Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbaga satışı yasak mı?

binnurilayda

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2014
Mesajlar
2
merhaba admin ..
kaplumbagama dişi eş alıcaktım ve almaya gittiğimde artık kaplumbaga satışının olmayacağını söyledi kendiside satışı durdurmuş elinde kaplumbagada yoktu bu konuda bir bilginiz var mı sebebi nedir ? bir sorum daha olacak kaplumbaga elimde kaşıntı yapıyor beni bu durum korkutmaya başladı tek bende değil erkek kardeşimdede rastladım böle bi soruna bu nedendir acaba ?
 
Cvp: kaplumbaga satışı ??

Binnur foruma hoşgeldin.. El kaşıntısı hakkında bilgim yok kaplumbağa satışları başladı diye bir söylenti geziyor ortalıkta.. İthal edilmesi yasaklandı bildiğim kadarıyla yerli çiftliklerde üretilip satılabiliyor..

Öncelikle bakım şartların nasıl kaplumbağana birkaç fotoğraf paylaşırsan seviniriz
 
Cvp: kaplumbaga satışı ??

hoşbuldum :) el kaşıntısı hakkında peki nerden bilgi alabilirim gerçekten merak ediyorum ? kaplumbagam yeni öncelikle cok olmadı alalı cok yeni doğan değilde bi yaşında aldım . cabuk öldüklerini duydum ve korktum . suan için plastik kapında iki çeşit yemimiz var babamın balık hobisi var o yüzden onun akvaryuma almayı planlıyordum tabi size sormam lazım uygun olur mu ?
 
Cvp: kaplumbaga satışı ??

Modlarımız konuyu okuduklarında kaşıntı hakkında bilgi vereceklerdir. Öncelikle o plastik kapta bakılmaz tek kaplumbağaya bile çabuk ölmelerinin sebebi o kaplar ve sağlıksız bakım şartlardır.. 25 yıl yaşayabilirler belkide daha fazla .. Kaplumbağana eş düşünme sen önce bir tanesi için uygun ortam kurmak gerekli bu konuyu okursan daha kapsamlı bilgi sahibi olursun .

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Kaplumbağanında akvaryumda yaşaması gerek ama yanında başka canlı yaşatmaz ve sağlıksız olur. Kendine özel akvaryumu olmalı. Şimdi bir zarar vermezse bile ileride balıkları yemekten kaçınmaz.

Kendin akvaryum kurmalısın içinde ısıtıcı filtre kuru alan ve ısıtıcı lamba olmalı ki bunlar sadece yaşamını sürdürmesi için gerekli ekstra alınacak olan malzemelerde var bakımı balıklara göre çok daha masraflıdır.
 
RE: kaplumbaga satışı ??

Bazi insanlar bu hayvanlara karsi alerjik reaksyon gosterebilir yalniz bu hayvanlar zaten ele alinmamalidir bu yuzden bu alerji sorun olmaz su temizliginde falan ise eldivenle tutulabilir

Yasarcanin attigi linki okuyup dediklerini bir an once yapin lutfen
 
Cvp: kaplumbaga satışı ??

Evet, Ağustos'un da dediği gibi hala daha ithal kaplumbağa satışı yok. Fakat dere kaplumbağaları kırmızı yanaklıların yerini aldı :) Onların satışı yapılıyor. Kızılay'da bir kaç petshopta denk geldim. Fakat zaten sosyal hayvanlar olmadığı biliniyor kaplumbağaların ve de yeterince ilgiyi ve alanı bir tanesine de olsun gösterebilmek daha önemli sanırım (benimkiler 3 tane alanları şimdilik yeterli değil ve oldukça üzücü bir durum)

Bir de kaplumbapanın bağası kaç cm? Yani eğer küçükse (8cmden) hiç erkek kaplumbağamın dişi eşi olsun diye düşünme çünkü her ne kadar cinsiyetini söylese de sana petshop, anlaşılması küçük yaşta mümkün olmadığından dolayı tersi çıkabiliyor.

Kaşıntı içinse bir doktora gitmelisin bence, ilaç verecektir. Ama sana sebebini söyleyemeyecektir.(bende de fazla sokak kedisi sevmekten aynı durum olmuştu, ama doktor deterjan vs diye olabilecek sebepleri saymıştı :) ) Severken, bağalarını temizlerken ya da yem kabına alırken vs içine sinmesi için temkinli olmanda fayda var. Bir çok kişi eldiven kullanıyor, sen de kullanabilirsin.

Mutlu mutlu senelerce beraber yaşarsınız umarım :)
 
Cvp: kaplumbaga satışı ??

Ayrıca önce bir tanesine düzgün bakabilmek önemli.. Gerekli ekipmanlar alınmalı 2 kaplumbağa için 250 litrelik bir akvaryum gerekir ve bunun masrafı çok olur.

10 cm den küçük olduğunda kan testi hariç hirbir şekilde belli olmaz ayrıca petsoplar kaplumbağa konusunda çok bilgisiz sonuçta onlar para için yapıyorlar bu işi petshoplara güvenmeyin fazla
 
RE: kaplumbaga satışı yok mu

Zaten pet shoplarda cinsiyeti belli olmayan yavrular satılıyor. Ancak bakamayanlar arada büyük hayvan bırakıyor. Sahiplendirme ilnlarından forumdan da bu konuda faydalanılabilir.
Ancak sistem hazır değilse bırak sahiplenilecek hayvanı eldekine yazık.
 
RE: kaplumbaga satışı ??

Allerjik reaksiyon amonyağa yani idrarına bağlı olabilir. 100 adetlik kutuda ameliyat eldivenlerinden alıp o şekilde işlem yap. Beybi marka eldivenlerden alacaksın.

Ayrıca antibakteriyel sabunda kullan. Activex veya protex. Hayvana gerekmedikçe dokunmayın yaşadıkları ortam sudur. Ellenmeyi sevmezler. Diğer detaylar arkadaşlar tarafından anlatılmış. Foruma hoş geldin.
 
Geri
Üst