Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ve canlı tatlısu midyesi

alpingen

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
21
canlı tatlısu midyesi almak istiyorum 3-5 tane. bunlar sudaki kirler ve organizmalar falanla beslendigi için dogal bir filtre görevi görüyorlarmış. kaplumbagalarımla birlikte yaşarlar mı? birbirlerine bir zararları olur mu sizce?
 
tatlı su midyesiyle ilgili deneyimi olan bildiğim hiç kimse yok ama elma salyangozuyla beraber kaplumbağa besleyen ve sonunda elma salyangozlarının kaplumbağalara yem olmasıyla sonuçlanan deneyimleri olan kişiler var.. midye belki biraz daha dayanabilir ama o da ilerde yem olacak ya da kaplumbağaların hareketlerinden dolayı zarar görecektir muhtemelen.. en iyi ihtimalde yaşasalar bile sürekli stres altında kendilerini koruma duygusuyla yaşayacaklardır.. bunu da düşünmek gerek.. bu yüzden şahsen kaplumbağalar ile hiç bir canlının beraber bakılması taraftarı değilim her iki hayvan için de en sağlıklısı bu bence.. ayrıca kaplumbağanın diğer canlıyı yemesi sonucunda o canlıdaki parazit ya da diğer zararlı mikroorganizmaları, hatta bazı enzimleri de bünyelerine alma tehlikesi bulunmakta..bu yüzden tekrar düşünün derim
 
En iyisi kaplumbağayı tek başına beslemektir.Keşke olsa da doğal filtre görevi gören balıkları , midyeleri ve benzeri su canlılarını paludaryumlarımıza koyabilsek.Kaplumbağaların (hepçil olanlar) paludaryumuna canlı bir hayvan koyduğunuzda yiyebilir , bu yüzden koymayın derim.
 
RE: Kaplumba?a ve canl? tatl?su midyesi

Midye boyle her tarafi kapali kabugun icinde yasadigi icin kaplumbagalar yiyemezmis diye duydum da, peki sizce sagliklari icin bi sakinca olusturur mu kapluslarimin? Ha bide konuyla alakasiz ama ben iki filtre koydum ustuste suan, daha iyi temizler di mi yoksa altta kalan bosa mi calismis olur? (Hani filtreleri yuzeye yakin koyuyoruz ya o yuzden)
 
onun yerine güçlü bir filtrede kullanabilirsiniz imkanınız varsa.. 2 filtre su yüzeyinde fazla akıntıya neden olabilir.. midye yine de kabuğundan çıkıyor bazen diye biliyorum bence kaplumbağanın yanına herhangi bir canlı almayın derim.. iyi bir filtreyle filtrasyona çözüm bulabilirsiniz.. fazla sorun olcağını sanmam.. imkanınız varsa akvaryum büyüklüğünüzü söylerseniz uygun bir kaç tane filtre de önerebiliriz..
 
Midye üzerinde çeşitli kaplumbağaya zararlı olabilecek organizmalar yaşar , bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Eğer imkanınız varsa Aragorn'un da dediği gibi tek ama güçlü bir filtre kullanabilirsiniz ama yoksa çift filtre de olur.En azından tek filtreye göre daha çok iş görür.;)
 
Arkadaşlar ben bugün 3 tane tatlısu midyesi aldım.

İlk akvaryuma bıraktığımda kaplumbağalarımdan eski olanı önce koklayıp sonra kaçıyordu. İkinci deneme de kabuğu ısırıp savurmaya kalktı midyeyi ve başardı da. Her üç midyeyi de düzenli olarak ısırdıktan sonra şimdi peşlerini bırakmışa benziyor.

Yalnız midyeler kaplumbağalar nedeniyle pek rahat hareket edemiyorlar. Azıcık çıkmaya çalıştıklarında hemen kaplumbağalar sorti yapıyorlar tekrar kapanıyorlar. Şimdi iki tanesi suyu süzme pozisyonunda, bir tanesinin kapağı tam kapalı.

Ama inanılmaz bir renk katıyorlar akvaryuma.
 
Sürekli stres altında olmaları midyelere haksızlık oluyor diye düşünüyorum. Akvaryumu farklı şekilde renklendirme yoluna gitsen mountain:(
 
Farkındayım durumun biber, eğer kaplumbağalar rahatsızlık vermeye devam ederse midyeler için akvaryum içerisinde kayalarla korunmuş bir bölge yapacağım. Ama defalarca kabuğu ısırıp birşey elde edemedikten sonra bırakacaklardır diye düşünüyorum. Şu anda 3 midyede kabuğu hafif aralamış suyu süzüyor.
 
Güzel, bu düşüncene sevindim. Umarım beraber yaşamaya alışırlar:)
 
saatte 50 lt suyu temizlerler(yetişkinler).
Balık akvaryumumda besliyorum.
 
Pek vazgeçeceklerini sanmıyorum ara ara bırakmış gibi görünseler de her zaman tetikte olcaklardır midyeler için, onlara ayrı bir bölüm ayarlamanız daha iyi olur bence her iki tür hayvanın da sağlığı açısından.
 
Midyeler için lav kayalarından bir kovuk tarzı yer yapabilirim eğer çok rahatsız ederlerse. Ancak sürekli gözlememe rağmen iliştiklerini görmedim. Hatta midyeler artık kaplumbağalar yakındayken bile tam kapatmıyorlar kabuklarını. Ama ne zaman kafamı uzatsam akvaryum camına doğru hemen kapanıyorlar, tabandaki kumlar havaya sıçrıyor:)

Daha rahat gömülmeleri için midye kırıklarını çıkarıp quartz veya silis kum koymayı düşünüyorum. Bir zararı olmaz umarım tostoslara.
 
kesinlikle yem oluyorlar :D test ettim onayladım bu gün ben :D 3buçuk santimlik bi kaplumbağadan beklemzdim walla çok şaşırdık ailecek :)
 
aragorn'a katılıyorum kaplumbağaları asla başka canlılarla bir arada yaşatmamalı, çoğumuz görseli düşünüyoruz malesef ama bu onların sağlığından öte olmamalı ayrıca dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunucak hesabı o midye yada elma salyangozlarıyla belkide sağlıklı kaplumbağalarınızıda kaybediceksiniz ..
 
Her şeyden önce ev ortamı gibi yapay bir ortamda başka bir canlıyı evcil bir hayvana canlı bir şekilde bile bile yem yapmak bence pek vicdani bir davranış değil. Tabi kaplumbağanıza verebileceği zararlar da ayrı konu ancak belirttiğim sebep bence biraz daha ağır basmalı, sonuçta bir evcil hayvan alıp, sevip onu besliyorsanız başka hayvanları canlı canlı kendi evcil hayvanınıza yem yapmak biraz çelişkili bir davranış oluyor hayvan sevgisi adına.
 
Midyeler yaklaşık 8 aydır kaplumbağalarla beraber sorunsuz yaşıyorlar, midyelerle ilgilenmiyorlar. Yalnızca daha rahat gömülsünler diye tabandaki kumu ince bir kumlu değiştirdim.
 
Geri
Üst