Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli yem yemek istiyor...

hümeyraa

Bronz 2 Üye
Katılım
13 Ağu 2012
Mesajlar
92
Merhaba arkadaslar. Kaplumbağam akciğer enfeksiyonunu atlattı gibi. Ama bir sorunumuz var. Sürekli yem yemek istiyor. beni görünce agzını acıyor. Versem tum yemleri yiyecek o derece :) ısıtıcıyı kemirmeye calısıyor. TAsları agzına alıyor. yem olmadıgını anlayınca tukuruyor :) elimi ısırması da var tabiki. ne yapmalıyım bu normal bir durum değil. 24 saat durmadan bir seyler yemek istiyor. Tabiki ben normal olarak besliyorum ama memnun değil bu durumdan. yem vermediğim için benden küsüyor. beni görünce arkasını dönüp saklanmaya calısıyor cılgın kaplusum :)
 
Bu durum gayet normal bir durum. Gunde iki ogun kafasi kadar vermeye devam edin. Fazlasi zararli olacagi icin ne kadar isterse istesin yem vermemelisiniz :) bir sekilde alisacaktir.
 
Birde o taşların boyutu çok önemli. Ya ağzına sığamayacağı kadar büyük olmalı yani kafasından büyük, yada rahatlıkla yutacağı kadar küçük olmalı yani kum gibi. Yavru kaplumbağalar için taşı yutmaya çalışıp boğazında kalma riski var.

Not: Kaplumbağalar sindirime yardımcı olması için bazen taş ve kum yerler.
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli yem yemek istiyor...

ecem hanım veya emre bey bu el ısırma alışkanlığını bırakmaları için ne yapmalıyız gerçekten elimi acıtıyorlar sadece ısırmalarının bir yanını seviyorum eve gelen küçük çocukları kendilerinden korkutuyolar :D
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli yem yemek istiyor...

Onu cozmeniz mumkun degil Berkcan bey :) Siz evinizde vahsi hayvanlar besliyorsunuz. Kaplumbagalar tatli su dunyasinin timsah ve pirhanadan sonra en vahsi canlisidir. Yani bir timsahin el isirmasini engellemek ne kadar mumkunse kaplumbagalarda da o kadar mumkun :)
Kaplumbagalar ile ilgili izledigim bir belgeselde Fransada cok bilgili bir adam "Kaplumbagalarinizi vahsi yetistirin. Onlarin dogasiyla davranislarini degistirmekle oynamayin. Onlari sevin ama vahsi olduklarini unutmayin." demisti :) Acikcasi benim yetistirme tarzim bu cumleye gore :)
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli yem yemek istiyor...

artık acıya katlanıcaz desenize :)
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli yem yemek istiyor...

Taslar yutamayacagı buyuklukte :) evet elimi ısırınca cok acıtıyor :)
 
Geri
Üst