Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

zeyyy

Bronz 3 Üye
Katılım
28 Şub 2015
Mesajlar
62
Merhaba!
Benim 4 cm boyunda iki kaplumbağam var.Kabukları hafif kalkmaya başladı.1 aydır kabuk değişimi olmadı hala aynı duruyor.Kabukları için sera reptilin kullanıyorum.Ayrıca Mango kökünü de hiç kullanmıyorlar.Dün akvaryumu temizlerken üst kabuklarında beyaz lekeler ve alt kabuklarında pembe lekeler gördüm.Beyaz lekeler kabuk değişimiyle mi alakalı acaba? Bide kabuk değişimi uzun mu sürüyor?
Teşekkürler!
 
Hayvan daha küçük plaka değişimi olmaz. 5-6 cm ye gelene kadar katmanlaşarak yükselir ve zamanla en üst katmandaki atar. Plaka atımı hayvandan hayvana değişir bazısı 6 cm kabuk boyunda atarken bazıları 10 cm kabuk boyuna doğru atmaya başlar. Açılma olursa müdahale edilmez. Alttaki taze ve oluşumu tamamlanmamış kabuk yaralanıp kanar. Açılma belirtisi olan kabuk derecesine göre 2 ay ila 1 sene arası atılır.

Mangoyuda ileri zamanda kullanırlar o boyda altına girse sıkışıp boğulur.

Reptilinin bir faydası olmaz. Pahalı ürün boş yere ziyan etme. Mineral yemin yoksa; raffy P'deki kırmızılarda mineral yemdir. Reptilin kullanılmaz. Mineral yem yoksa haftada bir bir yeme bir damla damlatılıp verilir.

Hayvanın alt ve üst kabuğunun resmini atabilirsen durumuna bakarız.

Foruma hoşgeldin.
 
Ust kabukta kirec nedeniylede beyazlik olabilir iki plaka arasinda sikismis hava nedeniyle de onu ancak resimle degerlendiririz
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

Merhaba!
Sorularıma cevap verdiğimiz için Teşekkür ederim :) Hoşbulduk :) Kabuklarının arası bira açıldı bende yakında atacak diye bekliyordum.Bunu öğrendiğim iyi oldu.Hmm...mango kökünü çıkartayım o zaman.Haftada bir Sera minarel yem veriyorum.

Hayvanlar rahat durmadığı için fotografları çok iyi çekemedim.O yüzden fotograflarda benekler pek çıkmamış

mailto:/wtsxn6.jpg

mailto:/2zoyy3t.jpg

mailto:/ibdjjp.jpg
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

kabukta gensel şekil bozukluğu var. ufak beyazlıklar tortu gibi duranlar ise kireç çaresi içme suyu veya arıtma suyu kullanmak. plaka arası çizgiler genişlemiş hayvan büyüyor. büyüdüğüne göre genel itibariyle sağlıklı. göz ve kulaklar sağlam. alt bağadaki şekil bozukluğu içe doğru. bu şekilde devam ederse iç organlara baskı yapar.

boyuna göre yaşı var biraz. hayvan büyükçe bir akvaryumda yüzerse dengeli bir gelişme ve boy atma ile bu deformasyon fazla büyümeden önüne geçilir.

elindeki ekipman ve akvaryumun ölçüsü nedir ?
 
Ust kabugun renkleri baya guzelmis yalniz genetik sorun var ust kabukta ama durumu iyi, plakalarin arasi baya acilmis
Alt kabukta bana plaka birikimi var gibi geldi ama cem abide bir baksin
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

İlk iki fotograftaki kaplumbağam haru,son fotograftaki maru :) Hangisinde gensel şekil bozukluğu var? Birde bu kötü birşey mi? Biraz korktumda.

