Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

onuruaslan

Yeni Üye
Katılım
5 May 2016
Mesajlar
7
[font=arial, sans-serif]Yaklaşık  1 aydır   benimle birlikte olan kabuk boyu yaklasık 5-6cm olan  kırmızı yanaklı kaplumbağam son 2-3 gündür onun ıcın hazırlamıs oldugum kuru alanın ustune cıkıp  arka ayakları ustune cıkarak akvaryumdan cıkmak ıster gibi elleriyle camı yokluyor nedeni nedir yardımcı olursanız sevınırım. 40*25*20 olculerde bi akvaryumu var yaklasık 20 gün kadardır bu akvaryumda kalıyordu 2-3 gündür  böyle bi huysuzluk var ozellıkle hava karardıktan sonra hatta geceleri böyle oluyor diyebilirim ve camı yokladığı sırada bazen sırt üstü düşüyor acaba kabuğuna bir zararı olur mu ? [/font]
 
Sirt üstü düsünce birsey olmaz ama saniyorumki kaplumbaganiz mutlu degil ve akvaryumu benimsememis. Ek olarak, akvaryum boyutu cok ufak hayvan dar alanda kapana kisilmis hissediyor olabilir.
 
Karanlıkta oluyorsa eğer benim kaplumbagamda yapıyor onu 5 aydır benimle 8 cm boyu var ama karanlık birden çöktü mü direk kuru alana kaçıyor ben alıp yerine koyunca yerinde durup uyuyor zifiri karanlık olmasın oda akvaryumun içi hafif aydınlık olcak şekilde gece lambası yakabilirsin
 
Cvp: Kaplumbağam akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

Akvaryumun küçük geldiğinin farkındayım en kısa zamanda büyütmeye çalışacağım zaten fakat akvaryuma alıştığını düşünüyorum çünkü forumdan okuduğum mutlu olan davranışları  gösteriyor çoğunlukla  son birkaç gündür özellikle geceleri yapıyor ama karanlıkta değil  kuru alandaki lamba sürekli yanıyor karanlıktan dolayı olamaz yani dilan hanım


Beslenme konusunda bi sıkıntı olabilir kafa hacmince diye defalarca kez okudum forumdan  sabah ve aksam birer stick tetra reptominle besliyordum az oldugunu dusunerek 1,5 ar stick olarak beslemeye başladım ama yinede pek rahat durmuyor   :ff:  camın arkasında ilgisini çebilecek şeyler  olabilir diye herşiye kaldırdım fakat hala devam ediyor  tüm gün sıkıntısı yok yalnız geceleri oluyor
 
Cvp: Kaplumbağam akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

1.5 stick cok az benim 5-6 cm kaplumbagalarim sabah aksam toplamda 10-15 tane yiyor kaplumbaga basina yine doymuyorlar biraksam beni bile yerler. Su isisi 28c sabit mi? Akvaryumu biraz canlandirabilirsiniz, poster, yapay bitki, Silis kum vs. Dogal bir ortam olusturursaniz hayvan daha mutlu olacaktir.
 
Kaplumbağalar kaçmaya çalışır. Bunun akvaryumda kaçış boşluğu bırakırız. Kuru alan cam üstü ise yan kısımlarda uzun olmalıdır.

Akvaryumda su seviyesi en az yukarıdan 5 cm düşük olmalıdır. Hayvan büyüdükçe bu seviye hem su hemde kuru alanda artırılır. Kuru alandaki seviye hayvan dik durduğunda çenesi ve ayakları üst kısma yetişemeyecekleri seviyede olmalıdır.

Çoklu hayvan besleniyorsa bu fark bir diğer kaplumbağanın üstüne çıkıp uzanacağı farzedilerek yükseltilmelidir. Kuru alanda kenarlara yakın taş bitki vs konulmamalıdır. Bu hayvanlar kaçtıkları yeri unutmazlar onun için bir kez kaçtılar mı hemen tertibat almak gerekir.

Küçük ve ortama yeni girmiş hayvanlarda tedirginlik vardır. Bu olağandır. Bu sebeple ortama loş ışık veren prize takılan gece lambası olması hayvanın ortamı görmesi açısından rahatlatıcı etki yapar. Bununla birlikte gece uyanması halinde ortamda gözüne dalaşacak şeyleri farketmesini sağlar.

