Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamdaki Beyaz Leke

blackonder

Bronz 4 Üye
Katılım
20 Ara 2019
Mesajlar
48
Kaplumbağamın üst kabuğunun kenarında aldıktan üç gün sonra bir beyaz leke oluştu. Ne olabilir ? Ne yapabilirim?
Fotoğraf: https://i.hizliresim.com/BOparp.jpg
 
Kuyruk tarafındakini diyorsun sanırım. Üstteki flaş parıldaması. Su içinde olduğu için net değil ama plaka açılmasına bağlı matlaşma gibi görünüyor. Resime göre sol üstteki siyahlıkta doğum lekesi.

Bu boyda pek olası birşey değil ama yaşına göre boyu kısa kalmış hayvanlarda görülebilir. Üst plakalarda üç ve üçten fazla katmanlaşma ve deri değişimleri buna işaret eder.

Yine de hayvan dışarıda iken net bir resim atabilirsen durumu inceleriz. Elinde devit var ise bir de o bölgeye sürüp ikinci bir resim çek. Devit yoksa zeytinyağı da olur. Mantarda var mı ona bakalım.

Bugün rahatsız etme hayvan uyusun.
 
Cvp: Kaplumbağamdaki Beyaz Leke

Zeytinyağı sürmeden önce
https://yadi.sk/d/vUARfuaEvwkwpQ

Zeytinyağı sürdükten sonra
https://yadi.sk/d/Zu8UDoA9t8mK0A
 
Plaka açılması var hayvan büyüme evresine girmiş (bu sağlıklı olduğunu gösterir) plaka açılmasına bağlı matlık ve çok az arasına girip kurumuş kireç var. Plaka katmanlaşması gözükmüyor belki normal yaşından bir iki ay büyük olabilir. Malum hayvanlar büyümesin diye doğru dürüst beslemiyorlar. Büyük hayvanı kimse almıyor.

Plakalara dokunma kendi kendine dökülsün küçük hayvanların kabuğu hassastır, kemikleşmediği için zorlamada pigmentli dokuda sökülür.
 
Teşekkür ederim. Birde yem verdiğim halde yemiyor karides hiç yemiyor. 2 veya 3 günde bir yarım yem tek yiyor bir sorun olabilir mi?
 
Hayvan sisteme yeni girmiş ve şu an tek başına bunun tedirginliği de var. Adaptasyon sürecinde iştahsızlık yada hiç yememe görülür bu hayvanına göre 1-2 haftaya kadar sürebilir ama geneli 3-4 günde yemeye başlar.

Ağzına sığacak boyutta yem atıp uzaklaş bu tedirginliğini azaltır. Ortamın güvenli olduğunu görünce rahat hareket eder.

Bu dönem gerekmedikçe hayvanı eline alma hayvanda senden zarar gelmeyeceğine dair güven duygusu oluşturabilirsen sana alışır. Tabi temkinli davranma her daim olacaktır hayvanda. Tek hayvanlarda bu süreç biraz daha uzun sürüyor.

Hayvanda hasta olma olasılığını da değerlendirelim. Büsbütün yemez ve halsizlik görürsen haber ver. Kuru alanda başını yere yatırma ve gündüzleri haddinden fazla uyuma gibi.
 
Geri
Üst