Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözü görmüyor

Ozgepltbkr

Yeni Üye
Katılım
14 May 2019
Mesajlar
4
Merhabalar

Kırmızı yanaklı 2 tane su kaplumbağası aldım 3 ay ömce çok küçüktüler santimlerini bilmiyorum bir tanesinin kabuğu darbe almıştı bakımsız duruyodu ölüm fanusundan satın alıp hayat wermek istedim yem yemiyodu ilk zamanlar ama saatlerce uğraşıp yem werdim we artık iştahı pek açık we çok memnun akwaryumumdann diğeri çok hareketliydi yerinde durmuyodu çok afacandı iştahı çok ama çok açıktı doymuyor sanıyordum günde 3 kez yem weriyodum 4-5 adet akwaryumcudan aldığım yem doyurmuyo onları ismi turtle stick yem werdiğimde sürekli hareketlenip yem istiyolar bende dayanamayıp günde 3 kez weriyodum hala bile doymazlardı akwaryumun kenarına geçip yem beklerlerdi hafif bir kıpırtı bile olsa çırpınırlar yem isterler şuan kaplumbağımın teki bi anda çok büyümeye başladı diğer kaplumbağımla aralarındakimfark açılmaya başladı we son 3 haftadır yemi werirken gözleri görmüyo bulanık görüyo elleriyle gözlerini owalıyo benn yem werirken çok yemek istiyo ama net göremiyo bazen görüyo net hemen kapıyo yemi ama bunaralar çok sık bir şekilde bulanık gçrmeye başladı elimde yemi kapanamıyo çok da hareketli ağzını açıyo bende o sırada yediriyorum hemen ağzına götürüyorum acaba gözüne ne oldu çok da temiz bakıyorumm o öyle yemi yiyemiyince ellerini gözlerine götürüp owalayınca içim gidiyo acaba ne yapmam gerek ?


Fotoğraf yükleyecektim fakat boyut yüksek dedi yapamadımm ?
 
Cvp: Kaplumbağamın gözü görmüyor

Merhaba hoşgeldin.

Fotoğraf yüklemen bizim için faydalı olur. google hızlıresim yaz çıkan site üzerinde resimlerini yükle sonucunda sana paylaşım linkleri verecek. O linklerden FORUM için olanı kopyala ve bu mesaj bölümüne yapıştır. Fotoğraflar açılır.

Gözlerinde şişlik var mı? Sürekli kapalı mı? Bulanık gördüğünü neye göre anlıyorsun?
Senin yazdıklarına bağlı olarak en net belirti gözlerini ovalıyor olması. Eğer sürekli ön ayaklarıyla gözlerini ovuyor ise enfeksiyon kapmış olabilir.

Yazdıkların arasında dikkatimi çeken şey ağzını açıyor olması. eğer durduğu yerde ağzını esner gibi açıp kapatıyorsa, boynunu yukarı doğru uzatıyorsa hastalık belirtisi olabilir.
Akvaryumda ısıtıcı var mı?
Kuru alan var mı?
Eğer su sıcaklığı 27-28C'den düşükse üşütmüş olabilir. Kuru alana çıkıyorsa ve ısıtıcı lamba yoksa kuru alanda da üşütmüş olabilir.

Her iki ihtimali de değerlendirirsek sen eczaneden gentagut göz damlası al. Sorularıma cevap verip, Canlının gözlerinin ve akvaryumun otoğrafları paylaştığın zamanda nasıl kullanacağına bakalım.
 
Cvp: Kaplumbağamın gözü görmüyor
















Öncelikle çok teşekkür ederim cewap werdiğiniz we yardımcı olduğunuz için. Bulanık görmesini şöyle anlıyorum akwaryumun camından parmağımı iletletiyorum parmağıma doğru geliyo yem istiyo sürekli beni görünce heyecanlanıyo sanki direk geliyo fakat elime yemi alıpbwerdiğimde göremiyo ağzını açıyo tutturmaya çalışıyo normalde açmıyo ağzını beni görünce yem werice açıyo ama göremiyo yemi ama parmağımı harekey ettirsem geliyo parmağıma doğru ön ayaklarıyla sürekli gözünü owalıyo sanki birşey engel gibi akwaryumumun santimlerini unuttum ama büyük bi akwaryumum war ısıtıcım filtremnkuru alanım lambam kumum taşımm çiçeğim herşey mewcuttur hawalar sıcak olduğu için dün dereceyi 27 ye indirdim birde kaplumbağam bi anda büyümeye başladı diğer kaplumbağamla aynı boydaydı aldığımda şimdi aradaki fark epey belli fotolarda çok belli etmiyo çekemedim durmuyolardı yerlerinde çok zor çekebildim fotoları


