Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların Yaşı Nasıl Anlaşılır İşte Cevap

enofil1994

Bronz 5 Üye
Katılım
30 Ara 2010
Mesajlar
37
Kaplumbağaların Yaşı Alt Kabuğundaki Yuvarlakların İçindeki Çizgilerden Anlaşılır.Çizgilerden 1 Çıkararak Yaşını Bulabilirsiniz.Mesela 2 Tane Çizgi Varsa 2-1:1 Yaşındadır.Eğer Hiç Çizgi Yoksa Demekki Aylıktır.
 
Cvp: Kaplumbağaların Yaşı Nasıl Anlaşılır İşte Cevap

hmm..... ilginç
 
Cvp: Kaplumbağaların Yaşı Nasıl Anlaşılır İşte Cevap

Hangi kaynağa güvenerek yazdınız? Kaynak belirtseydiniz iyi olurdu :)
 
Bu şekilde anlaşılmaz. Hayvanların bazıları plakaları erken bazıları geç atar. Sadece hayvan 3 cm kabuk boyunda yavru olarak alınmışsa ve plaka üstü katmanlaşma olmadığı gibi plaka arası çizgiler çok ince ise tahminen 3 ay civarı olduğu konusunda tahmin yürütülebilir. Bu aşamada göbek bağı tam kaybolmamıştır. Büyük hayvanların yaşları belirlenemez. Bu hayvanlar gerekli sistem kurulmadığı ve gerekli besinler temin edilmediği taktirde gelişemez ve kısa kalabilir.

Alt bağadaki desenlere gelirsek zamanla gölgeleşme başlar ve yetişkin hale geldiklerinde desenler kaybolup o bölge komple siyahlaşır.
 
Geri
Üst