Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Yemi Nasıl Yapılır?

yes23

Platin 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
326
marul-ekimi-dikimi-yetistirmesi.jpg

Bir kaplumbağanız varsa elbette ısıtıcı, filtre gibi eşyaların yanında onu beslemek için yem satın alacaksınız. Ancak yem biteceği için en fazla harcamayı farkında olmadan yeme yapacaksınız. Hem de bütçeniz kısıtlıysa bu bir sorun olabilir. Ancak bu konuda kaplumbağanıza evdeki malzemelerle nasıl yem yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu şekilde hem tasarruf edip hem de kaplumbağanızın damak tadının gelişmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca arttıracağınız parayla başka aksesuarlar da alabilirsiniz.

Burada yemi nasıl yapacağınız hakkında birkaç ipucu var:

Kaplumbağanın Türü

Kaplumbağaların birçok türü vardır. Kara kaplumbağalarıyla su kaplumbağaları, renkli kaplumbağalarla renksiz kaplumbağalar, kısa boyunlu kaplumbağa ile uzun boyunlu kaplumbağa. Bunların hepsinin besin olarak ilgi alanı farklıdır.

Fosfor ve Kalsiyum

Kaplumbağanın temel besin ihtiyaçları fosfor ve kalsiyumdur. Bunları sağlamak için haşlanmış ve ezilmiş olan yumurta verebilirsiniz.

Çeşitli Yemler

Kaplumbağanızın iyi beslenmesi için çeşitli yemlere gereksinimi vardır.

Yeşillik: Marul, su teresi, incir yaprağı, üzüm yaprağı ve havuç.
Elinizdeki bezelye, bamya, tatlı patates ve mısırı da kullanabilirsiniz. Meyve olarak üzüm, böğürtlen, mango, elma, çilek, muz ve kivi gibi meyveler de olur.

Et: Solucan, karides, salyangoz, haşlanmış yumurta, pişmiş tavuk ve salyangoz.

Gıdaların Hepsi Olmaz

Bazı gıdaları veremezsiniz. Veremeyeceğiniz gıdaların başında peynir ve yoğurt gibi süt ürünleri gelir. Ayrıca konserve besinlerde de katkı maddesi fazla olduğundan kaplumbağanıza vermemelisiniz. Kaplumbağanıza çikolata veya şeker de vermeyin, emin olun; bu şekilde çok daha mutlular.

Çeşitlilik

Eğer onlara ev yapımı yem vermeyi düşünüyorsanız her zaman aynı yemi vermemelisiniz. Çeşitli yemler verin. Ayrıca hayvan mağazalarında satılan yemlerle beraber bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu şekilde de tasarruf sağlarsınız.

Burada kaplumbağanıza evde nasıl yem yapabileceğinizle ilgili birkaç ipucu vardı. Eğer hangi besinlerin onlar için sağlıklı olduğunu bilmiyorsanız internette araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca böyle bir liste forumumuzda da bulunmaktadır.

Çeviri: Uğur Ali Kaplan
Kaynak: How To Make Turtle Food | How To Do Things
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yorumunuz için teşekkürler, forumu zenginleştirmeye çalışıyoruz işte

Düzeltme: Bu çeviriden sonra da marul sevmiyor diye üzüldüğüm Yosun'un havuç sevdiğini öğrendim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
paylaşım için teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir şey değil, ben de yorumunuz için size teşekkür ederim.
 
yes23' Alıntı:
Bir şey değil, ben de yorumunuz için size teşekkür ederim.

ne demek yeterki siz forumumuza birşeyler katın ben hep yorum yaparım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Kaplumbağa Yemi Nasıl Yapılır?

Ben de bugün itibariyle tatlı haşlanmış mısır yediklerini öğrendim. Oldukça bayıldılar. Hatta oksiasit değeri en düşük olan sebzelerden biri olduğu için de oldukça yararlı kaplumbağalar için.
 
Geri
Üst