Kaplumabağalarımı alalı 8 ay oldu.İlk aldığımda ikiside 2 cm'di.Ben hep onları bebek olarak düşünmüştüm.İkiside çok hareketli yüzüyor,güneşleniyorlar.Yemlerini her zaman yiyorlar.Mutlu olduklarını düşünüyorum :)

Akvaryumda erikli su kullanıyorum.Akvaryum 10 litre(8 litre su dolduruyorum),ısıtıcı var(28C),iç fitre var,kuru alan kaya var,ısıtıcı lamba var.

Kaplumbağaları serra raffy p,raffy L,Sera minarel ile besliyorum.
Akvaryumu düzenli temizliyorumç

Suda boloncuk yapmalarının nedeni ne? Oyun gibi birşey mi?
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

1. hayvanın üst kabuğu karşılıklı simetrik değil. sol ön ayak üstü ile orta adaların arka kısmı şekil bozukluğuna sahip. bu zararlı birşey değil ama büyürken bir parça eğrilik bombe çukur görülebilir.

2. hayvandaki biraz sıkıntılı. alt bağa içbükey bu düzelmez ama daha ileri gitmesinin önüne geçilebilir.

mineral yemi haftada birden fazla verme. içindeki kalsiyum kemikleri sertleştirmesin. esnek yapıda olmalı ki sağlıklı büyüsün. hayvanlara devitte verme.

kabarcığı su içinde yapıyorlarsaağızlarındaki fazla havayı veriyorlar. burunlarından veriyorlarsa yani fışkırtıyorlarsa burunlarını temizliyorlar. burun ucunda hava kabarcığı tutuyorlarsa burun içine su girmesini önlüyorlar. bunu uyurken yaparlar.

akvaryum çok küçük boylarıda onun için fazla uzamamış. ara geçişli bir akvaryum almalısın. boy 80* en 30*yükseklik 40 veya üstü olsun. ipten kurtulmuş gibi deli deli yüzsünler. kas kemik ve akciğerleri gelişsin.
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

Akvaryumu değiştirmek istedim ama ara geçiş akvaryumu bulamadım.Genelde akvaryumlar çok büyük ve pahalıydı.Bu yüzden akvaryumda suyu yüksek tuttum ve kuru alan zoo turtle med dock aldım.Yüzmeye geniş alan bıraktım.

Boylarının küçük kalması yada geç büyümeleri ilerde sağlık problemine neden olur mu?
 
Ic organlar buyudugu ama kabuk küçük kaldigi icin sekil bozukluklari olabilir atilamamis plakalar birikip sikinti yaratabilir, yani acilen akvaryum degismeli bu hacim gercekten cok kucuk ?
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

iç organların baskılanması yanında kabuk doğru orantılı büyümez ise plakalar katmanlaşarak piramitleşme yapar. piramitleşme olan kabuk esnekliğini yitirip sert bir hal alır ve şekil bozukluğu daha fazla artar.

günde iki öğün günlük kafa hacmi kadar yem vereceksin. 2 günün 3 öğünü raffy P tek öğünü raffy I olsun. bir tane de 100 mg'lik küçük kutu tetra reptomin al. çeşit olsun. yememe ihtimaline karşı küçük kutu deneme amaçlı alınabilir. yerseler sabahları raffy P akşamları bir öğün repto bir öğün raffy I verirsin. 1 günde iki öğünde kırmızı yemleri.
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

Zoo turtle med dock'ı ebay'dan almıştım.
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

Hmm...anladım en yakın zamanda akvaryumu değiştireceğim.Sitede önceden okumuştum,yemi sitede yazan listeye göre veriyordum.Yarın tetra reptomin alırım,inşallah yerler.


Teşekkür ederim yardımınız ve tavsiyeleriniz için :)
 
Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda beyaz leke

O akvaryumda kabuk dışında akciğer ve kas gelişimi de olmayacak, bunu da belirteyim. Yavru başına 40-50 lt akvaryum gerekir. Yani iki yavru hayvan için gereken hacim 100 lt olmalı. Buda iki yıl idare eder.
 
Geri
Üst