Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın içi şişti

Ddaisy

Yeni Üye
Katılım
12 Eki 2013
Mesajlar
4
Öncelikle forumu çok beğendim çok faydalı burada birbirine yardımcı olan herkese teşekkürler umarım benim kaplumbağamada yardımcı olabilirsiniz. Bir çok yerde okudum aradım ama kaplumbağamın hastalığını bulamadım.kaplumbağamın ne bacağı ne kolu şiş sadece kabuğunun içi balon gibi şişirilmiş.Birde gözleri çok şiş gözlerini kapatırken neredeyse ikiye katlanacak göz kapakları.ağzını oynatırken çat çut veya gıy gıy sesleri geliyor.nefes alırken boynunun altı ve içinde şiş yerleri inip yükseliyor.akciğerlerini üşüttü herhalde dedim ilk başta çünkü belirtileri genel olarak var.bu forumda yazan yöntemi evimde uyguladım doksisiklin maddeli ilaçla 1 hafta boyunca hergün 12 saat belli sıcaklıktaki suya koydum(geceleri) az az içti felan da.ama bir fark göremedim. akrabamız verdi kaplumbağayı (onlardayken arkadaşı da vardı)verdiklerinden beri yerini mi yadırgadı yoksa kış aylarına girdiğimizdenmi bilmiyorum hiç birşey yemiyor.bir ay olacak yakında.beni görünce ilk zamanlar gözlerini kapatıp hiç açmıyordu şimdiyse kaçmaya çalışıyor.geniş bir plastik kapta verdiler bize kış geldiği için fazla yüzmez zaten diye akvaryum almadım.yardımcı olursanız sevinirim.bunlarda kaplumbağamın fotoğrafları ayağının olduğu taraftaki şişe ve gözlerine dikkat çekmek istiyorum;


Galiba kaplumbağam çok hasta :(


Galiba kaplumbağam çok hasta :(
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    169.8 KB · Görüntüleme: 551
  • image.jpg
    image.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 531
  • image.jpg
    image.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 434
Cvp: Kaplumbağamın içi şişti

foruma hoş geldin dilara. hayvan obez olmuş. şişliğin sebebi o. hayvana yem harici başka bir gıda veriyor musun ? et türevleri ve işlenmiş etler hayvana zararlıdır. tuzlu ve şekerli ürünleri yiyemezler. eğer tuzlu gıda verdiysen buna bağlı ödem oluşması da mümkün bu sebeple neler yedirdiğin konusunda bilgi vermelisin.

hayvan ses çıkarmayı sürekli mi yapıyor yoksa belli aralıklarla mı kafasını ileri atma durumu var mı ? boyun altı daha doğrusu çene altı oynatma hayvanın ortam sıcaklığına adaptasyon sağlaması için yaptığı harekettir. buradaki kılcal damarlar aracılığı ile vücut ısısı ile dış ortam ısısını dengeye sokar. şiş yer derken ayakların çıktığı noktaları diyorsan bu hayvanlarda akciğer üst kabuk altındadır. oradaki inip kalkmalar nefes alması sırasında oynar. o da sorun değil.

bu hayvanlar ortam değişikliklerinde çevresini yadırgar. alışması için biraz zaman gereklidir. tek olduğu için bu süreç biraz uzun olur. ama bir ay uzun bir süre. bu zaman içinde hayvan hasta veya ordan oraya hareket etmesi neticesinde hastalık veya strese bağlı iştah kaybı yaşayabilir.

geçiş mevsiminde olduğumuz için bu aralar hayvanlar keyifsiz olur. gözleri için gentagut veya gentamisin damla alıp sabah akşam ikişer tane her göze damlat. bunu 3 gün sonra bildir.

akvaryum ve ekipmanları bir an önce temin etmelisin hayvan hastalığa yakalanmışsa bunlar olmadan iyileşmesi söz konusu olmaz. biz ev ortamında baktığımız için doğal ortamındakilere gibi olmazlar. yani kış uykusuna yatırılmazlar.

sorduğum soruları detaylıca yaz.
 
Cvp: Kaplumbağamın içi şişti

Dilara bu hayvanlara plastik kapta bakmak en büyük işkence. En kısa zamanda uygun ortamı sağlamalısın. Bu kaplarda ısıtıcı ve filtre kullanılmadığı için hastalığa yakalanma riski oldukça yüksektir. Önümüz kış olması sebebiyle de özellikle ısıtıcı şart. Ayrıca kuru alan ve kuru alan ısıtıcı durumun nedir ? mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html bu başlığı okuyup gerekli düzeni sağlaman gerekir.

Enfeksiyon durumuna bağlı antibiyotik kullanımını kendi başımıza yapılmasını önermiyoruz. Kesinlikle önce veteriner hekim tarafından görülüp teşhis konulmalı ve önereceği tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Kullandığın antibiyotiğin miligramı kaçtı ? İmkan dahilinde olduğu sürece önce veteriner.