Hayvan küçük su içinde tutunup uyuyacağı birşey olmalı. Bazı hayvanlar bir dönem kuru alanda uyumayı tercih edebilir. Bu sebeple üşümemesi için mavi veya yeşil renk 40 W armut ampul takılmalı ve sabaha kadar açık kalmalıdır.
 
Sabah 4 akşam 4 tane ver. Sera raffy P ve raffy I yemde al. P'deki kırmızı mineralleri ayırıp haftada bir gün vereceksin.
 
Cvp: Kaplumbağam akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

Teşekkür ederim cem bey şuanda kurualan kaplumbağamın akvaryumdan çıkmadığı bir seviyede konumlu şekilde ve  neredeyse tüm gün açık olan ısıtıcı lamba mevcut  bu doğal bir davranış olması  beni sevindirdi


teşekkür ederim cem bey zaten beslenme kısmındaki yazıları okumuştum yanılmıyorsam sizin yazılarınız olması gerkiyor  orada oranlı şekilde bahsetmiştiniz zaten biraz önce soylemiş oldugunuz gıdalarıda aldıktan sonra onları uygulayacağım
 
Kaplumbağaların kaçmaya çalısması kadar doğal birşey olamaz. Bir akvaryuma sıkıstırdıgımız hayvanlar bunlar.
 
Cvp: Kaplumbağam akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

Benim kaplumbagalar akvaryumlarini cok seviyorlar tamamen ev gibi benimsemisler, hic kacmaya calismiyorlar ancak seyahate gittigimde idarelik legende veya k.havuzunda besledigim de kacacak delik ariyorlar. Inaniyorumki yaninda anlastigi bir arkadasi ve görsel olarak dogal bir akvaryumda hayvan kacmak istemeyecektir.
 
Hayvanlar akılları ermeye başladığında fırsat bulursa kaçar. Bu akvaryumu benimseme ile alakalı değildir. Kuru alanda dikilmeye başlamasıyla Kaçma girişimlerine hazır olun. Ortamı tarar tutunup çıkabileceği yerleri keşfetmeye çalışır. Kaçtığı yeri asla unutmaz aynı yerden tekrar kaçar. Bu hayvanların yükseklik algısı yoktur. Fırsat bulduğu yerde kendini aşağı atar. Yere kadar olan pencereler bu anlamda tehlikelidir. Hayvan akvaryumdan atladıktan sonra pencereden uçabilir. Bir iki üyenin başına geldi bu.

Küçük hayvanların kabukları esnek olduğu için akvaryumdan düşmeleri halinde darbeyi absorbe ederler. Büyüklerde kabuk ağır ve serttir. Bu kenar kabuklarda nadirende olsa kırılma veya çatlamaya; ayakları veya başı dışarda üzerine düşmesi durumunda ezilmesine neden olabilir. Bu sebeple akvaryum alt kısımlarında en azında halı olmasında fayda vardır

Yetişkinlerde bu kaçma işi dişilerde daha sık görülür. Sebebi yumurtlama için yer arama ve bulma isteğidir.
 
Cvp: Kaplumbağam akvaryumdan çıkmaya çalışıyor

kuru alanda akvaryum camına tırmanmaya çalışırken sırt üstü düşüyor genellikle kabukla ilgili bi problem oluşurmu diye korkuyordum açıkcası bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
 
Olduğu yerde kuru alana düşüyorsa kendi düzelmeye çalışsın. 5-10 dakikada becerip düzelemiyorsa düzeltirsin. Dönmeyi öğrensin.

Akvaryum dışına düşüyor ise o bölgede yere yastık vari birşeyler koyup üstüne su geçirmez muşamba birşey ser. İniş yumuşak olur. Topraklı saksıda olur ama toprak bulaştığı için saksıdan indiğinde ortalığı batırır.

Dışarı çıkmalar olduğunda dikkat edilecek diğer şey hayvan üstüne basmama ve oda kapısı kapalı ise yavaş açmayı alışkanlık haline getirmek gerekir. Kaçtıklarında kapı önüne konuşlanırlar hızlı açılma hayvan küçükse ezilmesine büyükse kafa bacak ezilmesine neden olur.

Evde alaturka tuvaleti olanlar tuvalet kapısını kapalı tutmayı unutmasın. Ve yerden komple penceresi olanlar pencereyi açtığında o odanın kapısını kapalı tutsun. Hayvan hava akımını veya güneş ışığını hissedip o yöne doğru gider. pencereden uçabilir.
 
Geri
Üst