Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalar sahiplerini tanır mı?

enqq11

Yeni Üye
Katılım
23 Kas 2012
Mesajlar
4
Öncelikler Merhaba Herkeze Su kaplumbagası balıklar gibi unutkanmı yoksa unutmuyormu mesela seni hatırlarmı alışırmı bakan kişiye
 
Cvp: bİLGİ

Ben 8 aydır 3 tane su kaplumbağasına bakıyorum.Benim gözlemlelerim kaplumbağalar belli bir süre sonra sahibini tanıyorlar.mesela bizim evde başka biri kaplumbağların yanına gittiği zaman kıllını bile kıpırdatmaz sadece izler.ama ben gittiğim zaman hemen ayaklanır suya atlarlar cama gelir yem vermemi bekler birbirini üstüne çıkarlar.Ben kaplumbağalara kendi elimle yem verdiğim için hep elimi takip ederler elimi sağa götürdün mü hepsi sağa doğru yüzer.
 
Cvp: Kaplumbağalar sahiplerini tanır mı?

Simayı zamanla hatırlar. Ancak sizin bile seneler sonra bir hareketiniz onu strese sokabilir. Bu anlamda evcilleşmediklerini ancak bulundukları ortama alışabildiklerini söyleyebiliriz.
 
Cvp: Kaplumbağalar sahiplerini tanır mı?

Sahibini tanır kaplumbağalar örneğin yıllarca sakalım uzundu o şekilde tanımıştı beni kaplumbağalarım. Sakallarımı kesince 10 gün boyunca beni görünce hemen kaçıyorlardı. Sonradan tekrar alıştılar tabi :)
 
Cvp: Kaplumbağalar sahiplerini tanır mı?

ben çift gözlük kullanıyorum. küçükken algılayamıyorlardı. sonra artık yanlarına gelirken sesleniyorum sesimden tanıyorlar yoksa giyside de yabancılama var. büyükler kuru alanda gördümü suya kaçarlar. küçük durur. elime alma konusunda hiçbiri hoşlanmaz. küçük tırsmaz kabuğunun içine girmez ama elime işer sıpa, diğerleri kafayı gömüyorlar. ama bağalarını parmağımla okşadığımda hoşlanıyorlar.
 
Geri
Üst