Yem yememe durumu ısıtıcı eksikliğinden kaynaklanan düşük ısıdan da kaynaklanabilir.
 
Cem; obez olduğunu hiç düşünmemiştim.akrabamız günde bir veya iki kere yemle besliyormuş onu et felan veriyorum demedi hiç sadece yem.işte genelde uyuyor uyandığında arada yapıyor o sesleri ağzıyla. kafasını ileri attığını görmedim hiç sürekli gözünü ovuşturuyor ama.gözleri için damlayı bugün temin edebilirim sanıyorum.
Bumble bee; bende farkındayım ısıtıcı ve akvaryum almam şart ama onunla ilgilenecek vaktim çok az hayvanı öldürmek istemiyorum ya bende başka birine vericem ya da petshoplardan biri alırsa oraya götürücem geri. 1 tane kpsül 100 mg dı.başlarda 1 tane açtım suya sonraları etki etmiyor diye 2 tane açtım.yine biraz daha canlanmış gibi ama şişleri hala duruyor.
 
Kabukta şişliği anlayamadım. Hayvanın boynunun şişmesi normal. Arka bacağının olduğu yerde şişip inme varsa buda normal. Yemden kesilme ve çıkardığı sesler akciğer enfeksiyonu belirtisi. Hayvanı veterinere götürmeniz gerekiyor. Ancak gerekli ekipmanlar olmaz ve ısı sağlanmazsa tedavi edilemez. Su ısısı ısıtıcı, kuru alan ısıtma lambası haricinde uygun değerlere getirilemez. Bunlar dışındaki yöntemler uygun değlil ve riskli işlemlerdir.
Hayvan yemden kesilirse kaliteli kaplumbağa vitamini alınıp doğrudan ağzına damlatılır. Sera yada jbl vitaminler tercih edilir.
 
Cvp: Kaplumbağamın içi şişti

Petshoplara geri dönmesi demek, işkencenin tekrardan başlayacağı anlamına gelir. Kaldı ki yavru olmayan kaplumbağaların petshoplarda sahiplenilme şansıda çok az. Bu hayvanların bünyeleri hassas olduğu için antibiyotik konusunda dozaj çok önemli. Varsa imkan veterinerin görmesi iyi olur.
 
Pet shopa hayvanı hasta hasta geri vermeyi düşünmüyorsunuzdur umarım. Kimse hasta hayvan almak istemez. Petshop hasta hatta satılamayacak hayvana yem bermeyi dahi maddi kayıp görür. Haliyle orası para kazanmak için kurulmuş bir yer, barınak değil. Yani hayvandan kurtulmak onu ölüme terk etmek olacaktır.
 
Cvp: Kaplumbağamın içi şişti

Kaplumbağalar konusunda bilgili veteriner sayısı yok denecek kadar az evde tedavi etmeye çalışın derim. Veterinere vereceğiniz parayla akvaryum ve ısıtıcı almanız daha uygun olur.
 
Peki. Gerekli ekipmanları toplayacağım en kısa sürede. Yapabileceğim başka birşey yok sanırım veterinere para vermek istemiyorum vede kaplumbağalardan anlamayıp yanlış işlem yapabilirler diye korkuyorum.onlardan hariç vitamin birde göz damlası alıcam bakalım yerini severse düzelir belki.akciğer enfeksiyonu hakkında tedavi uyguladım daha geçen hafta iyileşme belirtisi pek yok belki ısıtıcıyla sürekli sıcak kalırsa iyileşir.
 
Karardan ötürü tebrik ederim. Hayvan uygun bir yerde yaşarsa ve iyileşirse sizde mutlu olursunuz.
Isıtıcı olmadımı akciğer enfeksiyonu tedavisi sonuç vermez. Bu tespit neredeyse %100 diyebilirim. Hayvan boşa antibiyotik almış. Tabi dızda önemli. Tekrar tedavi için sistemin hemen kurulup son ilaç alımından sonra 10 gün geçmesi gerekiyor. Göz damlasını ve vitamini uygulayın. Tabi göz enfeksiyonunda su filtre ile temizlenmiyorsa gene sonuç zor. Sık ve komple su değişimide metabolizmayı zayıflatır ve yorar. Kuru alan ve ısıtma lambasıda akciğer enfeksiyonu, sindirim ve iştah konularında çok önemli.
Bilgili veterinerler var. Bulunduğunuz ile göre bunu araştırmak mümkün. İstanbul da her iki yakada rahatlıkla götüreceğiniz iki yer var. Ankara ve İzmir dede bu konuda bilinen yerler var. Bizim göz yada birkaç konudaki önerilerimiz dışında özellikle akciğer enfeksiyonundaki dozaj ve uygulama şekli veterinerce verildimi çok daha etkili.

Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst