Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların su sıcaklığı

kazma7

Gümüş 3 Üye
Katılım
8 Ocak 2012
Mesajlar
168
Arkadaşlar iyi günler /akşamlar.

Ben uzun zamandır yaptığım bir yanlışı veterinere gittiğimde öğrendim.Ve sizlere açıklamak istedim çünkü bu siteye üye olupta ısıtıcının ayarını okumayan yoktur.

Yakın zamanda Büdü'nün kulak iltihabı olduğunu sanmıştım(buradaki bilgilere göre) ama meğerse kulak iltihabı göze vururmuş. Bunun sadece bir yaranın dezenfekte eksiği yüzünden şiştiğini öğrendim. Buna etki edenlerden biri de 28-29 derece.Meğerse ısıtıcının 22-24 derece aralığında olması lazımmış. Ben sadece buradan duyuruyorum yorumlamak size kalmış ama bence veterinerden iyi bilemeyiz.

Adres:
Babil Tower yakınları . Mezitli Veteriner Kliği
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Isıtcı

Ben 25 derece olduğunu duymuştum yabancı kaynaklarda. Ama güvenemediğim için bir oynama yapmadım ısıtıcıda.
 
Cvp: Isıtcı

Su sıcaklığı illaki 28 derece olacak diye bir durum yok.
Benim bildiğim kadarıyla 22-28 derece arasında olmalı su sıcaklıkları.
Benim yetişkin kaplumbağamın suyu 25 derece de sabitli.Ama yavruyken 27-28 dereceydi bu su sıcaklığı.
 
Cvp: Isıtcı

Benim veterinerimde 22-25 derece olmasını söylemişti. Ki kaplumbağalar konusunda gayet iyi bir veterinerdir. Bana bunun detaylıca açıklamıştı.

Sebebi şu; tamam bunların ana vatanında sıcaklık yüksek ancak hava sıcaklığıda yüksek. Ne kadar odalarımız sıcak olsada mevsimler ve gece gündüz ısı değişiklikleri derecenin düşmesine sebep oluyor. Böylece 28-29 dereceye adapte olan vücut 22 dereceden hava solumak zorunda kalabiliyor. Bu ısı farkıda hastalık riskini artırıyor. Ben bu sebeple dereceyi 26 olarak sabitledim. Peki kuru alan o zaman ne olmalı? Ben 26 yaptığım suya karşılık kuru alanı 30-31 arası ayarlıyorum.
 
Cvp: Isıtcı

zencefil' Alıntı:
Su sıcaklığı illaki 28 derece olacak diye bir durum yok.
Benim bildiğim kadarıyla 22-28 derece arasında olmalı su sıcaklıkları.
Benim yetişkin kaplumbağamın suyu 25 derece de sabitli.Ama yavruyken 27-28 dereceydi bu su sıcaklığı.

Siteye uye olan herkeze 28-29 diyordunuz o yüzden dedim ben
 
Cvp: Isıtcı

Siteye üye olanlar genellikle yavru kaplumbağa sahibi oluyor. Onun için 27-28 dereceye ayarlayın ifadesi kullanılıyor. Yavruyken bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için bu sıcaklıkta olmaları uygun görülüyor.
 
Cvp: Isıtcı

Ben genelde kesin yargılarla belirli bir derece söylemiyorum.Fakat ortalama 28 derece tabirini kullanıyorum.Herkes kaplumbağasını tanıdıktan sonra zaten su sıcaklığını da kendisine göre ayarlıyor diye düşünüyorum.Ben büyüdükçe su sıcaklığını 25 derece olarak sabitledim.Yavrular daha hassas olduğu için onları daha yüksek sıcaklıkta tutmak daha mantıklı geliyor bana.
 
Cvp: Isıtcı

Yavru kapluşlar için 28 büyük kapluşlar için 26 derece şeklinde yazıyordu sitede. Ben burdan bu şekilde öğrendim. Hatta okuduğum heryerde de böyle okudum. Yeni üye olanlar küçük kapluş baktığı için direk 28 derece diye öneriyoruz burda.
Söylediğinizi ben tam anlamadım. Eğer vücutta bir yerde enfekte bir yara varsa daha doğrusu abse, iltihap oluşmuşsa soğuk iltihabın baskılanmasında daha yararlıdır. Tabii burda bölgesel soğutma kastedilen. Ancak dediğim gibi kapluşların 22-24 derece sıcaklıkta olmaları gerektiğini ilk defa duydum ben.Paylaşım için teşekkürler.
 
Cvp: Isıtcı

Ben uzmanlık yapmış bir veterinere gittim. Sanırım sadece uzmanlık yapanlar özel klinik açabiliyorlar.Bana böyle dedi ve gayet kesin konuşuyordu. Sıcakta bakteri üremiş olabilir bunu kastetmiştim.Önemli değil.İnşallah yardımım dokunmuştur ben burada sizinle tartışmak için açmadım zaten sadece bilgilendirmek istedim.
 
Geri
Üst