kusması

ya ben bugün çok aradım ama sizin dediğiniz yemlerden bulamadım bir tane buldum ama tarihi geçmiş almadım jbl idi galb bi markadan vereyim dedi ama oda 50 tl idi onuda alamadım ve  bu sabah yemini yemedi ama karides verdim yedi ama şimdi geldim verdim karides yarısını yedi yarısını yemedi .çok korkuyorum ya iyi midir acaba bilemiyorum.  :59:


bu arada sizleride sürekli rahatsız ettim k.bakmayın
 
Cvp: kaplumbağa kusması

ufakları diyorsan onlar karides değil gammarus karidesin tatlı su türevi birşey. sera raffy I dediğim gammarus. elindeki açık yem ise onu verme sakın ya bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir. mutlaka kapalı kutuda olmalı. buna emsal tetra ve jbl'de var. netten alman daha sağlıklı olur. hem yarı fiyatına alırsın hemde son kullanma tarihi ileri olanı alırsın. juenpetmarket, mamacı.net sitelerinden bakabilirsin. teleskop akvaryumda var mı bilmiyorum yakın zamanda bakmadım bunlar alım yaptığım firmalardır. 250'lik kutudan daha büyük alma bitiremezsin. 100'lük olanı varsa onu tercih et. son kullanma tarihi ise 2017'ye yakın veya geçkin olsun.

hayvan üşütmüş ise su ısıtıcı ve ısıtıcı lamba toparlatır ama bunları kullanacak imkanın yok. akciğer enfeksiyonuna dönerse de hayvanın kurtuluşu olmaz. yani durumun sakal bıyık olayı.
 
Cvp: kaplumbağa kusması

peki teşekkür ederim  :ermm:


birşey daha sorsam bu siizn söylediğiniz sitelere girdim ben nasıl son kullanma tarihini görücem resimde belli değil ayreten bilgi olarakta eklenmemiş
 
Cvp: kaplumbağa kusması

alım yaptığında kargo sayfasında açıklama kutucuğu vardır o kısımda son kullanma tarihi en ileri tarihli olsun diye belirtirsin. tabi bu her sitede olmayabilir. juende var.
 
Geri
Üst