Birde derileri soyuluyo aşırı derecede suyun içinde sürekli soyulmuş deri oluyo filtreyi değiştirmek istiyorum pisliği çeken güzel bir marka önerirseniz sewinirim yemleride yeterli gelmiyo doymuyolar 5 tane üst üste wersem yine de istiyolar çırpına çırpına ? bana yem we iç filtre içinde yardımcı olurmusunuz
 
Hayvanın gözünde birşey yok. Odaklanma sorunu kafatası yapısından. Hayvan yaklaştığında gözler yemi görmez. Burnu ile odaklanıp ısırır. Bu sebeple yem yerine parmakları ısırma bu yüzdendir. Oysa suya attığında yemi görür, ilerler yemi ortalar ağzını açıp ilerleyerek alır.

Eli göze vurma karşısından birşeyin tehdit yada rahatsız etmesi kaynaklı ve yeri geldiğinde tik olarakta başa gelen bir durum.

Bunu kendi halinde yapması ise genelde kuru alanda olur ısıtma lambasından gerilen eski derinin çıkarken kaşındırmasındandır. Göz civarı ve boyun en kaşındırıcı bölgelerdir.

Yemi aşırı oranda vermeyeceksin. 8 cm'ye kadar sabah akşam iki defa toplam kafa hacmi kadar; 8 cm sonrası günde tek öğün ve kafa hacmi. Küçük olanda iştahsızlık yada hareketlerde olağandışı bir durum var ise hasta olabilir hastalık hayvanın büyümesini durdurur.

Deri değişimi büyüdükçe artar. A vitamini fazlası ve yoğun uv ampule maruz kalmada deri değişimini artırır. Deri için iç filtre kullanıyoruz. Bunda haznenin çok yönlü girişi ve 650 lt\h debi civarı olması uygundur. Yüksek debi deri parçalarını uçuracağı için filtre randımanlı çekemez.
 
Cem bey çok teşekkür ederim cewap werdiğiniz beni bilgilendirdiğiniz için iki kaplumbağamda asla hareketsiz değil suya girerler kuru alanda takılırlar asla we asla hareketsiz değiller ama öncelerde elimde yemi net görüp alırdı son zamanlar görüp alamadığı için gözünde problem sandım çok şükür yok ama suya yemi atınca kawga ediyolar büyük olan kapıyo hemen yiyo diğeri aç kalıyo mecbur elimle wermek zorundayım nasıl yedirmem gerekiyo bu durumda suda net görüyosa yemi ? Birde bana pisliği çeken iyi bir filtre önerirmisiniz bendeki pisliği çekmiyo hiç suyuda o kadar berraklaştırmıyo haftada bir kez sularını değiştiriyorum kum war akwaryumun dibinde temizlemekte çok ama çok zorlanıyorum filtre iyi olmadığı için son olarak cem bey doymuyolar hep ama hep hırçınlar beni görünce yem için can atıyolar dayanamıyorum öyle görünce weriyorum ? doyurucu bir yem önerirmisiniz
 
Cvp: Kaplumbağamın gözü görmüyor

Cem gerekli bilgileri vermiş zaten.

Bence de gayet sağlıklı görünüyorlar. Hareketli olmaları bunun en önemli göstergesi.

Su sıcaklığını sabit tutun hava durumuna göre değiştirmeyin. Isıtıcı sabit 27C kalsın. Hastalık durumu olmadığı sürece su sıcaklığı sabit tutulmalı. Kuru alanda aynı şekilde. ISıtıcı lamba kuru alana dik baksın ve özellikle çıkıp durdukları yer 31C olsun.

Bu doymama olayı yemle ilgili değil. Ne kadar çok verirseniz verin yine de isterler. Kış uykusuna yatan canlılar besin depolama güdüsüne sahiptir. Uyku sürecinde beslenemeyeceği için uyuyuncaya kadar her şey yer ve depolarlar. Yaradılışları böyledir. Biz akvaryumda beslidiğimiz için sıcaklığı sabit tutarız ve canlılar kış uykusuna yatmaz. Yani fazladan besin depolamalarına gerek yok. Hatta çok beslemek zararlı. Obez olabilirler.

