Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Sesi

morgeus

Bronz 2 Üye
Katılım
22 Ara 2014
Mesajlar
92
Benim kaplumbağam özellikle akvaryum temizliği zamanı gelince dışarı koyduğumuzda tıslar gibi bir ses çıkarıyor. Bu normal bir şey mi, ağzından veya farklı bir yerinden mi çıkarıyor? Ayrıca resler ses çıkarabilir mi?
 
Cvp: Kaplumbağa Sesi

Akvaryumda ısıtıcı ve filtre var mı ?
Ne sıklıkla akvaryum temizliği yapılıyor ?
Kuru alan ve kuru alanda su sıcaklığından yüksek bir sıcaklık yaratacak ısı kaynağı var mı ?
Temizlik sırasında kaplumbağa oda sıcaklığında mı muhafaza ediliyor yoksa herhangi bir ısı kaynağı kullanılıyor mu ?
Akvaryumun bulunduğu odanın sıcaklığı kaç santigrat derece ?
Akvaryumun bulunduğu odanın havalandırılması ne şekilde yapılıyor ?
Akvaryumun bulunduğu odada sigara içiliyor mu ?
 
Cvp: Kaplumbağa Sesi

ısıtıcı ve filtre var (iç filtre), su sıcaklığı daima 28-30 derece arası, genelde 2-3 haftada bir temizlik yapıyoruz, kuru alanın üstünde (yaklaşık 15 cm kadar) 42 watt -> 60 wattlık ısıtıcı lamba var, temizlik sırasında oda sıcaklığında muhafaza ediliyor kaplumbağa, oda sıcaklığını bilmiyorum kalorifer yanarken oldukça sıcak yalnız, oda havalandırmasına gerek olmuyor kapı hep açık zaten nadiren pencere açıyoruz, yazları genelde hep pencere açık oluyor, sigara içilmiyor ve şimdiye kadar hiç içilmedi.
 
Cvp: Kaplumbağa Sesi

Temizlik sırasında da kuru alandaki gibi kaplumbağanın üzerine bir ampul konumlandırılmalı.Kuru alan sıcaklığını ve oda sıcaklığını takip etmek için de birer termometre tedarik edilmeli.
Ses konusunda kaplumbağada herhangi bir hastalık belirtisi olup olmadığı kontrol edilmeli.
Örnek Termometre
 
Cvp: Kaplumbağa Sesi

sadece temizlik sırasında o sesi çıkartıyor aksi taktirde o sesi çıkardığını hiç görmedim. Bir de örneğin yetişkin bir res ses çıkarabilir mi?
 
Cvp: Kaplumbağa Sesi

Kaplumbağaların ses telleri yoktur.Ses çıkarabilirler ancak bunu belirli bir nedenden ötürü yaparlar.Örneğin başka bir erkeği bölgesinden çıkarmak için.Çıkan sesi istemli/istemsiz olarak değerlendirmek gerek.
 
Hayvan ele alındığında veya tehdit ile karşı karşıya kaldığında tıslar. Bu savunma amaçlı çıkardığı sestir. Bunu su içindeyken ele alındığında da yapar ama haliyle ses çıkmaz ama hava kabarcığı bırakır.

Yanlardan gelen tehditlerde ise bir taraftan tıslarken diğer taraftan o yöne doğru kabuklarına meyil verirler o kısımdaki ayaklarını kabuğa doğru saklarlarken diğer taraftaki ayaklarını dikerler.


Su 28 dereceyi aşmasın. Oda soğuklaşırsa kapısını kaparsın. Akvaryumdan yükselen buharlaşma odayı ılıman yapar. Kuru alan ise 31-32 derece aralığında olsun.
 
Geri
Üst