Beslenme ölçüsünü Cem yazmış. Günlük yeterli miktar canlının kafa hacmi kadardır. daha fazlasına gerek yok. Büyümesine orantılı yemleme de artar bu şekilde.  Kaliteli markalar besin değeri bakımından zengin içeriklere sahiptir. Sera, Tetra, Ahm tavsiye edilen markalardır. Forumda Beslenme bölümünü inceleyerek program yapabilirsin.

Büyüme konusuna gelince, en hızlı büyüdükleri zamandalar. Gayet normal yani. İkisi arasında ki fark genetik olabilir. Tıpkı insanlar gibi. Bazıları fazla gelişim gösterir bazıları az. Önemli olan gelişim sürecinin gerisinde kalmasın ve hasta olmasın.


Bu arada akvaryum  ölçülerini yada toplamda kaç litre su kullanımda onu yazarsan Cem filtre konusunda daha doğru yardımcı olabilir.
 
Cvp: Kaplumbağamın gözü görmüyor

Dünden beri söylediğiniz ölçüde weriyorum cem beye şimdi sorucam ek olarak ne werebilirim ne yerler diye çünkü çok hırçınlar görünce beni çırpınıyola resmen ? aradaki gelişim farkı zamanla kawga dönmez inşallah genelde büyük olan diğerine kötü dawranabiliyo yem werirken onunla kawga edebiliyo onun dışında kawgalarını görmedim kuru alanda sürekli yanyanalar dipdibe lambanın altında duruyolar deri soyulmaları ne zaman geçer sürekli soyuluyo herhangi bir ilaç wermem gerekiyomu soyulmalar için ?
 
Hayvanlar büyüdükçe kir oranı artar. Bu sebeple akvaryumu büyütmek yanında filtreyi de dış filtreye dönüştürmek gerekir. İç Filtreler idrarı süzmez. Su değişmediği taktirde amonyak oranı artar ve zehirlenme yapar. Bu sebeple belli süreler zarfında kısmi su değişimleri ile suyu tazeleriz. Dış filtrelerde kullandığımız malzemeler ile su kalitesi uzun süre korunur. Tabi bu filtre ve malzemeler için akvaryumun ömürlük seviyeye getirilip öyle alınması taraftarıyım. Ara geçişli akvaryum ile alındıklarında çöp olma durumu oluyor.

Hayvanları ayrı köşelerde besle. Gerekirse küçük için elini set yapıp büyük olanın geçişini engelle. Yemleme sırasında aynı yeme hücum ettiklerinde büyüğün istemsiz hareketleri, çarpmalar küçük olana zarar verebilir.

Jbl agil kemik kas gelişimini sağlayan lizin amino asidi içerir bundan alabilirsin. Başka ne yem ve yiyecek veriyorsun.
 
Deri soyulmaları da plakalar gibidir. Büyüdükçe yenilenme devam eder. Dolayısıyla bu değişimler bitmez.
 
Cvp: Kaplumbağamın gözü görmüyor

Deri soyulmaları büyüdüklerinin işareti. Büyüme devam ettikçe soyulmada devam eder. Herhangi bir ilaç kullanılması gerekmez. Sadece derilerden kurtulmak için kaşınmak isterler. Yani zeminde Silis Kum, İpek bitki, Mango kökü gibi soyulmalara yardımcı olacak malzemeler akvaryum içine dahil edilmeli. Yakında kabuk atmaya başlayacak, Ozaman daha çok mango köküne ihtiyaç duyacak. KAşınarak kabuklardan kurtulmaya çalışacak.

Beslenmede hangi yemler var şuan elinde?

Yemlere ek olarak; salatalık soyup çekirdeksiz kısımlarından verebilirsin. Tabi yine günlük kafa hacmini geçmeyecek.

Beslenirken hırçınlaşmaları çok normal. Hepsi aynıdır. Eşit miktarda beslemelerine dikkat etmek lazım. Birsüre sonra elle beslenmeyi bıraktıklarında sadece göz takibi yaparak attığın yemlerden hangisi ne kadar yedi onu kontrol edin.
 
Geri
Üst